WWW 2012 Lyon --konferenssi
...
Taustaa (www 2011)
...
Viime vuonna World Wide Web --konferenssi pidettiin Intiassa Hyderabad-kaupungissa. Viime vuoden pääpuhujat olivat Intian entinen presidentti, Tim Berners-Lee, internetin keksijä ja Christos H. Papadimitriou, professori Berkeleysta.
Viime vuoden ohjelma oli monisivuinen ja olen käynyt läpi sieltä minua kiinnostavia teemoja. Yksi suurimmista teemoista oli tablet-alustojen tuleminen, eli iPadit ja sovellukset sekä niiden käyttö. Ohjelma näytti kunnianhimoiselta ja isolta ja odotan innolla, minkälainen ohjelma tänä vuonna on.
...
2012 Lyon
...
WWW-konferenssi on selkeästi alan isoimpia seminaareja, ja se rakentuu messuosastosta, tutoriaaleista, työpajoista, paneeleista, tohtoriväitösten esittelyistä sekä isoista luennoista. Konferenssissa keskitytään internetin tekniseen puoleen sekä sosiaalisiin vaikutuksiin. Varsinkin tänä vuonna teemat keskittyvät vahvasti internetin sosiaaliseen vaikutukseen, sosiologisiin teemoihin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.
...
Tämän vuoden pääpuhujat konferenssissa ovat Neelie Kroes, Euroopan komission varapuheenjohtaja ja myös Euroopan Digitaalinen (agenda) Komission digitaalisen asialistan komission varapuheenjohtaja ja Tim Berners-Lee, internetin keksijä ja Bernard Stiegler IRIn (Innovation and Research Institute) johtaja ja Chris Welty tutkimustieteilijä IBM:n T.J. Watson Research Center in New York.
...
www2012-teemoja suomennettuna:
...
- Digitaalinen solidaarisuus maailmalla
...
Pääsin tutustumaan aiheeseen netti opetuksessa liveraportointia tehdessä EDUCA-messuilla. Puhuja otti huomioon sen, että perinteiset oppimismenetelmät ovat muuttumassa ja netti pitää ottaa huomioon tässä asiassa. Sukupolvien välinen ero netinkäytössä opetuksessa on erittäin mielenkiintoinen näkökulma. Samoin netin saatavuus on mielenkiintoinen asetelma ja olen päässyt tutustumaan aiheeseen mediakasvatusseminaarissa viime marraskuussa kun siellä oli keynote-speaker intialainen mediakasvatusguru (tarkistan nimen muistiinpanoista kotona). Vertasi diginatiiveja 3. maailman lapsiin ja nuoriin, joilla on aivan erilaiset mahdollisuudet kasvaa verkkoympäristössä.