...
- Hänen mukaansa tärkein tuottajan ominaisuus on varautuminen.
- Tulevaisuusajattelun peruskaava: tunnetaan ammattilaisina asian nykytila, jos ei tiedetä otetaan selvää, käydään seminaareissa eilisen tulevaisuuskuvioista yms. Pyrittävä tulevaisuusajatteluun itse ja muiden kanssa, täytyisi löytää yhdessä ne keinot, joilla päästään näihin yhteisiin visioihin
- Tulevaisuusverstas tuotteistettuna: mikä on tuottajan yhteinen tulevaisuus, kuinka syntyneet menetelmät voitaisiin jättää kentälle? Tuottaja2020 järjesti erilaisia verstaita, joita oli yhteensä yli 20. Näihin kuului mm. digitarinapaja, tarinapaja, tulevaisuuden muistelu, ideariihen erilaisia muotoja ja muovailuvahapaja.Verstaat
- Signaalivertas oli keskeisin tapa kerätä infoa. ** Tämä toteutettiin Signaaliwikillä, johon kuka tahansa saattoi heittää heikoksi signaalisiksi erilaisia huomioitaan (kulttuurikentän muutoksista).** Hero ehdottaa: etsikää alaltanne se verkosto, joka voi kerätä signaaleja teille! Älä tee kaikkea yksin.** Se, mitä Hesarissa lukee on eilisen päivän tietoa eli historiaa.** Mitä signaaleille tehdään? Kerätään ne yhteen ja analysoidaan!
- Pekka Mönttinen, yksi signaaleita kerännyt ja analysoinut, kommentoi: aluksi tuntui hankalalta, mutta loppupäätelmä: tulevaisuutta voi ohjata, signaaleita löytyy kun niitä etsii.
- Tarinapaja pyrkii ulos totutuista bokseista, eläytymällä ja ajattelemalla tulevaisuutta tarinan ja scifi-henkisen ajattelun avulla. Kysymys: On 16.6 2020 klo 16-24, olet osallistumassa kulttuuritapahtumaan. Mitä tapahtuu?
- Digitarinapajassa tarinat visualisoidaan helppokäyttöisellä ohjelmalla, moviemaker tai vastaava
- Tulevaisuusverstas: siinä täytyy aina olla 6 vaihtoehtoa, riippumatta sen kestosta. (en näe tekstiä takarivistä) Niihin kuuluvat aloitusseminaari, orientaatiovaihe, kurkottaminen, luova vaihe (tarinoita, elokuvia), realismivaihe (miten sinne päästään), arviointivaihe (kuinka todennäköistä, mitä täytyy osata)
- Kuinka ketteräksi kehittäjäksi pästään? Työtä on tehtävä, seminaari 3 vuoden välein ei riitä. Osaaminen projektitodellisuudessa on tärkeää, tuottajalla on oltava 'master plan ja hän on lähellä kuluttajaa (seuranta) ja hänellä on oltava menetelmällistä osaamista.
- Ennakoinnin taito ja asenne (rinkigraafi, vastapäivään): hyvä elämä, uusi johtaminen, kehittämistoiminta, rajapintatoiminta, ketterä strategiatyö
- Jos kulttuuria katsotaan tavoitteellisena toimintana siitä tehdään onnistunutta ja kannattavaa, yhdessä. Kulttuurit muuttuvat kiihtyvällä vauhdilla, mitä voimme tehdä on kehittämistyö ja ennakointi.
...
- Päivi Tenhunen-Marttala: Osaamissolmu, olisi hyvä oppia entisistä virheistä, mihin projektit kaatuivat. Usein kaatuu ylläpitäjiin, pitäisi olla signaalien ja tiedon keräystä. Yhdistelmä virtuaali- ja livetutkimuksia.
- Kommentti: eikö solmu ole aika negatiivinen, sen kannalta ammattijärjestön ylläpitämä ammattilaisten intra olisi hyvä. Siellä olisi tietoa, eikä olisi niin raskas organisaatio, jos livetapaamiset olisivat vaikka ohessa
- Kirsi Herala ammattijärjestöstä(?) eli Taku rystä: kannattaa intra-ajatusta
- Tiedon kerääminen on kaikkien puhujien mielestä erittäin hyvä asia. Takun lehti on jo
- Johtajakoulutuksen merkitys
- Tiivis yhteistyö, Demos Helsinki ja Todellisuuden tutkimuskeskus mainitaan
- Mallien tekeminen yhdessä