Sisällys
1 Johdanto
1 2 Osallistuminen
2 3 Video yhteisön työkaluna, opetuksessa ja markkinoinnissa
4 Sisäinen kommunikointi
5 Yhteenveto
Lähteet
1 Johdanto
Itseohjautuvat tapahtumat pohjaavat vahvasti yhteisöön. Ilman yhteisöä ja sen osallistuvia jäseniä yksikään itseohjautuva ja vapaa tapahtuma ei olisi mahdollinen. Toisaalta perinteisemmissäkin tapahtumissa tekijäjoukko on usein suuri, ja yhteisöllisyyden tunne pyritään luomaan.
...
Näin mahdollisuus luoda ja osallistua tuotti todella vahvan liikkeen, joka levisi ympäri maailman vain muutamien kuukausien aikana.
3 Video yhteisön työkaluna, opetuksessa ja markkinoinnissa
...
Erilaiset sähköpostilistat ovat jo pitkään käytössä olleita sisäisen tiedotuksen kanavia. Niiden ongelmana on myös tiedon organisoimisen vaikeus, viesteillä kun on tapana rönsyillä varsinaisen otsikon ulkopuolelle ja yli. Saman otsikon alla saattaa olla viisi eri asiaa ja myöhemmin onkin hankalaa löytää juuri sitä tiedonmurua, jota on etsinyt. Sähköpostilistat ovat kuitenkin vakiintuneita ja helppoja, suurin osa internetiä käyttävistä toimijoista osaa käyttää niitä siinä missä omaa sähköpostiaan.
5 Yhteenveto
Internet tarjoaa erilaisia työkaluja, joilla yhteisöjä voidaan rakentaa ja niiden tuottamaa tietoa hallita yhteisesti. Videot, wiki-pohjat ja keskustelufoorumit jäsentävät tuottamaamme tietoa, joka ollessaan kaikille käyttäjille avointa voi tuottaa demokraattisen päätöksentekomallin. Kaikkien yhteisön jäsenten voidessa osallistua päätöksentekoon lisääntyvät myös koettu vastuun ja kuulumisen tunne. Tämä tuottaa vahvempia ja yhteisöllisempiä tapahtumia.
...
Wiki Markup |
---|
Karvonen, Erkki 1999. Teknologinen determinismi. Tiedotustutkimus 4/1999 \[Verkkodokumentti\] <[http://www.uta.fi/~tierka/Teknodetermismi.pdf]> (Luettu 24.05.2012) |
Räsänen, Henna-Marie 2012. Paikan henki ja koettu turvallisuus queer-tapahtumissa. Opinnäytetyö. Helsinki: Metropolia Ammattikorkeakoulu, kulttuurituotannon koulutusohjelma.
Vimeo-verkkosivut <http://vimeo.com> (Luettu 03.09.2012)
Wallace, Patricia 1999. The Psychology of Internet. Cambridge University Press.
Youtube-verkkosivut <http://youtube.com> (Luettu 03.09.2012)