Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

Tiedottaja/tuottaja -pestini kaksi täyttä vuotta VOIMAA-hankkeessa tuli täyteen 1.1.2011. On ollut ilo saada kehittää, tuottaa, tiedottaa, luoda, järjestää, suunnitella, toteuttaa, verkostoitua, matkustaa ja oppia uutta joka päivä. Olemme saaneet paljon aikaiseksi, mutta viimeiset ponnistukset ovat vielä edessä. Parasta hankkeessa ehkä on ollut se, että huolimatta hankesuunnitelmasta, joka on raamattumme, on ollut täysin mahdotonta odottaa ennakkoon, mitä on odotettavissa. On tehty jotain ennenkokematonta; on asetettu tavoitteet ja jaettu vastuut. Sen jälkeen on ryhdytty rohkeasti toimeen. Välillä on analysoitu tekemisiä ja jatkettu jälleen eteenpäin. Kiitos kaikille uusille ihmisille, jotka tähän mennessä olen hankkeen kautta tavannut!

Projekti on vaikuttanut jokaiseen siihen osallistuneeseen eri tavoin. Osallistujia on ollut paljon ja he ovat olleet mukana eri vaiheissa hanketta: toiset alusta asti, toiset vasta loppuvaiheissa. Toiset sataprosenttisella työajalla, toiset muutaman sekunnin kestäneellä kättelyllä.

Itselleni VOIMAA on ennen kaikkea virittänyt aivotaajuuksia, joita en tiennyt olevan olemassa. Suurin oivallukseni VOIMAAn aikana on ollut avoimen kommunikaation ja siihen liittyvien henkilökohtaisten viestintävalmiuksien sekä oman persoonan avoimuudelle altistamisen merkitys. Käytännössä harjoitukset avoimesta kommunikaatiosta ovat keskittyneet sosiaalisen median kautta toteutetun viestinnän kehittämiseen. Huolimatta viestintäkanavista, jos avoimuutta ei ole, syntyy turhia väärinkäsityksiä, kitkaa ja sen myötä yhteistyö vaikeutuu.

Hanke on vienyt ajatuksia myös yhteisöllisyyden pohtimiseen, joka linkittyy luonnollisesti yhteistyöhön, yhteisöissä toteutuvaan kommunikaatioon, yhteisön jäsenten välillä tapahtuvaan luottamuksen herättämiseen ja myönteisen ilmapiirin luomiseen ja ylläpitoon.

Laajemmassa skaalassa hankekokemuksieni jälkeen toivoisin näkeväni, että TKI-toiminta vakiintuu vähitellen osaksi ammattikorkeakoulun perustyötä, opetusta. Miten Metropolian kaikkien TKI-projektien olemassaolosta saataisiin levitettyä talon sisällä parhaiten tietoa ja niiden toteuttajista (myös määräaikaisista) saataisiin osa Metropolia-yhteisöä, on ehkä se suurin haaste. 

Projektityössä asiat, ajatukset ja ihmiset kehittyvät. Järjestelmät, prosessit ja systeemit seuraavat perässä.