Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migration of unmigrated content due to installation of a new plugin
Section
Column
width30%

Facts & Figures

  • Tapahtuman järjestää  International Association for Technology, Education and Development (IATED); joka omistautuuedistämään kansainvälistä koulutusyhteistyötä teknologian ja luonnontieteiden koulutuksen alueilla
  • IATED järjestää vuosittain 3 eri konferenssia Espanjassa: INTED maaliskuussa Valenciassa, EduLearn heinäkuussa Barcelonassa ja ICERIi marraskuussa Madridissa
  • IATEDistä tarkempaa infoa heidän sivuiltaan.
  • INTED2012 on 6. kerta kun tapahtuma järjestetään.INTED on lyhenne International Technology, Education and Development Conferencesta.
  • INTED on myös Facebookissa
  • Osallistujia on listan mukaan pikasilmäyksellä noin 600
  • Osanottajia 75 maasta ja 5 mantereelta
  • Seuraava tapahtuma pidetään...

Raportti

Column

Valencia, 04.03.2012

Olen saapunut viime yönä Valenciaan osallistuakseni INTED2012 - konfrensiin. Tovin päästä lähden konfernssipaikalle rekisteröitymään ja samalla saan kaiken konferenssiaineiston. Sen jälkeen ryhdyn liveraportoimaan pääsääntöisesti huomisaamusta 5.3. alken

..

Valencia, 05.03.2012

Maanantaina työskentlely tapahtuu aaamun avajaisistunnosta alkaen klo 19.00 asti. Avajaisistuntyo on kaikille yhteinen ja sen jälkeen on valittava. Rinnakkkaisistuntoja on ainoastaaan maanantaina 28 eri teemoilla ja niistä voin kattaa ainoastaan 4. kappaletta. Lisäksi maanantaina on 72 posterisessiota

Avajaisistunnossa puhuivat

Antonio Garcia Ricós (Organisaatiokomiteasta) Hän toivotti kaikki tervetulleeksi. Osanottajia on 5 mantereelta. Kävi läpi lyhyesti tapahtuman keskeisen sisällön ja osanottajille jaetun materiaaalin. Osanottajia 75 maasta. Kiitti kaikkia kokouksen järjestämiseen osallistuneita.Esityksensä lopuksi näytti klipin miksi sosiaalinen media on olennainen osa opetusta ja oppimista. Täytyypä katsoa, josko sen löytäisi jostain.. Esitti myös toisen klipin, jonka teemana oli behavior eli tässä yhteydessä jonkinlaista "uudelleenajattelua". Myös täytyy katsoa, josko löytysi.

Ana Albert Balaguer (Kaunpunginhallituksesta vastuualueenaan koulutus ja avoin yliopisto) olikin vaihtunut ja  tervetulotoivotuksen esittikin  Ramon Isidro Sanchis, joka puhui myös tärkeästä Las Fallas - tapahtumasta. Siitä kirjoitin jo eilen reunahuomioita - osastolle.  Kertoi myös kaupungin koulutuspoliittisista tavitteista ja teknologian osaadesta siinä.

Keynote -puheenvuoro

Tracey Wilen-Daugenti( Apollo Research Institute, Yhdysvallat) Teema: Society 3.0 Creating Tomorrow´s Future Today

Esitteli itsensä (kts linkistä).  Lähtökohtana muuyama tosiasia: Elinaika pitenee ja siksi työskentelyaika piteee, siksi on hoidettava terveyttä, siksi on hankittava jatkuvasti uutta koulutusta, siksi on pärjättävä globaalissa maailmassa.

Muutamia teknologisia huomioita: internetin käyttö kasvaa, uuden median ecologia pitää sisällään taitoja, joita meidän on opetettava opiskelijoille. Esitti myös klipin omasta opetustaineistostaan, jossa teemana "augmented reality". Eli halusi osoittaa, että medialukutaito muuttuu huimaa vauhtia. Teknisella puolella mobiilivälineillä opiskelu lisääntyy. Peliosaamisesta oppimisen keino ja väline; esimerkkeinä WOW ja Angrybirds, mutta pelaamisessa liikepohjaisuus antaa vielä uusia mahdollisuuksia. Esitti mysös esimerkin "Farmville" -pelistä, jossa voi opiskella maaanviljelijäksi.

Sosiaaliseen teknologiaan  liittyy ensisijaisesti pelaaaminen ja sitä kautta osaaminen muuttuu radikaalisti. Lisäksi erilaiset älykkäät laiteet muuttavan ajatteluamme ja toimintaamme. Esimerkkeinä monia uusia robotiikkaaan perustuvia laitteita.

MIten tuo kaikki vaikuttaa työhön: Meistä tulee lifelong workers ja siinä olennaista on ns. mikrotyöskentely. Samaa asiaa, mistä Teemu Arina puhui Reititin Kick-Offissa.

Uusia taitoja ovat mm. järkiperäistäminen eli miten esimerkiksi suunnitellaan robotit toimimaan haluamalla tavalla tai esimerkiksi luottokorttien käytön analysointi eli oudossa käyttäytymisistilaneessa kortti voidaan  sulkea. Se on tapahtunut myös minulle.

On syntynyt ns. osaamisgappejä eli työntekijät tai opiskelijat eivät tiedä mitä osaamista työnantajat kaipaavat ja tarvitsevat. Juuri sitä gappiö Reititin pyrkii kuromaan umpeen. Toisaalta luokkahuone opetus/oppiminen on muuttumassa oppijan valinnaksi siitä, missä oppiminen tapahtuu. Esimerkkinä FBstä löytynyt kemian harrastajakerho, jonka kautta häen muutamat piskelijansa ovat päässeet parempiin oppimistuloksiin kuin luokassa.

Uralla pysymiseksi ja työkelpoisuus tarkoittaa, että olen itse vastuussa osaamisen kehittämisestä: elinikäinen oppiminen (formaali tai non), tekninenn lukutaito , työtaidot ja kokemus  .

Ja lopuksi vielä klippi sosiaalisen media n hypeä ja parempaa maailmaa.

Ensimmäinen rinnakkaisistunto:

Ensimmäiseksi istunnnoksi valitsin Competence Evaluation, puheenvuoroja kaiketi tiedossa 5 kpl. Puhetta johtaa Frederik Truyen Belgiasta.

Ensimmäinen puheenvuoro oli Turun AMKsta teemalla Innovation Competence Barometer ICB. Turussa lähtökohtana innovaatio oppiminen/ innovaatio pedegogiikka. Innovaatio kompetenssien keskeisintä ovat tieto, taitoa ja asenne.

Ja tässä valissä yhteys oli katkennut eli nyt muistinvaraisesti:

Olennaista on yksilöllisten kompetenssien lisäksi vuorvaikutuaosaaminen ja varkesto-osaaqminen. Esitys perustuu INCODE- hankkeeseen, josssa mukana 4 korkeakoulua. Mittarit ja työkalut saadaan valmiiksi ensi syksyyn mennessä . Sen jälkeen pilotointi  ja parannuskierros. Tarkemmin tietoa Taru Pentttilältä tai heidän verkkosvuiltaan- Han,ke on saanut Lefelong Learning - rahoituksen.

Competency Assesment through Portfolios at the Universitat Rovira i Virgili (  Maria -Sogues Monserrat ) Verkoyhteys tuntuu jatkuvasti pätkivän, mutta näillä mennään. Yliopisto sijaitsee Zarragonassa. Muutama vuosi sitten yliopisto päättirakentaa kompetenssi opintojen kokonaisuuden ja sen tarkoituksena oli synnyttää kompetenssikortfolio jokaiselle opiskelijalle. Sitä tarkoitusta varten rakennettiin kompetenssikartta. Opintojen alussa on informaatio asiasta, opintojen varrella siihen kerätään näyttöä ja loppuvaiheessa porfolio "puolustetaan" eli eräänkaltainen portfolion julkistamistilaisuus. Kokeilu on vasta pilotoinnisssa ja se tullee laajenemaan koko yliopiston käyttään. Rakentamisessa käyttävät maharaa ja moodlea. kompetenssikartan käyttö hyvänä. Opintokokonaisuus on vapaaehtoinen.

Tietyllä tavalla kyse on myös sillan rakentamisesta työelämään. . Yhteenvetona voidaan sanoa että tällä tavoin on syntynyt yhteisöllinen työskentelytapa ja ollaan hankittu uutta osaamista ja ollaan havaittu 

.Up-to-date Teaching Requires Up-to-date Testing: a  Survey on Online Testing ( GGabriel Frankl ) Klagenfurtistä Itävallasta ja esitteli oman yliopistonsa ja sen tämänhetkiset ongelmat.Kysessä on pääsääntöisesti se, että myös opintojaksosuoritukset tapahtuisivat online-ympäristössä. Esitti sille perusteluja, joita meillä on esitetty jo varsin pitkään. Kyseessä oli myös säästöä oppilaitokselle. Tietokoneet tai -luokat eivät ole yleisiä eli luotettiin siihen, että opiskelijoilla on omat koneet, joita he käyttävät. Näytti kuvia, jossa opiskelijat olivat luentosalissa kukin oman läppärinsä kanssa. Tekivät myös loppukyselyn/ palautteenkeruun 67 % tekisvät tentit samalla tavalla kun taass 29 % ei haluaisi  toimia niin. Palautteen vastauksissa sekä puolesta että vastaan milenkiintoisia havaintoja ja huomioita, joihin kannattaisi paneutua myös PROksin kehitystyössä.

New Experiences in Competence Evaluation  (    Bashkirian pedagosisesta Yliopistosta Ufasta) Teoreettinen esitys siitä miksi arvionnon tulee olla kriteeriperustaista, tunnistettavaa, sillä oltava indikaattorit jne. Samalla käydään vilkasta keskustelua siitä, mita kompetenssit oikeastaan  tarkoittavat.

Participation as  a Prerequisite  to Best Practice in the Management of Universities: Perspectives of Total Management ( Peter Neema-Abooki, Uganda). Puhui hyvin vilkkaasti ja hauskasati, mutta olennainen asia on oppilaitosjärjestelmän mangerointi jollakin yhteisellä tavalla. Puhuu samankaltaisista asioista kuin Metropoliassa on yhdistymisestä saakka puhuttu; osallistaminen, avoimuus, koko henkilöstö mukaan, yhteistyökumppanit ja sponsorit mukaan, yhteinen visio, tiimityöskentely jne......

Aika Rasittavaa kun verkko pätkii  jatkuvasti, Seuraavien rinnakkaissessioiden suhteen yritän ehtiä sukkuloimaan kahden eri istunnon välissä. Toinen on  International Projects ja toinen Experiences in Research in Education

Lace: a Virtual Common Course on "Changing Cultures in Europe" for an International Master ( Ann Kuppens, Belgia )  Casena  maisteriopiskelijoiden kv. kokemukset yhteistä opinnoista. Hnakeen takana oli ajatus kansainvälistymisestä kotona. Osanottavilla oppilaitoksilla oli aikaisempaa kokemusta Erasmus-vaihdosta. Tässä kokeilussa on ollut kyse kaksoistutkinnosta ja kv- tutkinnosta. . Mukana 5 korkeakoulua. Kv- opintojen järjesstämisessä on ollut sosiaalisia, ymmärryksellisiä ja sopimusteknisiä ongelmia.

Tarkemmin LACE -  verkkosivuilla.

Näytti esimerkkejä luennoista ja opetuskerroista verkossa. Jokainen luento on noin 2 tunnin mittainen. Ensimmäinen pilottitoteutus on saanut hyvää palautetta ja uusi käynnistyy ensi syksynä.

International Design Studio: Old Infrastructure and New LIfe for the Medieval City of Girona (Manuel  Delgado, Venezuela, Yhdysvallat) Arkitehtuuriin liittyvä hanke- studio-opinnot - , jossa 10 opiskelijaa matkusti Bostonista Kataloniaan 10 päivän ajaksi tekemään arkitehtuuriin ja kaupunkisuunnitteluun  liittyvää kanttätyötä. Yhtenä askeleena oli Nopean junayhteyden vaikutus Gironan asemarakennukseen. Siinä siis tutkittiin vaihtoehtoisesta toimintatapaa tuossa tilanteessa. Vaihtoehdoille oli useira reunaehtoja ja lopputuloksena syntyi useita keskisuurta kaupunkisuunnitteluhanketta.

Onnistunut hanke, joka osoitti eri kulttuurisista ympäristöistä riippumatta maisenmanmuokkaus ja kaupunkiarkkitehtuuri on universaalia.

Educational Notes about Formation Of Cultural Identity (Piotr Petrykowski, Puola) Puhetta metaporteista ja kuvia maalauksista ja kaukaisista kohteista. Sosiaalisen  etäisyydenjako kolmeen osaan. Henkilökohtaiseen, interkulturaaliseen ja intrakultuaaliseen. Kulttuurintutkimuksen perusteita.

"Your Cheatin´Heart":How Lecturer´s Percieve Plagiarism by University Students (P.P. Pamies) Universitat Rovira i Virgili, Espanja. Eli kyse on leikkaa ja liimaa - työskentelytavasta. Tutkimus miten siinen tulisi reagoida ja mitä ilmiö tarkoittaa. Yleenä sitä, ettei lähdekriittistä tai lähteiden käyttökoulutusta ole lainkaan.

Tässä tutklimuksessa ei ole kyse opiskelijoista vaan opettajista. Tutkimus tehtiin Espanjassa, koska siellä lainsäädäntöpohja on hyvin vanha. Opettajien käsitys kopioinnista on se, onko kopioitua aineistoa vähän vai paljon. Samoin opettajan ikä on merkittävä. Mitä nuorempi opettaja, sitä enemmän paneutunut kopiointiin liittyviin ongelmiin. Vanhempia ei kiinnosta tai huolestuta.. Jotkut sanovat sen olevan opiskelijan ongelma.  Jatkossa tehdään samanlainen tutkimus Limerickin yliopistossa jotta saataisiin vertailuaineistoa.

Lounas on nautittu ja homma jatkuu kohta: Iltapäivän rinnakkaisistunnot

Näiden loppupäivän istuntojen suhteen menettelen ilmeisesti myös surffaille istunnosta toiseen:
Seuraavankasi aloitan ainakin istunnsso, jonak teemana on Enhanching Learning and Undergraduate Experience ((1) ja ehkä piipahdan istunnossa teemalla Evaluation and Assesment of Student Learning. Nyt muuten tässä alakerran istuntosaleissa verkko ei lainkaan ole pätkinyt ainakaan vielä.

Retaining Minority Students in STEM Areas (S- Austin)  Kyseessä on ongelma joka näyy siinä, että yhdysvalloissa etnisiin vähemmistöihin kuuluvia pääsee vielä insinööri ja matemaattisten aineiden koulutukseen sughteellisesti oikea määrä populaatiosta, mutta valmistumisprosentti on hyvin alhainen. Tutkimuksen mukaaan syynä ovat taloudelliset asiat, valmentavat opinnot, akateeminen ja sosiaalinen ilmasto/ilmapiiri ja opintojen tuki/tutorointi. Esitteli tuloksia omasta oppilaistoksestaan SEMS -ohjelman toteuttamisen ansioista. Ohjelam sisältää opiskelustipendejä, tuutoroinjtia, opettajien koulutusta, vertsaisdtyöskentelyä, neuvontaa ja tarvittaessa myös interventioita perhe-elämään. Näiden lisäksi mm. perustutkinnossa opiskeleville tutkimusmahdollisuuksia  etc....... Ohjelman kautta naisopiskelijoiden määrä on noussut 30 %

Face to Facebook. Fists experiences using Facebook (Salamancan Yliopisto) Opettajan eri koulutusohjeölmista mukana hommassa. Ovat asettautumassa samaan strategiseen ratkaisuun, jota mekin olemme ainakin osasssa koulutusohjelmia siirtyneet tai harkinneet  Harkinnasssa oli myös Google+, mutta tiedetään, ettei se ole opiskelijoiden keskuudessa erityisen suosittu. He ovat huomanneet, että Moodle on mennyt ohi ja tällä hetkelllä se ainoa oikea on Facebook. Facebookia käyyttävät omassa tiedekunnassaan sairaanhoidon ja apteekkarikoulutuksesa sekä lääketieteessä. Toistaiseksi osa hommista on toteutettru facebookin ryhmässä, mutta niiden määrä tulee kasvamaan. Facebook on osoittautunut hyväksi keinoksi akateemisen lähestymistavan ohellä. Se tarjoaa nonformaalin oppimisen kanavan. Toteutuksen jälkeen tehtiin kysely ja se osoitti hyviä tuloksia. Lähes jokaisessa ryhmässä opiskelijoiden puheenvuorojen määrä on kasvanut merkittäävästi. Ainoastaan yhdessä ryhmässä se on vähentynyt ja opettajien puheenvuorojen määrä kasvanut. Asia, jonka syytä ei vielä  ole arvioitu.

Kyselyssä kävi ilmi sama asia kuin lähes kaikkialla muualla; opiskelijat suosiva FBn käyttöä ja opettajat eivät sitä pääsääntöisesti halua käyttää.Molempien ryhmien osalta myös yksityisyys nousi erityisesti esille.

Kaikkiaan kiinnostava paperi, joka kannattaa lukea huolellisemmin.

Student Learning Experienceon Early Phase of Automotive Design Process.( Malesia, Saiful Bahari Mohd Yusoff)  Kuvasi graafisena esityksenä design - prosessin ja esitti väittämän, että sketching ja piirtäminen tuo design prosessiin elementtejä, joita muuten ei olisi olemassa. Sketching tuottaa mys nopeasti ymmärrettäviä tuloksia.  Ihan kiinnostavia designauksen / muotoilun vaihtoehtoja ja sitä kuinka esimerkiksi perspektiivin tai piirrettyjen viivojen paksuuden käyttö vaikuttaa sketchauksen ymmärrettävyyteen

Curriculum, Climate and Community: a Model for Experimental learning in Higher Education ( Elaine Frankel, Kanada) . Esitti Klipin, jossa kuvattiin kokemuksellista oppimistaja siihen liittyviä asioita. Heillä tehtiin 2008  auditointi, jonka pohjalta suunnaksi otettiin kokemuksellisen oppimisen käyttö ja mallin luominen siihen.  Mallissa kiinnostaat lähtökohdat OPSin rakentamiselle, työskentely-ympäristölle ja yhteisölle, jossa ollaan mukana. Kiinostava paperi , joka on myös suositeltavan lukemisen joukossa ehdotomasti. Heillä verkkosivuilla myös video siitä, mistä on asiassa kyse eli www. ryerson.ca/experimental

.Return on expectations of undergraduate students (Sanet Haupt, Etelä-Afrikka). Suuri gappi sen välillä mitä koulussa opitaan ja mitä yliopistossa edellytetään. Siihen on monia syitä, joista yksi keskeinen on koulutusjärjestelmän massiivistuminen ja kuitenkin asuinalaueiden tai maakuntien välillä on suuria eroja.

He tekivät tutkimuksen, jonka tarkoituksena on saada ehdotukset valmiiksi pitkän tähtäimen strategiseksi suunnitelmaksi. Tutkimus tehtiin jokaisella vuosikurssilla randomisti valitulle ryhmälle focus group - menetelmällä. Dataa on kerätty vuodesta 2008 alkaen ja sitä on kerätty kaksi kertaa vuodessa. Osa datasta on analysoitu ja sen mukaan opettajan tietämys ja sen sovellus on tärkeää ( 14,2 %), mutta hänen asentensa on todella merkittävä //46,4 %). Taidot olivat myös tarkeä (18,8 %). Toisaalta, jos opettajan opetustaidot olivat huonot oli sillä myös vaikutusta hänen saamaansa arviioon asenteesta.

Kiinostava esitys.

Akusta alkaa olla virta lopussa, mutta katsotaan kestääkö se vielää yhden esityksen ennen taukoa. Tauolla etsin sitten latauspisteen.

Joka tapauksessa seuaava on korealaisten tutkimus The Effect of Single-sex schools on Academic Achievements. Sukupuolten välinen gappi koulutuksessa on useassa maassa suuri ja n iinpä ttkimuskysymyksenä onkin, josko tyttö/ poikakouluilla on merkitystä akateemisiin saavutuksiin. Seoulissa nimetään johonkin 11 koulupiiristä aika randomisti ja siitä on pidetty tilastoa/kirjaa vuodesta 1974 alkaen  Esitti vakuuttavan tilastollisen analyysin empiiruisestä aineistosta. Lopputulos on se, että poikakoulut tuottavat useimmille parempaa akateemista menestystä, kun taas tyttöjen kohdalla se on selvästi kaksijakoista. Koulusta riippuen sillä voi olla joko suurta merkitystä menestymiseen tai epäonnistumiseen akateemisissa opinnoissa.

Aiheutti kiivaan väittelyn ja ilmeisesti väittelijät edustivat maita, joissa single.sex schools ja joissa yhtenäskoulut. Akku lopahti just ennen kahvitaukoa, mutta olen jo löytänyt latauspisteen, joten

Seuraavan session tulen istumaan teemalla:Collaborative and problem-based learning.

Ensimmäinen esitys on otsikolla: Computer-supported  Collaborative Learning, Does tutor-support affect Individual Knowledge Construction ? (Consuelo  Garcia Tamarit) Kyse on  siitä, josko tutorin rooli on erilainen online.tilanteessa kuin face-to-face tapauksessa tiedämme, että yhteistyö on aktiivisempaa verkkoyhteydessä ja oppiminen tehokkaampaa.Tlsin se  ei pidä paikkaansa jokaisen yksilön kohdalla. 

Hän toteutti tutkimuksen, johon kutsuttiin 60 opiskelijaa, joista kieltäytymisten ja kielitaitovaatimusten takia osa jäi pois. Mukaan tuli siis 44 opiskelijaa. Opiekelijan jaettiin eri ryhmiin, joissa opettajan/tutorin rooli vaihteli hyvin ohjaavasta ja käskyttävästä lähes olemattomaan fasilitaattoriluonteiseen. Ongelmana hänellä oli kuinka mitata tiedonkonstruktointia tällaisessa tapauksessa, jossa päämäärien ja toimminnan monimutkaisuus ja monimuotoisuus oli interventioista huolimatta mittavaa. Kiinostavia ja osin ristiriitaisia tuloksia, joita on hyvä tarkastella tarkemmin. Yhteistyön dynamiikassa näkyi  erilaiset individuaaliset oppimisstrategiat

Seuraava esitys teemalla Inquiry Based Learning: Why buying a Car with a Tree included ? A proposal forenchangingScience and Mathematics Learning (Marta R. Ariza, Espanja) Hänen lähtökohtanaan on, että matematiikan ja luonnontieteiden opiskelu ja kiinnostus niihin on laskussa. Koska myös luonnontieteiden tarkoitus on herättää kriittistä ajattelua, ymmärtää yhteiskuntaa........ Siksi opiskelijat haastettiin mainoksen avulla "Miksi ostaa auto......?" Tätä kautta kautta opiskelija haastettiin ns inquire prosessiin ja analysoimaan  hiiilidioksiidipäästöjä, toimivatko kaikki aqutot samalla tavalla, miten auton ikä vaikuttaa jne.... Tästä muodostuu kysymyksenasettelu ja tutkimuskohde kahteen järjeswtelmään : autojärjestelmä ja puujärjestelmä. Kiinnostava oppimisajattelu !!! Miten esim. puu korvaa ja imee itseensä hiilidioksiidipäästöt ? Miten fotosynteesi vaikuttaa teknologiaan ja mitä rajoja se asettaa. Jokaisesat jutusta tuli tehdä raportti, joka perustui tieteellisiin kritereihinja siten että sen kohderyhmä oli  selkeä esim. Kuluttajavirastolle tehty. Opettajat, jotka ovat soveltaneet Inquiry based Learningia ovat olleen varsin tyytyväsisä oppimistuloksiin. Tätä on siis hänen tietonsa mukaan kokeiltu ja sovellettu ainoastaan matematiikassa ja muissa luonnontieteissä.

Cooperative Learning as an Experience of Educatinal Change ( Presentacion Caballero Garcia, Espanja) Aika sekava esitys, jossa alakoulussa kehitettyjä menetelmiä haluttiin soveltaa korkeakouluympäristössä. Sen sijaan Cooperative Learning saattaisi olla hyvinkin yksi lähestymistapa nonformaaliin oppimiseen, sillä siinä olennaista on mm. vertaisryhmäpakko ja -tuki, ristiriidat ja roolinottaminen sekä monia muita varteenotettavia asioita.

Creating Successful Team Projects in a Virtual Environment (Beryl Cox  Pittman, North Carolina State University) Taustalla kirjoittaminen ja se kuinka paljon kirjoittamista työpaikoilla tehdään eri iimeissä. Kirjoittamisen koulutus on heillä lähes kokonaan verkossa. Opiskelijoilta on kysytty tiimi-projekteistä.  Keskimäärin niitä inhotaan, sillä aikataulujen koordinaatio on hankalaa, tiimikavereilla on erilaiset osaamistasot tai he ovat esimerkiksi ujoja...... ja lisäksi on hankala sopia siitä mikä on tuottavaa toimintaa projektissa. Opetuksessa tiimnityö on vielä hankalampaa, koska yleensä opiskelijat eivät tunne toisiaan lainkaan, yhteisen platformin löytäminen on hankalaa oli se sitten GoogleDocs....... ja lisäsi un ei ole näkyvissä ei ole mielessä.

Opettajan haasteet: yhteidön rakentaminen virtuaaliympäristöön, "hengenpelastajien" löytäminen ja projektin arvon vakuuttaminen. Jälkimmäinen on yleensä helpointa.

Onnistuneita opetusprojekteja on ollut kolmentyyppisiä "prosessikuvaus" - projekti, joka tehdään yleensä jossain työpaikalla. "haastattelu"- projekti, jossa tehdään useamman henkilön haaastattelut, jotka koskevat tyelämän ilmiöitä Ja kolmas tyyppi on "matka Boa  Boalle", jonne rakennetaan mm. infrastruktuuri, alouselämä, viemäröinti ja kaikki se mitä nykyaikainen  yhteiskunta tarvitsee. Kyseessa on pieni mielikuvitussaari ja tässä projektissa ei ole vaikeuksia yhteistyöhön, sillä siinä tarvvitaan paljon erilaista osaamista. Viimeinen onnistuu siksi, että siinä on jokaiselle jotakin, se obn luova ja siinä on kyseessä relevantit taidot.

Ajattelultaan Metropolis edustaa samankaltaista projektia, paitsi Metropolista ei toteuteta virtuaalisesti.

Nyt minun on aika vetäytyä konferenssista pois, sillä jätän tämän viimeisen esityksen väliin. Raportointi päättyy nyt, mutta illalla saatan tehdä lisäyksiä, kunhan olen jälleen majapaikassani.

Tiistai 06.03.2012

Tänäään on tiedossa vielä vauhdikkaampi päivä kuin eilen maanantaina. Tarjolla on 35 rinnakkaissessiota, joista täysin voisin raportoida 5 kpl. Lisäksi posterisessioita on tarjolla 69 kpl. Istunnt jatkuvat klo 19.00 saakka ja sen jälkeen on verkostoitumistilaisuus espanjalaiseen tapaan viinitarjoilun ympärillä.

Istunnon teema: e-content Management and Development

The Future Orphan Works Directive: Solution or "So-Solution" (R. Kerremans,  Belgia). Käsittelee audiovisuaalisen arkiston perustamista flaaminkieliselle alueella ja sitä miten esim. Creative Commons - oikeuksia voitaisiin käyttää. Samalla käsitteli vuoden 20001 direktiiviä ja sen sallimia poikkeuksia tekijänoikeuksiin sekä vuoden 2011 ehdotuksia. Näyttää kovin monimutkaiselta myös digiarkiston perustaminen.

Enchancing the 1st Year Experience: Use of Digital Yearbook as a Record of Achievements ( S. O´Sullivan, Cork University Irlanti). Teki tutkimuksen ihmisbiologian / biomelääketieteen opiskelijoiden kanssa. Koko jutun perusajatus on, että opiskelijat tuottavat tällä tavoin jatkuvasti digitaalista evidenssiä omasta osaamisestaan. Kyse ei ole muusta kuin siitä, että opppimistavat muuttuvat todella nopeasti. Esitteli laajan valikoiman tuotoksista, jossa oli käytetty hyvin monipuolisesti sosiaalisen median keinoja Digitaalisen vuosikirjan rakentamisessa. Pääosa on tuotettu joko bloggaamalla tai mikrobloggaamalla.

Vaihoin istuntoa teemaan Technology.Enchanced Learning, jossa meneillään oli Use of Social Media among Female Students in the Gulf Region. an Empirical Study ( A. Al Gamdi) Aineiston hankinta tapahtui pienessä Jeddahssa sijaitsevassa koulussa. Taustatekijöinä kerättiin tiedot mm. sosiaalisen median käytstä ikäryhmittäin ja sitten tehtiin regressioanalyysi hypoteesin suhteen. Lopputuloksena voidaan sanoa positiivista vaikutusta olevan sosiaaalisen kontekstin luomiseksi sekä yhteisöllisyyden vahvistamiseksi.

Beyond the Printed Word: use of Interactive PDF to support accessible learning ( Richard Windle) Kokemus on hankittu Stavangerissda sairaanhoidon opiskelijoiden keskuudessa.. Tavoiteena oli kehittää matalan kustannuksen digitaalinen oppimismateriaali. Tärkein tutkimuskysymys oli josko interaktiivinen PDF takaa tai edesauttaa lpiskelijoiden itseohjautuvaa oppimista.

Opiskelijat perustelivat materiaalia hyväksi, koska opiskelu saattoi tapahtua itse valitsemana ajankohtana, sitoutuminen on siten vahvempaa samoin kuin itse oppiminen. Myös materiaalin integraatio muihin opiskeluaineistoihin  nähtiin tärkeänä

Opiskelijat sen sijaan näkivät palautteen olevan varsin vähäinen ja se oli siis alue, joka tarvitsee kehittämistä

.

Seuraava istunto on teemalla New Trends in the Higher Education Area. Ja tässä välissä kävin katsomassa aamupäivän posterisession ja niistähän laitoin huomion tai suosituksen .

Meneillään oli esitys videotaltiointien uusiokäyttö ja kuinka tuo tapa mahdollistaa jatkuvan palautteen keruun ja analysoinnin ja sitten sopivin väliaijoin taltiointien uudeleen tekemisen muokkausten jälkeen.

Optimization Strategies and Management Problems of Higher Education (Ivars Linde, Latvia) Aloitti esityksen muutamilla fakfoilla Laiviasta ( väestömäärän lasku, ikääntyneiden määrän kasvu, opiskelijamäärien lasku) Samaan aikaan OPSit pitäisi uusia EUn käytänteiden mukaiseksi. ja tässä esityksessä kyse oli professional higher educationista eli amk:ta vastaavasta tasosta.  Samaan aikaa koulutukseen käytettävät varat hupenevat ja opiskelijat tulisi saattaa mahdollisimmman nopeasti työmarkkinoille tarvittavalla ammattitaidolla. Siis tätä samaahan tehdään myös Suomessa. Hän oli laatinut aika monimutkaisen kaavan ja laskutoimitukset ammattikorkeakouluopetuksen saamiseksi balanssiin suhteessa opintoihin  ja niiden kustannuksiin ja siihen liittyvän mallinnuksen

Successful Job Entry into the Labour Market for Senior Graduates: Variables related to Employability within the Economic Crisis (Maria Isabel Beas, Espanja, University Jaume I) Itse toimii urapalveluissa sekä opiskelijavaihdossa. Tutkimuksen peruslähtökohta oli selvittää job matchin ja work stauksen vastaavuus ja yhteys.

Tietyllä tavalla siinä on samasta kyse kuin Reititin -hankkeessa eli opinnoista työelämään tai ensimmäiseen työpaikkaan ja se siirtymävaihe noiden kahden välillä. Ovat tehneet jonkinlaisen luokituksen ja ehdotuskokoelman  asiasta. Paperi on sellainen, että siihen kannattaa paneutua varsinkin kun ajatellaan Reitittimen toimenpiteiden mallinnusta ja PROksi - kehitystoimintaa,

A New Methodology  for Measuring Third Mission Activities of Universities (Andre Carrión, Valencian amk).  Esitteli E3M - hankkeen, joka LLP- ohjelmasta rahoituksen saanut. Tarkemmin hankkeesta www.e3mproject.eu .  3. missioon on täsmennetty kuulumaan seuraavat dimensiot: jatkokoulutus, yhteiskunnallinen osallisuus, teknologian siirto ja innovaatio.Mukana ollut myös Turun Yliopisto

Valencian ammattikorkeakoulusta lisää  espanjaksi ja englanniksi ja sitä voisi harkita vaihto- tai muuten yhteistyöoppilaitokseksi

Seuraava sessio on teemalla: Computer Supported  Collaborative Work, Web 2.0 and Social Networking

Meneillään on teema Polytecnic Students´ Ecxperience  with Web 2.0  as Constructivist learning Tools in a Participatory culture. ( Michellle Yeo, Australia) Australiassa amk:ssa tehty tutkimus, joka osoittaa samaa, jonka tiedämme. Opiskelijat ovat valmiita opiskelemaan sosiaalisen median keinoin ja välinein. Tässä esityksessä olennainen lisä oli se miten sosiaalinen media nähdään nonformaalia oppimista korostavana:Kiinostava esitys, joka kannattaaa lukea. Toki asialla on kaksi puolta natiivit ja ei niin natiivit.

The Efectiveness of Collective Group Blogs as a Tool for Reflection Within Experiental Learning Projects: a case Study (Plymouth College of Arts, M  Brown) Blogit tuntuvat olevan hyvin suosittuja Plymouthissa ja niinpä David Kolbin experimental oppimiskehää soveltaen siihen yhdistettiin joustavat blogit. Kollektiiviset blogit puolestaan mahdollistavat vertaisoppimisen. Nämä yhdistelemällä muodostettiin uusi oppimiskehä, jota kokeiltiin tapaustutkimuksessa  Lopputuloksena oli, että mitä enemmän toimintaa (postausta), sitä enemmän oppimista. Kannattaa lukea siinä mielessä, miksi jossain ryhmässä onnistui ja miksi jossain toisessa homma onnistui huonommin.

The Utilization of Digital Storytelling & Blog Activities Employing Mobile Technologies (Hiroyuki Obari Japani) Gakuin yliopistossa opiskelumadollisuus on järjestetty kaikkina aikoina, sillä matkan Tokion alueella kestävät parikin tuntia Campukselle. Kampusella myös käytetään mobiililaitteita yleisesti. Varsinaiset PCt opiskelijoilla saattavat olla käytössään ainoastaan kotonaan. Koko järjestelmää kutsutaan Cyber Campus.  Usein luentojen katselun jälkeen opiskelijat joutuvat kokoamaan digitaalisen tarinan, digitalesin. Näytti esimerkin mm. Same Sex Marriagesta.

Samoin hän käyttää ryhmäblogia yhtenä oppimisen välineenä. Esitti myös blogin Steven Jobsista.

Näillä menetelmillä oppimistulokset ovat olleet erittäin hyviä. Kyselyssä blogit on nähty vielä tehokkaammaksi kuin digitarinat, sillä erilaisia elementtejä voi paremmin yhdistellä.

HUOM !  Käyttää siis näitä menetelmiä englannin kielen opetuksesa. Esitti tärkeitä huomioita myös muusta opppimisesta kielen lisäksi. Myös oikein kiinnostava paperi. Korostaa sosiaalisen oppimisen voimakasta nousua

Cyber-Collaboration: Web 2.0, Google Docs and online Paragogy (Michael Telafici ja Joseph Williams) Heidän oppimisstategiansa on käyttää mm. Google Docsia ja siten lähestyä asioita opiskelijakeskeiseksi. Molemmat työskentelevät Qatarissa vierailevina opettajina. Toinen opettaa paikallisille advanced English ja toinen puolestaan exchange studentteja. Toinen käyttää Google Docs mm. tavalla, että jutut ja tehtävät ethdään yhdessä esim. 2 viikon aikana ja sitten on yhteinen istunto. Toinen puolestaan käyttää enemmän Twitteriä. Molemmat morostavat näiden välineiden käytön olevan nykypäivää, sillä oppiminen ei tapahdu meidän aikanaan oppimillamme tavoilla. 

Mikä on ollut innostavaa, on se, että opiskelijat tekevät tehtäviään samanaikaisesti ja sillä sanastolla, joka heillä on käytössään. Ei siis ole mahdollisuutta tai aikaa hakea astauksia sankirjoista. Yhteistyöskentely myös sitouttaa.

Josephilla on kerran viikossa tapana valita yksi elokuva tvstä ja jokaisen opiskelijan on twiittava vähintää 6 kertaa leffan aikana. Monet saattavat lähettää jopa 30 twiittiä.

Myös kiinnostava esitys välineiden käytöstä ja niistä saadusta kokemuksesta

 Iltapäivän sessiot ovat alkaneet ja aloitan teemalla Digital Divide and Access to Internet

Differeces in Computer Usage and Background Variables of First Year Students in Higher Education  (Natalie Wesseling- Hollanti, Amsterdamin ammattikorkeakoulu) . Hänen tutkimuksensa mukaaan peräti 57 % käyttää FBtä koulutuksellisiin tarkoituksiin. ärkeätä siinä olivat  projektiryhmät, oman  luokan ryhmät, opiskelunsa juuri aloittaneiden ryhmät  sekä omat alan kaveriryhmät. Käyttää tästä termiä Engagement 2.0.

Tutkimus, joka varmaan myös kannattaa lukea.

The Role of the Internet and Social Media in Social Movements (Ina Wanca , New York University)  Aloitti esityksenä näyttämällä pari perusfaktaa sosiaalkisen median eri välineiden käyttäjämääristä. Hänen teemanaan on selvittää digitaalista aktivismia ja siihen liittyviä tekijöitä. Jakaa digitaalisen aktivismin ilmiöt Internetiin, sosiaaliseen mediaan ja cyberspaceen. Kaikkiaan kiinnostava erittely kokonaisuudessaan.

Erittelyn jälkeen nostaa esimerkkejä, joista ensimmäinen Oranssi Vallankumous (Ukraina). Seuraavaksi One Million Voices Against FARC - siis FB -  revolution (Kolombia). Seuraavaksi Arabikevät.

Opetukset näistä kiinostavia: kts. tarkemmin esitys

Kokonaisuudessan kiinnostava liberaali esitys, mutta samalla suhtautuu kriittisesti mm. viharyhmiin, cybervarkauksiin/turvallisuuteen etc.

Keskustelu kiinnostava esim. siinä mielessä, että internet on luotu käyttämään yhtä kieltä tgai toimimaan yhdenmukaisin kulttuurin toimintatavoin. Mitä se voisi merkitä erilaisille demokratin ilmenemismuodoille ? Eli pitkälti on kyse siitä mikä on globaalia ja mikä lokaalia. Siinähän kysymystä kerrakseen)

How the Idiot conquered the Internet - Middle Europe Example (Filip  Nalaskowski, Kopernikus Yliopisto, Puola ). Lähestyy asiaa kaunokirjallisuuden kautta ja tekee huomioita kesdkisestä Euroopasta. Esittää surullisia tunteenpurkauksia YOutubest mm. siitä kuinka väärin Britneytä on kohdeltu. (Chris Crocker). Ne ovat esimekrkkejä siitä, kuinka verkosssa voi essintyä kuka tahansa ja sitä voi katsoa miljoonia ihmisiä. Esittää myös tilastollista tietoa puolalaisten internetin käytön kasvusta ja mm. suhteessa koulutustasoon, työmarkkinatilanteeseen jne...  

Perusväittämä esityksessä on, ettei internet ole enää tiedon jakamista tai välittämistä varten. Eli internetin valloitti idiootti, sillä metafoorisesti me (yhteiskunta) olemme idiootteja.

Quantitative Evaluation of Educational Websites  (  Ribeiro - Portugal ) peruutettiin ja seuraavaksi

Internet Use and Education Level within Arab-Palestinian Society in Israel ( Asmaa Ganayem, Israel). Esittelee Israelin arabiyhteisön ominaispiirteitä niin uskonnolliselta jakumaltaan kuin identiteetiltään. Ottaa esimerkkeja koulutusjärjestelmien eroista arbeille ja juutalaisille Israelisssa tai esimerkiksi sitä HUIMAA ero, joka vallitsee koulutusmenoissa per arabi tai juutalainen opiskelija kaikkiaaan sosio-poliittinen jakauma esim. sukupuolten välillä arabiyhteisössä on myös HUIMA.

Lopuksi osoittaa, että internet-gappi juutalaisen ja abariyhteisöjen välillä on suuri eikä se ole juurikaan kaventunut.

Kaikkiaan varsin poleeminen ja poikkeuksellisen paljon ajatuksia herättävä istunto

Istunnon teemana Research on Technology in Education

Visualizing the Quixote: A digital Humanities Archive for Research and Teaching ( E Urbina) Esittelyssä Quixote-arkisto (Cervantes-projekti), jota on digitalisoitu jo noin 10 vuoden ajan. Kuukausittain sinne lisätään noin 20 uutta digitalisointia. Koko homma siis opettajien ja tutkijoiden käytössä

E-learning = Social Learning ( ei ilmestynyt paikalla - Harmi)

Transcyber Your Class ( Keith Bain - Kanada) Esitys uusien toimintatapojen voimaannuttavasta vaikutuksesta erilaisten ja eriasteisten vammaisten koulutuksessa. Palvelu, jota esitteli on nimeltään Host Transcription Service, Kyseessä on puheentunnistusjärjestelmä, joka muuntaa asioita audiosta ja videoista.  Esitteli aamulla tekemänsä äänitteen, jonka järjestelmä muutti tekstiksi. 

Nyt on aika vilkaista päivän tärkeimmät postit ja niinpä

Valencia Vaikenee ainakin Viiniverkostoitumisen ajaksi

Viiniverkostoituminen oli välimerelliseen tapaan hauska. Erilaisia tapas-tyyppisiä meren- ja muita eläväisiä ja lentäväisiä kannettiin esiin tuhka tiheään (tiuhaan tahtiin). Seura oli mukavaa ja viinit erinomaisia. Eriomainen oli myös bändi, joka soitti/esitti mellow- ja kutuyöjatsia sekä lisäsi eroottista virettä bossa novalla

...

Recently Updated
showProfilePictrue
max8
spaces@all
themesocial
labelsecrea
Panel
borderColor#ccee66
bgColor#fff
borderWidth1px
ECREA 2012

4th European Communication Conference

"Social media and global voices"

  • Osoite:
    Eski Silahtarağa Elektrik Santralı
    Kazım Karabekir Cad. No: 2/13
    34060 Eyüp, İstanbul

Keynote puhujat

  • Douglas Kellner
  • Clemencia Rodriguez
  • Annabelle Sreberny
  • Daya Thussu.


Panel
borderColor#ccee66
bgColor#fff
borderWidth1px

Tietoa Istanbulista:

  • Maailman ainoa kahdessa maanosassa oleva kaupunki
  • Asukkaita yli 12 miljoonaa
  • Kaupungin pinta-ala 1539 km2
  • Lokakuussa lämmintä voi olla aurinkoisena päivänä 30 astetta, mutta illat alkavat olla viileitä
  • 1 Turkin Liira = n 0.43 €


Panel
borderColor#ccee66
bgColor#fff
borderWidth1px

Reflektointeja ja huomioita:


Panel
borderColor#ccee66
bgColor#fff
borderWidth1px

Ensi kerralla LISSABONISSA: Image Added


Panel
borderColor#ccee66
bgColor#fff
borderWidth1px

Nähtävää:

  • Hagia Sofia, Sultanahmet
  • Sininen Moskeija, Sultanahmet
  • Topkapin palatsi
  • Vanha kaupunki ja Suleimanin moskeija


Panel
borderColor#ccee66
bgColor#fff
borderWidth1px

Raportti

Column

ECREA 2012

Näistä teemoista konferensissa on tarkoitus herättää keskustelua: 

  • Kuinka globaali sosiaalinen media on?
  • Kuinka sosiaalinen on sosiaalinen media?
  • Sosiaalisen median eettinen vastuu
  • Somen poliittinen ekonomia
  • Ovatko "suuret yleisöt" mennyttä?
  • Miten määrittää tilat jotka yhdistävät arjen ja akateemisen maailman.

Täällä enemmän ECREASTA, taustoista ym.

Liveraportointi

Lea: "Digital culture and communication" -teema       //     Sanna: "Organisational and Strategic Communication" -teema  //    Matti: Vaihtelevasti eri teemojen  välillä

MAANANTAI 22.10. klo 23.50 

Lyhyesti:Matti on saapunut juuri Istanbulin sykkeeseen. Matka sujui hyvin aikataulussa ja lentokenttäbussikin lähti juuri kun tulin paikalle. Olen majoittautuneena ODDA Hotelliin,  joka näyttää sijaitsevan kaupungin biletyselämän keskiössä Taksim -aukion kupeessa, joten taidanpa lähteä tutkimaan tarkemmin. Huomenna laittelen tänne wikiin lisäyksiä ja aikatauluja. Tässä  samalla tuli testattua, että majapaikan ilmainen verkkoyhteys näyttää toimivan moitteettomasti.

TIISTAI 23.10.

Päivä on sujunut paneutumalla noin 100-sivuiseen ohjelmaan ja valintojen tekemiseen siitä. Rinnakkaisia "teemapolkuja" on 22 ja niiden lisäksi vielä joukko posterisessioita ja erilaisia workshoppeja ja erikoispanelitapahtumia. Tulen seuraamaan useita eri "polkuja" ja niista sitten jatkossa raportointia. Myös prekonferenssit ovat alkaneet (3 kpl),  mutta niistä ei ole erillisraportointia.

KESKIVIIKKO 24.10.

Rekisteröitymispäivä ja get-together. Lea ja Sanna ovat päässeet paikalle .Rekisteröitymiset on hoidettu. Päivitetyt konferenssimateriaalit on saatu. Matti on myös saanut muutaman mutkan ja avustajan kautta verkkoyhteyden toimimaan konferenssipaikkalla (verkkoyhteys/operaattori ei hyväksy kaikkia selaimia ja mm. Firefox kuuluu niihin jota ei hyväksytä ilman erikoisjärjestelyä). Nyt on jo tavattu muutamia vanhoja tuttuja ja myös uusia. Vaasan Yliopisto etsii proffaa digitaaliseen mediaan ja tarjoaa maisteriopintoja.

TORSTAI 25.10.

Homma on käynnistynyt ja alla olevissa linkeissa raportoidaan tapahtumia. Tosin nyt avajaisistunnossa kun kaikki ovat paikalla, verkko on hidastunut lähes olemattomaksi. Toivottavasti jatkossa tilanne paranee

09-15 - 10.45

Avajaisistunto ja 2 keynote-puheenvuoroa

11.15 - 12.45
Social relationships, cosmopolitism and home life with media (linkki)

  • Romantic relationship management on Facebook: implications for digital jealousy, social compensation, and social enhancement Theresa Hofmann, Julian Unkel, Andreas Fahr
  • Managing Everyday Digital Life in the Mediatized Home: On the Interplay of Old and New Media within the Domestic Sphere Corinna Peil, Jutta Röser
  • Network media and queer communities: local and cosmopolitan Aristea Fotopoulou
  • Digital Everyday Outfits: Rethinking Fashion Communication Through New Media Manuela Farinosi, Sara Zanatta
  • Reconsidering Surveillance: “The Facebook” Model M. Gokhan Aslan

11.15-12.45
Organisational strategies and social media (linkki)

  • Internal Crisis Communication in a Global World:Companies' Strategies and Employee Communicative Actions Alessandra Mazzei
  • Public campaigns and behavior change: introduction of a strategic communication development model Reint Jan Renes, Bas van den Putte, Joost Loef
  • Innovation in public campaigns: the Campaign Strategy Instrument Anita van Essen, Joost Loef, Babs Westenberg
  • Collaborative narratives - representations of Finnish corporations in Wikipedia Merja Porttikivi, Maaria Laaksonen

11.15 - 12.45

 State of the Art in Communication Research: Trends and Traditions TAI Counterpublicity in a digital age (valinta osui tähän) TAI Comparing political communication in online and offline media   

13.30 -14.30

Business meetinkejä

Business meetings ovat luoteeltaan tapaamisia, joissa eri  sektoreiden toimijat tapaavat ja keskustelevat ja myös sopivat keitä ehdotetaan ECREAn päättäviin ja operationaalisiin elimiin. Siis esimerkiksi radiotutkimuksen toimijat tapaavat ja sopivat ehdotuksista vuosikokoukselle. Meetingeissä voidaan ja keskustellaan myös muista asioista tai yhteisistä toimenpiteistä. Ne ovat kaikille avoimia eikä osallistujan tarvitse olla esim. radioalan ihminen Näitä temaattisia ryhmiä ECREAssa on 17 kpl

14.30 - 16.00
Misunderstanding the Internet (linkki)

  • Internet logic: Doing democracy differently? Natalie Fenton
  • Profits of the New Media Economy Des Freedman
  • Democratising Celebrity Online Milly Williamson
  • From rage to ‘the facts’: reflexive racism and the limits of ‘digital extremism’Gavan Titley
  • Beyond Technology: Arab Revolutions and the Iranian Upraising Gholam Khiabany

14.30 - 16.00
Online communities: key issues and research methodologies (linkki)

  • Communicating EU-regulated matters in the blogosphere. A case study of the Danish Patent and Trademark Office's blogging practices Annette Agerdal-Hjermind, Chiara Valentini
  • Exploring a (fairly) new instrument for corporate communication in the social web: Online Brand Communities Clarissa Schöller
  • 'United in Diversity'? Introducing a research model to analyze the relationsof national and transnational public diplomacy in the European Union Alice Srugies
  • Dialog principles on Investor Relations Websites Christian Schumacher, Sascha Himmelreich
  • Transparency and the Problems of Representation in Verbal, Visual and Numerical Regimes Lars Thoger Christensen, George Cheney

14.30 - 16.00

New thinking about the public sphere in a changing media landscape

16.30 - 17.30
Poster Exhibition

16.30 - 17.30
Poster Exhibition

16.30 - 17.30

Poster Exhibitionissa kiertelyä

Tällä  kertaa postereita oli hieman yli 100 ja ne oli ryhmitelty sektori/tutkimusalakohtaisesti. Kävin läpi nuo posterin ja yleisenä huomiona oli, että meillä hyvät opinnnäytetyöt voisivat olla esillä postereinä.

Posteriblanchit oli sijoitettu tällä kertaa epäkäytännölllisesti. Niiden välimatkat olivat vain noin metrin ja siksi saman posterin ääressä saattoi yhtäaikaa olla ainoastaan muutama henkilö tekijän lisäksi.  Tilaa olisi ollut vaikka kuinka hyvin, joten siinä oli selkeä suunnitteluvirhe.

17.30 - 19.00
Digital and physical spaces and scales (tämä jää väliin, menen sen sijaan valmistautumaan huomiseen)

17.30 - 19.00
Institutional capacities and Crisis Management (tämä jää väliin, menen sen sijaan valmistautumaan huomiseen)

17.30 - 19.00

Managing Relationships, Identity, Privacy and Safety on Social Network Sites ((Raportoitu) TAI Communication, Politics, Community

19.30 -

Konferenssivastaanotto oli hyvin onnstunut ja kuten yleensä aina,ne ovat verkostoitumisen kannalta olennaisia taphtumia. Tapasin (Matti) taas sekä vanhoja  (Mazaryk Yliopisto) että uusia (Ljubljana Yliopisto) tutttuja. Napotarjoilu oli hyvä ja sopiva vastaanottotyyppisen keskusteluun ja verkostojen vahvistamiseen ja luomiseen. Valkoviini ei ollut kehuttavaa, mutta punkku ihan käypää.

PERJANTAI 25.10.

Konferenssipäivä käynnistyi muuten hyvin, mutta verkko takkuilee. Päivästä tulee pitkä, sillä sessioita on aina klo 20.00 saakka, jonka jälkeen olisi tiedossa vaihtoehtosia kulttuuritapahtumia. Niiden joukkoon mahtuu niin vierailuja indy- kanavilla kuin bilehilepuuhaa ja kaikkea siltä väliltä. Vaika verkko takkuileen niin raportoinnit tulevat, mutta jollakin viiveellä.

9.15 - 10.45

Diasporas & participation:networking and social media ( Raportti lisätty viiveellä klo 13.40)

Verkkoyhteys ei pelannut tämän aamusession aikana, vaan vasta hiljan ja siksi vien raportin tänne tässä sopivassa välissä aamupäivän aikana  (LISÄTTY)

9.15-10.45
Sexuality and empowerment (linkki

09.15 - 10.45

Digital crowds, communities and divides (linkki)

  • In the crowd articulating participation in complex media production Antoni Roig Telo, Jordi sanchez Navarro, Talia Leivobibitz
  • “Like children in the arms of automation”: two cultures and everyday life Caroline Basset
  • The digital divide revisited: Towards a multifaceted measurement instrument for digital inequality Ilse Marien, Leo van audenhohove
  • Collective blogging and twitter hashtagging between gatekeeping and social memory: the case of an Italian digital storyteller. Elisabetta Locatelli
  • Small is beautiful: Lurkers engaging through micro contibutions ylläriesiintyjä: kaivan nimen jostain myöhemmin

11.15 -12.45 keynotes

Slavko Splichal ja Daya Thussu (linkki)

14.30 - 16.00
Crisis communication and reputational risks (linkki)

  • Crisis management as a balancing act: paradoxes of crisis management in complex orgasations Mats Heide, Charlotte Simonsson
  • Sensemaking of risks: the amplification of the E-coli outbreak by organisations and by news media in Germany Juliana Raupp
  • Crisis resilience and communication in organsations Daniel Simonsen
  • Complaint management in social media. How companies deal with critical comments on Facebook Inga Crecelius, Sabine Einwiller, Sascha Himmelreich
  • Making sense of crisis communication: a study of EMPs and CMPs in municipalities Finn Frandsen, Winni Johansen

14.30 - 16.00

Network Panel: advertising research // Current matters of advertising research (linkki)

  • Advertising in social media. The influence of user generated content on advertising effects Johannes Knoll, Holger Schramm
  • The role of conversation in advertising Volker Gehrau, Johannes Schulte
  • Business expectations and advertising expenditures Juliane Lischka, Stephanie Kienzler, Gabrielle Siegert 
  • Political brands: Research objects and methods Eva Pujadas
  • Strategic planning – Advertising agencies professionalization of service portfolio Tino GK Meitz

16.30 -18.00

Generations and Age Groups TAI  Migrant Youth & Digital Media Practices (Raportoitu)

18.30- 20.00

Media & the City TAI Identity, Belonging and Fandom  (Raportoitu alkuosa) TAI Social Media Journalism TAI Only Connect TAI *[Social Media and political mobilization     (Raportoitu jälkiosa)|digimedia:Political Mobilization]*

Taidan käydä katsomassa sekä Identity, Belongin and Fandon ja Social Media and political mobiljzation, joten molemmista saattaa tulla raportoitavaa.

Lauantai 27.10.

Meillä  on bussikuljetus Taksim -aukiolta aamuisin ja paluu sinne iltaisin. Tänä aamuna minä osuin bussiin, jossa kuski kaiketi päätti tehdä samalla kiertoajalun Istanbulissa. Siitä syystä saapuminen paikalle viivästyi, mutta saitsari oli hauska. Tuli nähtyä mm. jumalattoman iso hautausmaa

08.30 -10.00

Media, Democracy and Youth (Raportoitu)TAI On-lina media and participation

10.30 - 12.00

Digitalization and the Media Industries TAINews in changing media environment TAI Mediated interpersonal communication (Raportoitu)
12.30 - 15.00

ECREAn vuosikokous

Koska kohta alkava ECREAn vuosikokous on tarkoiettu ainoastaan jäsenille, joita suuri osa läsnäolijoista on, minä lähden tutustumaan tähän kaupunginosaan (Bomoti) kävellen, sillä ilmakin on tänään aivan upea.

Palataan raportointiin hieman myöhemmin iltapäivällä

15.00 - 16.30

Media cultures (2)  (Markuksen toiveesta) JA/TAI Networked Agendas

17.00 - 19.00

Päättäjäisistunto

20.00 -   

Päättäjäisistunnon jälkeen on jäähyväisbileet risteilyaluksella tuossa Bosporin salmemessa. Ne ovat varmasti hauskat kerrerit ja harmittaa jättää väliin, mutta mulla on huomenna älyttömän aikainen lento takaisin Helsinkiin ja jotta olisin kentällä riittävän ajoissa, täytyy bileet jättää väliin. HARMI

Include Page
reititin:logot
reititin

...

:logot