You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Next »

Tuo aikaisemmin projektiwikissä esittämäni malli sisällöstä lähtevästä suunnittelusta ei tule toimimaan sosiaalisen median suunnittelussa, koska malli on tarkoitettu sellaisten verkkopalveluiden toteuttamiseen, joissa sisältö tulee lähinnä palveluntuottajalta, ei käyttäjiltä. Harkinnan alla on vielä se, käytämmekö täysin valmiita wikejä vai olisiko syytä muokata jotain ilmaista wikialustaa projektiin sopivaksi. Siihen liittyvä kehitys ja ylläpito ei saisi olla kallista, vaan tapahtua kevyesti, pienillä vuosimaksuilla.

Voidaan ajatella, että projektissa kehitetään ensisijaisesti menetelmiä, joilla nykyisiä wikejä voidaan käyttää erilaisten yhteisöllisten käsikirjoitusprosessien alustana, eikä valmista työkalua. Silloin yhteisöllistä käsikirjoittamista voidaan soveltaa muihinkin wikeihin kuin tässä projektissa käytettyyn. Se voi alentaa kynnystä yhteisölliseen käsikirjoittamiseen silloin, kun käsikirjoittajat tai vaikka oppilaitos on jo tottunut jokin tietyn wikin käyttöön. Heidän ei siis tarvitse välttämättä vaihtaa alustaa uuteen.

Projektissa voitaisiin vastata mm. seuraaviin kysymyksiin:
- Millaista ohjausta ja tukitoimia prosessi vaatii onnistuakseen?
- Mitkä wikien ominaisuuden tukevat mitäkin käsikirjoitusprosessia?
- Millainen näytelmän muoto sopii parhaiten tämän tyyppiseen kirjoittamiseen, vai sopivatko kaikki?
- Millaisia ongelmia / esteitä prosessissa voi tulla vastaan ja miten ne voi selvittää.
- Kuinka sitouttaa kirjoittajat mukaan prosessiin?
- ...

Projektin lopputulema olisi siis ensisijaisesti koulutusmateriaali opettajille / dramaturgeille ym. kiinnostuneille ohjaajille sekä tietenkin jo kertaalleen tehty käsikirjoitusprosessi, joka jää verkkoon tutkittavaksi. Prosessi voidaan ohjeiden ja antamamme koulutuksen mukaan toistaa ja soveltaa lähes mihin wikiin vain. Projektista tulisi silloin sisällöllinen, enemmän käsikirjoitusprosessiin ja yhteisöllisen käsikirjoituskulttuurin luomiseen keskittyvä, kuin varsinainen ohjelmistokehitysprosessi.

  • No labels
You must log in to comment.