You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 7 Next »

Arkitieto kulttuurialalla

Haastattelija: Päivi Kumar, Metropolia, 9.3.2016

 

Haastateltava on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2004 Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta. Hän työskentelee omassa yrityksessä, joka tarjoaa laajalti erilaisia kotihoidon tukipalveluja. Hän tekee myös teatteri-ilmaisun ohjaajan töitä, tarinateatteria ym., mutta päätyö on kotipalvelua.

 

MILLAISIA TIEDONLÄHTEITÄ KÄYTÄT ARKITYÖSSÄSI? MITEN KÄYTÄT NIITÄ?

Omaan koulutusalaan liittyvää tietoa saan eniten tapaamisista omien kollegoiden ja entisten opiskelukavereiden kanssa. Saan tietoa Facebook-ystävien kautta, esityksistä ja ryhmätapaamisista. Ihmisiin törmäily ja keskustelu on hyvä tiedonlähde. Alumnikirje tulee sähköpostiin. Yrityksen kirjanpitäjä hoitaa taloudelliset asiat ja häneltä saan niihin liittyvää tietoa tarvitessani. Alvit lasketaan puolestani.

 

MITÄ PITÄISI OPETTAA TIEDONHANKINNASSA OMAN ALASI OPISKELIJOILLE? 

Omassa opinnäytetyövaiheessa ei juuri ollut elektronisia aineistoja tai verkkotiedonhakua. Hain lähinnä tenttikirjoja ja opinnäytetöitä omasta kirjastosta. Verkosta hakemista olisi hyvä opettaa ja soveltamista siinä, mitä kaikkea joutuu opettelemaan. Tutkintokeskeisyys ei välttämättä ole hyvä asia. Usein se työ, mihin valmistuttuaan päätyy, on jonkinlainen synteesi kaikesta siitä, mitä on opiskellut ja oppinut. Työ ei välttämättä mene yksi yhteen opiskellun alan kanssa ja se saattaa myös sisältää jotain kokonaan muuta alaa. Usein työssä myös joutuu opettelemaan jotain ihan uutta asiaa tai näkökantaa.

 

HAASTATELTAVAN ALAN LIBGUIDES (lyhyesti)

Oman koulutusalan LibGuide ei ehkä tarjoaisi mitään kiinnostavaa. Mutta koska omassa työssä tarvitaan paljon terveydenhoitoalan osaamista, sen alan opas voisi olla tarpeellinen.  Laurean hoitoalan oppaasta löytyi paljon hyödyllistä, jolle on käyttöä. Näitä tiedonlähteitä voisi käyttää varsinkin silloin, jos ei saa terveydenhoitoalan ihmisiltä (Sosiaali- ja terveysvirastosta) riittävän nopeasti työssä tarvittavaa tietoa.

  • No labels
You must log in to comment.