You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 12 Next »

Innovaatioprojekteissa etsitään käytännön ratkaisuja työelämän tarpeisiin

Innovaatioprojektit ovat merkittävä osa Metropolian toimintaa ja yksi keskeisistä tavoista toteuttaa työelämäyhteistyötä. Jokainen perustutkintoa suorittava opiskelija osallistuu Metropoliassa innovaatioprojektiin, jonka tavoitteena on etsiä käytännön ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Innovaatioprojekteissa eri koulutusalojen opiskelijat ideoivat ja toteuttavat projektin yhdessä työelämän kanssa. Yhteistä innovaatioprojekteilla on palvelujen, toimintatapojen, menetelmien tai tuotteiden uudistaminen ja kehittäminen.

Miksi innovaatioprojekteja?

Tavat tehdä työtä muuttuvat, minkä vuoksi myös osaamistarpeet muuttuvat. Yhä harvemmin töitä tehdään yksin. Organisaatiot ovat yhteistoimintahakuisia ja verkottuneita. Työtä luonnehtii ennalta määrittelemättömyys, ja sitä tehdään vähemmän rutiininomaisesti. Työntekijältä odotetaan substanssiosaamisen rinnalla moniosaamista, mahdollisuusajattelua, kykyä nähdä ja tuottaa vaihtoehtoisia toimintatapoja. Moniosaajuus syntyy ryhmässä. Työelämässä tarvitaan sekä syvälle menevää substanssiosaamista että niitä, jotka kykenevät luovimaan eri osaamisalueilla ja toimimaan laaja-alaisesti. Substanssiosaamisen lisäksi tarvitaan kykyä seurata, etsiä ja löytää olennaista tietoa, ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä perustella omat näkökantansa asiakkaille ja muille ammattilaisille. Monialainen innovaatioprojekti tarjoaa opiskelijalle tällaiseen työskentelyyn hyvän oppimisympäristön.

TeiniMINNO – moniammatillinen innovaatiokonsepti

TeiniMINNO -mallin kehittämisen taustalla on Metropolian MINNO®-konsepti, Futuretournaments Oy:n kehittämä Innovaatioturnaus ®-konsepti sekä Omnian pedagogisten innovaatioiden kokemukset. Teiniminnotalkoot kehittää mallia, jolla vahvistetaan nuorten innovaatiokompetensseja, edistetään siirtymistä kouluasteelta toiselle ja  koulusta työelämään ja lisätään yhteistyötä eri kouluasteiden sekä
koulujen ja yritysten välillä

Hanke toteuttaa vuonna 2017 kaksi pedagogisesti fasilitoitua Superteam-turnausta, joihin osallistuu yhteensä 160 opiskelijaa Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja Omnian ammattiopistosta. Hankkeen
aikana tehdään myös tutkimusta sekä kehitetään TeiniMINNOpedagogiikkaa, ja sen lopputuloksena julkaistaan Teiniminnotalkoot-malli vuonna 2018. 

Teiniminnotalkoot-hanketta (2016-2018) rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ESR. 

Lue lisää TeiniMINNO-hankkeesta:

  • No labels
You must log in to comment.