Asialista - TEHTÄVÄT

1.

Käyttäjätarinoita tarvitaan lisää - määräaika 18.10. mennessä

2.

Raportointiryhmä pyytää tarkistamaan raportointiryhmän keräämät raporttilistat ja arvioimaan ovatko kaikki tarvittavat raportit lueteltu listalla

Kotitehtävä

3.1.

Vuosisuunnittelutyöryhmän ja lukujärjestyssuunnittelun asiantuntijaryhmän toiminnallista määrittelystä herää epäilys että jotain on pielessä.

Minulle on syntynyt käsitys, että vuosisuunnittelun ja lukujärjestyssuunnittelun prosessien välissä on tehtäviä, joita kumpikaan ryhmä ei halua lukea omaan prosessiinsa kuuluvaksi.

Lukujärjestyssuunnittelussa ajatellaan että sitä edeltävässä vaiheessa ovat syntyneet opetustapahtumat ja ryhmät. Vuosisuunnittelussa ajatellaan että suunnitellaan opetusryhmät ja sen jälkeen opetustapahtumille kiinnitetään resursseja (siinä laajuudessa kun se on mahdollista).

Kun lukujärjestyssuunnittelussa käytetään sanaa "ryhmä" niin käsitteellä tarkoitettaneen toteutusryhmä ja vuosisuunnittelussa sanalla ryhmä tarkoitetaan opetusryhmä.

Yhdellä toteutuksella, johon on kiinnitetty yksi tai useampi ryhmä on yksi tai useampia opetustapahtuma. Toteutukseen liitetyt ryhmät ovat opetusryhmiä, mutta tarvittaessa opetusryhmä voi pilkkoutua useammaksi toteutusryhmäksi.

Ajatellaan toteutusta joka sisältää luennon, harjoituksia ja itsenäistä työskentelyä. Opiskelijalle sanotaan:  ”kaikkien on osallistuttava luennolle maanantaina. Harjoitukset järjestetään tiistaina ja keskiviikkona – sinun on osallistuttava toiseen. Itsenäinen työskentely on torstaina ja perjantaina. Tarvittaessa ohjaaja on paikalla torstaina. Tilat voidaan varataan itsenäiseen työskentelyyn perjantaina”. Tästä syntyy amk:lle 4-5 opetustapahtumaa ja 5 toteutusryhmää. Opiskelijalle 4 opetustapahtumaa (ja tapahtumat eivät ole samoja amk:lle ja opiskelijalle) ja 3-4 toteutusryhmää.

En saa käyttäjätarinoista selvää, missä syntyy informaatio opetustapahtumista ja toteutusryhmistä. Mielestäni on selvää ettei henkilö, jonka vastuulla on suunnitella toteutusten joukkoa aina tiedä miten yksittäiset toteutukset pilkkoutuvat toteutusryhmiksi. Olen tätä mieltä, koska minusta opetustapahtuman omistaja, toteutuksen opettaja tai joku opettajista, tekee päätökset siitä miten toteutus jakautuu osiin. Minun on vaikea ymmärtää lukujärjestyssuunnittelusta tulevaa käsitystä että vuosisuunnittelija tekisi em. päätökset.

Toivon että asiantuntijaryhmän jäseninä 5. tapaamiseen  selvitätte omissa yksiköissänne miten yhden toteutuksen opetustapahtumat ja mahdollisesti opetustapahtuman sisällä jako toteutusryhmiin käytännössä tapahtuu. Kiinnittäkää huomioita myös erikoistapauksiin aikadimensiollla: vaikuttaa siltä että toteutusryhmiä ja opetustapahtumia voi syntyä sekä toteutuksen alkupäivämäärän jälkeen että ennen toteutuksen alkupäivämäärää.

4

Projektiryhmältä:

Loka-marraskuun aikana oma moduulin osalta työryhmien määrittely oltava valmis

Projektin ohjausryhmän muistiota ei vielä tätä kirjoittaessani ole tallennettu.Aikatauluja on täsmennetty siten että asiantuntijaryhmien työn on oltava valmiina marraskuun 2010 mennessä.

Kokousmuistio

Paikalla: Eija Kumanto, Kari Tuononen, Jaakko Rannila, Osmo Troberg, Hannele Ruotsalainen, Sari Kelo, Hannele Pihlaja, Tuuli Sauro

Etänä paikalla: Tuomo Saloheimo, Anitta Pankkonen, Riitta Mäkelä, Ari-Pekka Anttila

Poissa: Simo Hoikkala, Heikki Valmu, Hanna Ojanen, Jussi Ylänen

1. Aikataulu ja työskentely

Projektipäällikkö esitteli uusitun aikataulun ja kertoi, että asiantuntijaryhmillä on nyt lokakuu-marraskuu aikaa täydentää määrittelyä. Jaakko Rannila halusi myös painottaa, että tämä tarkoittaa sitä nyt tulee määritellä ne ominaisuudet, mitä vuosisuunnitteluun halutaan.

2. Työskentely työryhmien välillä

Osmo Troberg esitti huolen, että ryhmien välillä ei ole riittävän hyvin kommunikaatiota. Tästä esimerkkinä vuosisuunnittelun ja lukujärjestyssuunnittelun välinen kommunikaatio ja viestintä siitä, mitkä asiat ja kohdat kuuluvat vuosisuunnitteluun ja mitkä kohdat lukujärjestyssuunnitteluun.

3. Lukujärjestyssuunnittelu ja vuosisuunnittelu

Keskusteltiin siitä miten lukujärjestyssuunnittelu moduulien ja vuosisuunnittelu moduulien välinen tiedonvaihto tulisi toimia. Keskusteltiin myös, millaisia tiloja toteutuksilla pitää olla. Esim. julkaisu ja lukujärjestysten valmius tilanne tulee erottaa. Tietyissä tilanteissa toteutus tulee julkaista opiskelijoille, vaikka lukujärjestys ei ole vielä tehtynä.

Työryhmän näkökulmasta vuosisuunnittelijan tulee pystyä syöttämään tietoa siitä, miten lukujärjestys tulee tehdä. Tämän lisäksi opettajille tulee olla mahdollista esittää omia toiveita lukujärjestyksiin.

4. Musiikin näkökulma

Musiikissa tehdään vain 1. vuoden opiskelijoille ryhmäpohjaisesti toteutuksia. Tämän jälkeen toteutukset tehdään koulutusohjelmalle.

Vuosisuunnittelu työryhmässä nähtiin, että toteutuksia pitää pystyä tekemään myös "dynaamiselle ryhmälle", joka sisältää kaikki koulutusohjelman opiskelijat. Tällöin toteutus tehdään koulutusohjelmalle eikä tietylle opiskelijaryhmälle. Tällöin toteutus on suunnattu koko koulusuohjelmalle (vapaasti valittavat, musiikin toteutukset, valinnaiset yms.)

  • No labels
You must log in to comment.