Esimerkkinä on koulutusohjelma, jolla ei ole omia tiloja, ja joiden opetussuunnitelmassa on merkittävä määrä henkilökohtaista ohjausta (kuten musiikin ja pop/jazzmusiikin koulutusohjelmat).

Alusta, jolle lukujärjestys rakentuu, on joustava.  Sinne voi viedä tietoa eri vaiheissa ja vaihtoehtoisessa järjestyksessä jo vuosisuunnitteluvaiheessa:

-       Metropolian koulutusohjelman käytössä olevat tilat ja ajat

-       koulutusohjelman tuntishabluuna

-       opintojaksojen nimet per varaus (ilman toteutuskoodia)

-       opettajatieto

-       opintojaksototeutuksen koodi

-       varauksen ajan tai minkä tahansa lukujärjestystiedon korjaaminen

Toteutuskoodia lukuun ottamatta muut tiedot voisi kopioida edelliseltä lukuvuodelta tai --kaudelta (tila- ja tuntishabluunat, opettajatiedot, opintojakson nimet. On tärkeää, että täsmälliset lukujärjestystiedot voi syöttää jo vuosisuunnitteluvaiheessa lukujärjestykseen; ei siis tietojen syöttämistä moniin eri järjestelmiin, vaan tietojen syöttäminen olisi mahdollista sekä suunnittelijan vuosisuunnitteluvälineeltä että opettajan käyttöliittymästä.

Lukujärjestystä voi tarkastella eri näkökulmista:

-       koko koulutusohjelman lukujärjestystiedot

-       opettajakohtaiset työjärjestykset

-       opiskelijakohtaiset lukujärjestykset

-       vuosikurssikohtaiset lukujärjestykset

-       eri suuntautumisten (vuosikurssikohtaiset) lukujärjestykset

ESIMERKKI RYHMÄOPETUKSEN LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELUSTA

  1. Suunnittelija luo lukujärjestyspohjan käytettävistä luokista ja ajoista opettajakollegion käyttöön.  Pohjassa näkyy koulutusohjelman käytettävien tilojen ja aikojen lisäksi tuntijärjestys eli shabluuna (esim. tunnit 9-10.30, 10.45-12.15, 13-14.30, 14.45-16.15)
  2. Opettajakollegio lisää pohjaan opintojaksojen nimet ja opettajat => tiedot siirtyvät ehdotuksena vuosisuunnitteluun suunnittelijan/koulutuspäällikön hyväksyttäväksi
  3. Suunnittelija/koulutuspäällikkö vahvistaa opintojaksototeutukset => toteutustiedot siirtyvät lukujärjestykseen näkyviin

ESIMERKKI YKSILÖOHJAUKSEN LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELUSTA

-       vuosisuunnittelusta/työaikasuunnitelmasta syntyy lukujärjestyspohjaan opettajakohtaiset tiedot yksilöohjattavista opiskelijoista (per opintojakso)

-       opettaja voi jakaa opiskelijakohtaisen ohjausresurssin haluamiinsa paloihin (esim. 30/45/60/75/90/120 min/vko) ja sijoittaa ohjauksen lukujärjestykseen ”valitse-pudota”-menetelmällä

-       Henkilökohtaisen ohjauksen sijoittaminen lukujärjestykseen ei edellytä opettajalta kellonaikojen, nimien tai opintojaksototeutuskoodien kirjoittamista, vaan kaikki sujuu hiirellä valiten ja pudottaen yhdellä näkymällä. Tiedot kopioituvat oletusarvoisesti koko kaudelle.  Tietoja pitää voida muuttaa viikkotasolla.

  • No labels
You must log in to comment.