Harjoitustehtävät Qt:n ja C++:n oppimiseen. Jokainen tehtävä on 2 pisteen arvoinen. Näytä opettajalle tekemäsi tehtävä, niin saat pisteet kotiin. Pisteet lisätään saamiisi kokeen pisteisiin. Kurssin kokonaispistemäärä on noin 100 ja sillä saa vitosen. Noin 50 pisteellä saa ykkösen.
- Tee Qt Creator ohjelmalla sovellus, joka näyttää dialogin ruudulla. Laita dialogiin liukupalkki ja "lcd"-näyttö QLCDNumber. Johda liukupalkin signaali (valueChanged) "lcd"-näytön slotiin (display) signal-slot tilassa (F4). Tee graafisella editorilla kytkennät "widgettien" välille. Testaa sovellus.
- Tee edellinen tehtävä connect-funktion avulla eli lisää Dialogin muodostimeen connect.... Alla esimerkki connect-funktion käytöstä:
Dialogi::Dialogi(QWidget *parent) : QDialog(parent), ui(new Ui::Dialogi) { ui->setupUi(this); //yhdistetaan signaalit ja slotit connect(ui->horizontalSlider,SIGNAL(valueChanged(int)),ui->lcd,SLOT(display(int))); ....
- Laita graafisessa editorissa edellisen liukupalkin alarajaksi -100 ja ylärajaksi 100. Testaa.
- Vie liukupalkin arvo edistymispalkin " QProgressBar " arvoksi. Tee kytkentä graafisella editorilla.
- Tee edellinen tehtävä connect-funktiolla.
- Tee QTimer-luokan avulla sekuntikello, jonka tarkkuus on yksi sekunti. Laita dialogiin painikkeet start, pause, stop ja nollaus.
- Muuta edellisen tehtävän kelloa siten, että tarkkuus on 0.01 sekuntia.
- Muuta edellistä tehtävää siten, että voit muuttaa tarkkuutta valinta "widgetillä".
- Tee ohjelma, joka sisältää painonapin "PushButton" ja viesti-ikkunan "MessageBox". Kun painetaan nappia, ohjelma näyttää viestiruudulla "MessageBox" viestin "nappia painettu".
- Vie edellisen tehtävän teksti QLabel ikkunaan.
- Vie edellisen tehtävän teksti QLineEdit ikkunaan
- Tutustu Qt:n QDebug luokkaan ja tulosta sen avulla edellisen tehtävän teksti komentoikkunaan.
- Tee ohjelma, joka ilmoittaa millä välillä annettu luku on. Laita annettu arvo lineEdit "ikkunaan" ja nappia "pushButton" painettaessa testaa if-lauseella arvoalue. Aseta "RadioButton"in (yhden kolmesta) arvo osoittamaan arvoväliä 0...10, 11...100 tai >100.
- Vie liukupalkin data muuttujaan ja testaa debugerilla ja breakpointin avulla, että siirto onnistui. ohjeita
- Tee Radio button valikko kolmella painikkeella dialogiin. Lisää teksiruutu, jossa kerrot mitä painikkeista on painettu.
- Tee ohjelmallisesti dialogi, jossa on oikealla plus-, miinus-, kerto- ja jakopainikkeet. Vasemmalla on kolme teksti-ikkunaa, kahden ylimmän ruudun tulos laitetaan alimpaan ruutuun riippuen painettavasta napista.
- Lisää edelliseen tehtävään validaattorit, ettei numerokenttiin voi syöttää kirjaimia double validator ja etteivät kentät ole tyhjiä.
- Tee dialogi, jossa on progress bar, joka etenee ajastimen tahdissa. Progress barin voi käynnistää, nollata ja pysäyttää painikkeilla. Laita ajastimen jaksoajaksi 0,5 sekuntia. Näytä arvo myös "lcd"-näytöllä.
- Tee graafisella editorilla dialogi, johon sijoitat kuusi haluamaasi widgettiä ja erottele rinnakkaiset widgetit spacerilla toisistaan. Ryhmittele widgetit kolmeen allekkaiseen ryhmään kolmella horisonttaalisella layoutilla.
- Jatka edellistä tehtävää siten, että teet groupboxin rinnakkaisten widgettien ympärille ja ylimmän ryhmän napilla kätket alemmat widget-ryhmät. Kokeile sizehint käskyä muotoillaksesi dialogia oikean kokoiseksi.
- Tee dialogi graaffisella editorilla.
- Tee dialogi esimerkki, jossa pino on aliluokkana. Tee nappula "Laita pinoon" ja "Ota pinosta".
- Tee edellinen esimerkki QStack template luokkaa käyttäen.
- Tee dialogi, jolla voit laittaa ja katsella lukuja vektorissa, käytä QVector objektia.
- Tee dialogi, jolla voit laittaa ja katsella lukuja vektorissa, käytä QList objektia.
- Tutustu Kvaserin simplewrite.c ohjelmaan ja liitä se Qt- dialogiin siten, että voit syöttää ohjelman tiedot dialogsta.
- Tutustu Kvaserin canmonitor.c ohjelmaan ja liitä se Qt- dialogiin siten, että voit syöttää ohjelman tiedot dialogsta.
- Tutustu Qwt esimerkkeihin ja tee kolmannen esimerkin pohjalta ohjelma, joka piirtää plot-ikkunaan cosini-käyrää.
- Tee sql esimerkin avulla projektitietokanta, jossa on sarakkeet ProjektinNimi, AloitusPvm, Projektipaallikko, Budjetti.
- Ota paluuarvot talteen edellisen tehtävän sql-kyselyistä ja näytä virheet QMessageBoxilla. Käyttäjätunnus root ja salasana huhtikuu.
- Asenna tietokooneeseen MySql palvelin ja core.
- Asenna MySql Administrator, Query Browser ja Worbench
- Tee tehtävän 18. taulu MySql-tietokantaan.