25.3
Responsive web design on aika inspiroivaa kamaa. Tsekatktaa tämä esimerkki ja muutelkaa selainikkunan kokoa, niin näätte miten leiska reagoi näyttöruudun kokoon. Siinä koko käsite pähkinänkuoressa.
21.3
Kirjotin viitoskappaleesta Porterin kirjasta kumulatiiviseen referaattiin . Tarkastan kirjotusvirheet myöhemmin.
2.3
Tänään käyn kirjastosta hakemassa Bill Scottin Designing Web Interfaces ja katon onko mistään kotosin. Loppusikermään voisi sitten vähän vertailla/yhdistellä/erotella erilaisia käyttisteorioita.
1.3
Portteri hehkuttaa autenttista keskutelua käyttäjien/asiakkaiden kanssa julkisesti. Negatiiviseen palautteeseen vastaaminen julkisesti, ottaen se vastaan positiivisesti kehityksen kannalta ajatellen, voi saada aikaan positiivista kuvaa ja iloisia ihmisiä.
Noniin, seuraavaksi tarkastellaan miten saadaan käyttäjät ottamaan ensimmäinen askel kohti himokäyttäjä-statusta... Design for Sign-up. Palataan asiaan tuokion kuluttua.
28.2
Porterin ajatulsiin feature creepistä on helppo yhtyä. Tomintojen ja ominaisuuksien lisääminen palveluun voi tuntua houkuttelevalta. Kaikki uusi tuntuu aina mullistavalta. Sovelluksen kehittäjän on vaikea hahmottaa liiallisten toimintojen sotkevan pakkaa ja ennen pitkää tekevän palvelusta vaikeaselkoisen. Kehittäjä tietenkin tuntee tuotoksensa läpikotaisin. Onko siis järkevämpää keskittyä kehittämään ohjlmistonsa tärkeimpiä toimintoja vai lisätä jotain uutta jännittävää?
3.2.2011
Sain juuri luettua alkusanat ja ensimmäisen kappaleen Porterin kirjasta. Varsinaiseen käyttöliittymäsuunnitteluun ei vielä päästy, mutta kirja vaikuttaa lupaavalta ja hyödylliseltä töitänikin varten. Alkusanojen ohjelmiston käytön elinkaaren kuvailu ja käyttömäärän perusteella viiteen ryhmään jaetut käyttäjätyypit herättivät heti mielenkiinnon. Porter lupailee myöhemmissä kappaleissa kertovansa erikseen kullekkin käyttäjätyypille suunnattua käyttöliittymäsuunnittelua.
Ensimmäinen kappale olikin sitten myyntipuhetta sosiaalisesta webistä. Ei tarvitse minulle enää myydä. Olen jo myyty. Mielenkiintoista kylläkin kuinka neljä vuotta sitten MySpace vielä oli niin suosittu verrattuna muihin sosiaalisiin palveluihin. Heräsi mietteitä siitä kuinka nykyään kannattaa kehittää jatkuvasti omaa ohjelmistoa, ennen kuin joku muu tulee ja tekee saman paremmin.
2.2.2011
Valitsin pakollisista kirjoista J.Porterin Designing For The Social Web. En ole vielä varma omavalinnaisista kirjoista. Haluaisin löytää jotain materiaalia, jossa olisi selkeä mielenkiintoinen teema, eikä vain yleistä käytettävyyshöpinää.