Yleistä
Tuote
Tuote on se mitä yritys myy ja asiakas ostaa.Tuote ei ole pelkästään fyysinen asia, vaan se voi olla palvelu, raaka-aine, tarvike tai tietotaitoa. Asiakkaalle on hyötyä vain toimivasta tuotteesta, joten tuotteen toimivuus on sen korkein prioriteetti.
Vedos
Vedos on joko sähköinen tai fyysinen (esim. paperilla) esitys suunnitellusta tuotteesta. Fyysinen vedos voi olla esim. paperinen värivedos sanomalehteen tulevasta mainoksesta. Sähköinen vedos taas voi olla em. ilmoitus esim. pdf-muodossa.
Värinhallinta
Värinhallinnalla pyritään sovittamaan eri valmistajien laitteet (esim. digikamera, skanneri, näyttö ja tulostin) yhteen siten, että niiden tuottama värimaailma toistuu mahdollisimman samankaltaisena riippumatta kontekstista, jossa niitä käytetään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että digikameralla kuvattu kuva toistuu juuri samanlaisena eri valmistajien näytöillä ja myös tulostuu samanvärisenä riippumatta tulostimesta.
Tuottavuus
Tuottavuudella voidaan määrittää esim. jonkin tuotantoyksikön tuottama hyödykkeiden, palveluiden tai tuotteiden määrä vaikkapa tuntia tai vuorokautta kohden.
Kokonaisvärimäärä
Kokonaisvärimäärä tarkoittaa painettavan kuvan värimäärää, joka toistetaan (painetaan) paperille. Esim. neliväriprosessilla toteutettavan kuvan värit koostuvat cyanista, magentasta, keltaisesta ja mustasta. Värien maksimimäärä vaihtelee paperilaadusta riippuen. Mikäli kuvan kokonaisvärimäärä ns. ylittää paperin toistokuvun, paperin kuivuminen kestää kauan ja väri tahrautuu.
Valkotasapaino
Valkotasapainolla määritellään valokuvauksessa kuvan valkoinen värisävy. Kun valkoinen näyttää valkoiselta (eikä esim. kellertävältä), muutkin värit näyttävät tällöin luonnollisilta.
Tuotanto
Tuotanto tarkoittaa laajimmassa mielessä kaikkea inhimillisten tarpeiden tyydyttämiseen tähtäävää toimintaa.
Tuottaja
Tuottaja vastaa tuotteen tekemisestä ja sen laadusta sekä maksaa tekemisestä aiheutuvat kustannukset.
Hissipuhe
Max. 3 minuutin avaus itsestä tai yrityksestään. Tiivis tietopaketti, jolla luodaan hyvä ensivaikutelma.
Dokumentointi
Dokumentointi on todellisen tapahtuman, ilmiön, idean tai rakenteen tarkkaa kirjallista kuvaamista, joka tapahtuu kuvattavan asian ehdoilla. Dokumentoinnissa pyritään mahdollisimman suureen tarkkuuteen, jotta päästäisiin lähelle yksiselitteisyyttä. Muutosten huomioiminen ja dokumentoinnin pitäminen ajan tasalla tekevät siitä jatkuvan prosessin, joka kuuluu oleellisena osana kunkin dokumentoitavan asian elinkaareen.
Raportointi
Selitys
Resursointi
Yksinkertaisesti voimavarojen suunnittelu ja järjestäminen. (Budjetti, työntekijät, aika yms.)
Asiakasrajapinta
Selitys
Blogi
Blogi (weblog) on yhden tai useamman kirjoittajan Internetissä ylläpitämä verkkopäiväkirja tai kronologinen julkaisu. Blogille on tunnusomaista henkilökohtaisuus ja ajankohtaisuus. Lukijat voivat sitä yleensä kommentoida. Pääsy lukemaan ja kommentoimaan voi olla kaikilla tai vain rajatulla piirillä.
Integraatio
Integraatio tarkoittaa kahden erillisen asian yhdistämistä tai keräämistä yhdeksi kokonaisuudeksi.
Internet- portaali
Internet-portaali on verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn muiden tarjoamiin palveluihin. Portaaliin voidaan koota yhdelle sivustolle esim. samantyyppisiä tuotteita tai palveluita.
Verkostoituminen
Verkosto
Verkosto on käsite, jota käytetään sekä verkkoa muistuttavista muodostumista ja rakenteista että kuvaannollisesti järjestelmistä.
WOM
WOM eli word of mouth on käsite, jota käytetään ihmisten välisestä informaation jakamisesta. Markkinointialalla WOM on tehokas tapa saada uusia kontakteja, tai menettää niitä.
Myynti
Myyntiprosessi
Selitys
Myyntikäynti
Selitys
Kaupanteko
"Clousaus", "close". Hetki, jolloin kaupasta ollaan yhtä mieltä ja se tulkitaan tapahtuvaksi.
Asiakaskohderyhmä
Selitys
Myyntirekisteri
Työkalu myyntityöhön. Järjestelmä, jossa käy ilmi asiakassuhteet, yhteistiedot, myyntiprosessi (liikennevalojärjestelmä). Elintärkeä työkalu myyjälle.
Tarjous
Selitys
Tarvekartoitus
Kartoituksessa pyritään löytämään asiakkaan todellinen tarve. Asiakkaan tarpeita selvitetään keräämällä mahdollisimman paljon tietoa, mitä voidaan hyödyntää tuotannossa. Asiakas voi tilata hauskan kampanjan, mutta tarverkartoituksen jälkeen voi käydä ilmi, että perimmäinen tarve olisi kasvattaa asiakaskuntaa. Kartoituksessa selvitetään brief-lomakkeen avulla mm. tuotteen kysyntä, budjetti ja asiakkaan saama hyöty. Asiakkaalle ei siis heti aleta myymään tuotteita, vaan selvitetään mitä he ovat vailla.
Ostaminen
Alihankkija
Alihankkija on henkilö tai useassa tapauksessa yhtiö, joka on sitoutunut hankkimaan tai toteuttamaan urakkasopimuksen mukaisen työn, materiaalin tai muun sopimukseen sisälletyn asian, mutta joka ei ole tehnyt sopimusta suoraan tilaajan kanssa vaan yhden tai useamman välikäden kautta.
Rekrytointi
Rekrytointi on prosessi, jossa yritys pyrkii palkkaamaan haluamansalaisia työntekijöitä palvelukseensa.
Agentit
Agentti tarkoittaa henkilöä taikka asiamiestä, joka toimii toimeksiantajansa lukuun.
Maven
Alansa luotettu asiantuntija. Se henkilö, jolta saadaan kysymykseen vastaus tai yhteys oikeaan henkilöön.
Assistenttipalvelut
Assistenttipalveluilla tarkoitetaan palvelua, jossa yritys tarjoaa esim. yrityksien palvelukseen määräaikaisen työntekijän tekemään esim. avustavia tehtäviä. Näihin voivat lukeutua vaikkapa asiakaspalvelutehtävät, laskutus, tietojen päivittäminen jne.
Alikustantaja
Kustantaja, jolle alkuperäinen kustantaja on siirtänyt yleensä määräajaksi tietyn alueellisesti rajoitetun osan kustannusoikeuttaan.
Kustannussopimus
Tuottajan ja kustantajan välinen sopimus, jossa sovitaan tuotteen kustantamisesta ja jossa tuottaja luovuttaa kustantajalle määritellyn yksinoikeuden määrätä tuotteesta tietyksi ajaksi.
Brief
Toimeksianto esim. yrityksen toimeksianto mainostoimistolle verkkokampanjan suunnittelusta. Sisältää tilattavan tuotteen tai palvelun määritelmän, tavoitteet, aikataulun, budjetin ja muita projektin reunaehetoja.
Vastabrief
Toimeksiannon saaneen tahon vastine briefiin. Sisältää vastauksen tai ratkaisun briefiin.
Tarjouspyyntö
Ostajan yleensä kirjallisesti myyjälle toimittama määritelmä tuotteesta tai palvelusta, josta haluaa myyjätlä tarjouksen. Tarjouspyynnön tulisi sisältää riittävät spesifikaatiot tilattavasta tuotteesta tai palvelusta, jotta myyjä voi laatia tarjouksen.
Tuotantoprosessi
Tuotannonohjaus
Luo perustan tuotantoprosessille strategisin, toiminnallisin ja tavoitteellisin reunaehdoin. Ohjaa varsinaista tuotantoprosessia.
Tuotantoprosessi
Reaalituotanto joka sisältää tuotantokoneiston, -tiimin ja työnkulun. Sähköisen palvelun tuotannossa se voi koostua esim. palvelun määrittelystä, tuotantorakenteen kehittämisestä, palvelun suunnittelusta, valmistuksesta ja testauksesta sekä julkaisusta ja raportoinnista.
Tuotantoprosessityypit
Yksittäistuotanto (esim. tapahtumat), erä
- eli sarjatuotanto (esim. mainostuotannot), joukko
- eli massatuotanto (esim. fyysiset tuotteet) sekä massaräätälöinti (esim. media
- ja mainostuotannot).
Tuotantotiimi
Yksilöt, jotka työpanoksellaan osallistuvat koko tuotantoprosessiin tai johonkin sen vaiheista.
voimaannuttaminen – vahvistamista, jolla tarkoitetaan ihmisten ja yhteisöjen kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisäännyttämistä eri keinoin
palaute – tyytyväisyyden määrittelyä
kritiikki - arviointia, jossa tarkoituksena on arvosteltavan asian arvon tutkiminen, pohtiminen ja määrittely. Kritiikkiä esitetään arvottamalla. Arvottaminen vaatii tavallisesti, että arvostelija tuntee arvioitavan asian tai siihen liittyvän kokonaisuuden perusteellisesti ja täten pystyy analysoimaan sitä.
myyntiprosessi - tapa kuljettaa asiakas myynnin tiettyjen vaiheiden läpi kohti tilausta. Myyntiprosessi on merkityksellinen sekä asiakkaalle, että myyjälle. Kun molemmilla osapuolilla on sama käsitys siitä, mitä tehdään missäkin vaiheessa, on osapuolilla mahdollisuus tehdä oma osuutensa oikea-aikaisesti ja laadukkaasti tähdäten mahdollisimman hyvään lopputulokseen kummankin osapuolen kannalta.
bookkaus – tuotteen tai palvelun etukäteen varaaminen
klousaus – kaupan päättäminen tuotteen myyntiin
tarvekartoitus - selvittää asiakkaan todelliset tarpeet vastaten kysymyksiin mitä, miten, kuka/keiden
myyntiargumentit – Syitä, miksi asiakkaan kannattaisi ostaa tuote
liikevaihtotavoite - yrityksen tuottamien tavaroiden ja palvelujen myynnistä koituvien myyntituottojen tavoiteltu summa tietyn ajanjakson aikana.
myyntikäynti – vastine messuille ja myyntikiertueille, sovitaan asiakkaan kanssa henkilökohtainen tapaaminen, jossa tälle tarjotaan ja esitellään jotakin tuotetta/palvelua.
New business - uusi liiketoimintamahdollisuus
asiakkuuden hoito – asiakassuhteen ylläpitoa, johon kuuluu mm. yhteydenpito
avainasiakaspäällikkö – vastaa avainasiakkaiden liiketoiminnan kehittämisestä ja kaupallisesta yhteistyöstä, kuten vaikkapa kampanjoinnista.
projektinjohtaja - vastaa mm. tehtävien valmisteluista ja toteutuksista sekä tekee aina lopulliset päätökset.
asiakasrajapinta – olla tekemisissä asiakkaiden kanssa = asiakaspalvelua
toimitusjohtaja - henkilö, jolla on vastuu päivittäisestä yrityksen hallinnoimisesta. Toimitusjohtajan asema vaihtelee yhtiömuodon mukaan.
myyntikinkerit – julkiset myyntitapahtumat, jossa mainostetaan ja myydään tuotetta/palvelua
CRM – (eng. Customer Relationship Management = asiakkuudenhallinta) on käsite, joka sisältää asiakaslähtöisen ajattelutavan organisaatiossa. Asiakas nähdään yrityksen resurssina ja myynnin maksimoimiseksi asiakkaan tarpeet pyritään kartoittamaan mahdollisimman perusteellisesti.
XRM - (eng. eXtended Relationship Management) on sovelluskehitysalusta organisaation eri yksiköille ja toiminnoille, joka tarjoaa laajennettuun asiakassuhteen hallintaan liittyviä kokonaisratkaisuja sekä tarvittavan tuen atk-järjestelmien hyväksikäytössä.
ostopäätös – Tuotteen hankintaa edeltävä pohdinta. Ostopäätökseen voi vaikuttaa mm. tuotteen hinta, laatu ja tarve.
lisämyynti – myynnin kasvattamista omalla henkilökohtaisella työllä ja panostuksella, esimerkiksi tarjoamalla asiakkaalle lisää ostettavaa.
brändi – merkki, joka kuvaa kaikkea sitä, joka liittyy yrityksen tuotteeseen tai palveluun. Brändi on kohderyhmän mielikuvia tai mielipiteitä yrityksestä.
kampanja – sarja viestejä, jotka jakavat saman idean ja teeman. Kampanjat näkyvät eri medioissa tietyn ajan.
alihankinnat – kolmannelta osapuolelta ostetut palvelut
sisäinen asiakas: Sisäinen asiakas on yrityksen sisällä. Varsinkin suuremmissa yrityksissä yritys on jaettu tulosyksiköihin, jotka ostavat toisiltaan palveluita: esimerkiksi markkinointi ostaa IT-osastolta tietokoneet ja verkkoyhteydet.
ulkoinen asiakas: Ulkoinen asiakas on yrityksen ulkopuolelta suora tai epäsuora asiakas.
toimija: Filosofisessa merkityksessä toimija on agentti.
ulkoistetut assistenttipalvelut: jos itselläsi ei ole esim. aikaa etsiä joidenkin tiettyjen yritysten yhteystietoja voit käyttää ulkoista assistenttipalvelua internetissä, joka tekee homman puolestasi. http://www.247virtualassistant.com/
reunaehdot: esim. työsopimusta tehtäessä sovitaan reunaehdoista joihin kuuluu mm. kiinteä työaika, työajan pituus, lounastauko yms.
SWOT- analyysi : (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) on Albert Humphreyn kehittämä nelikenttämenetelmä, jota käytetään strategian laatimisessa, sekä oppimisen tai ongelmien tunnistamisessa, arvioinnissa ja kehittämisessä.
lainsäädäntö: tarkoittaa valtioissa voimassa olevia oikeussäännöksiä ja niiden antamiseen liittyviä valtioelinten toimia eli lainsäädäntää.
kilpailutilanne: kun jokin yritys kilpailuttaa eri yrityksiä jonkin esim. mainoksen tekijäksi. Tällöin yrityksesi on kilpailutilanteessa muiden yritysten kanssa.
resurssi: voimavara, toiminnan edellytys, rahat
budjetti: tarkoittaa talousarviota eli tulo- ja menoarviota, erityisesti valtion tai kunnan talousarviota
henkilöstö: on synonyymi sanalle työntekijät. Henkilöstöllä kuvataan työntekijöistä koostuvaa ryhmää ilman matemaattisesti tarkkaa kuvaa työntekijöiden lukumäärästä.
tiimi: koostuu eri osaajista työpaikalla.
workflow: Työnkulku on termi, jolla kuvataan tehtävät, menettelyvaiheet, järjestöt ja mukana olevat ihmiset, tarvittava panos ja tuotos, tarvittavat tiedot ja välineet, joita tarvitaan kunkin vaiheen liiketoimintaprosessien.
toimitusvarmuus: Toimituksen onnistumista mitataan toimitusvarmuudella. Toimitusvarmuus tarkoittaa oikean tuotteen toimittamista ostajan ja myyjän välisen sopimuksen mukaisesti oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan, oikealla kuljetustavalla, oikealla hinnalla ja oikean laatuisena.
tekninen kuvaus: kertoo esimerkiksi jonkun laitteen tekniset tiedot (mitat, paino, miten toimii, yms.).
työnäyte: on näyte omasta/omista töistä.
referenssi: viite, viittaus
NDA: eli salassapitosopimus on sopimus jolla turvataan luottamuksellisen tiedon ja/tai materiaalin säilyminen yhteisön (esim. yrityksen) sisäisessä tiedossa, niin että tietojen vastaanottajilla on tiedon rajallinen käyttömahdollisuus, tarkalleen ottaen sitä, että tietoa saa levittää vain sen verran kuin se on sopimuksen mukaan määritelty.
virkamies: eli viranhaltija on valtion, kunnan tai kirkon palveluksessa oleva siviili- tai sotilashenkilö. Virkamies ei ole työsuhteessa, vaan hänen palvelussuhteestaan käytetään nimitystä virkasuhde.
raportointivelvollisuus: velvollisuus raportoida kaikista tuloista ja menoista.
julkinen rahoitus: julkista rahoitusta on esimerkiksi EU-tuki tai eri tahojen rahoitus avustukset.
EU-hankintalainsäädäntö
Hankintalain tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä hyödyntämällä markkinoilla olevaa tarjontaa, auttaa markkinoita kehittymään, varmistaa yrittäjien syrjimätön kohtelu ja estää väärinkäytöksiä.
Lahjus
Raha tai jokin muu hyödyke jota käytetään lahjonnassa, kun yritetään vaikuttaa erityisesti poliittisiin päättäjiin omien etujen ajamiseksi tai saadakseen ansiotonta etua.
Hankintailmoitus
Hankintayksikön julkaisema ilmoitus, jossa käy ilmi yksikön julkiset hankinnat.
Kriteeristö
Arvosteluperusteet, ilmaisin. Esim. veden laatuluokituksen kriteeristö.
Tuotantovarmuus
Kuvaus palvelun tuottamiseen liittyvistä tiloista, laitteista ja laatujärjestelmästä.
Toimitusvarmuus
Oikean tuotteen toimittamista ostajan ja myyjän välisen sopimuksen mukaisesti oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan, oikealla kuljetustavalla, oikealla hinnalla ja oikean laatuisena.
Tarjouspohja
Malli, josta käy ilmi palveluntarjoajan ja palvelun perustiedot, hinta, toteuttamissuunnitelma ja resurssit.
Analogia
Asioiden yhdenmukaisuutta, samankaltaisuutta, vastaavuutta ja verrattavuutta. Vrt. metafora.
Mallintaminen
Jonkin todellisuuden osan, ilmiön tai systeemin esittämistä muulla tavalla kuin sillä itsellään. Esim. kartta on malli todellisesta maastosta.
Tuotteistaminen
Uuden palvelun tai hyödykkeen ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen määrittelyä kilpailukykyisen tuotteen luomiseksi.
Tehokkuus
Saavutettujen tulosten ja käytettyjen resurssien suhde.
Suorite
Tuotantoprosessin tuloksena syntyvä tavara tai palvelu.
Standardi
Jonkin organisaation esittämä suositus siitä, miten jokin asia tulisi tehdä. Esim. ISO-standardit.
Analysoida
Erittelyä, jäsentämistä. Systemaattista havaintojen tekemistä ja tulkintaa, joka perustuu vuorovaikutuksen havainnointiin.
Strategia
Suunnitelma, jolla pyritään saavuttamaan tavoiteltu päämäärä. Esim. organisaation pitkän tähtäimen kehityssuunta ja -ulottuvuus, jonka avulla saavutetaan voimavaroja ja kykyjä järjestelemällä kilpailuetu. Strategian tavoite on tyydyttää sidosryhmien odotukset.
Toimintatapa
Ne ideologiat ja aatteet, joiden pohjalta organisaatio toimii.
Toimintakulttuuri
Selitys
Tuotantokoneisto
Selitys
Työnkulku
Selitys
Asiakas-case
Tarkoittaa asiakkaalle tehtyä työtä ja koko projektia miten tuote on myyty asiakkaalle.
Dokumentointi
Jokaisen sovitun asian kirjaamista asiakas- ja yritystoiminnassa.
Raportointi
Faktapohjainen selonteko asiasta. Jättää varaa mielipiteille ja analyysille, mutta tuo lukijan tietoiseksi asiasta.
Muistio
Luonnosmainen selostus, joka perustuu jonkin käsittelyn pohjalle.
Miellekartta
Suunniteltu nimenomaan ideoinnin esitysmuodoksi, hyvin vapaamuotoinen. Miellekartasta käy helposti ilmi vaikeaselkoinen aihe, joka helpottaa kokonaisuuden hallintaa.
Käsitekartta
Kaaviomainen hieman miellekartan tapainen graafinen esitys, joka sisältää kaavioita. Helpottaa analyysia ja kokonaisuuden hahmottamista. Uudelle idealle löytyy helposti paikka, koska ideat laitetaan ylös niiden tulojärjestyksessä ja vedetään uusi viiva alakategorioihin.
Tavoite
Päämäärä, joka on yleensä ennaltamietitty ja se täytyy yrittää saavuttaa.
Tavoitteellisuus
Eri toimien sarja joilla saavutetaan tavoite. Toimien sarjoilla on siis tavoitteellisuus tiettyyn tavoitteeseen.
Työaikaseuranta
Työaikaaseurataan tietyn ohjeistuksen mukaan, esimerkiksi tiettyä työaikaa ei saa ylittää, joten ohjeistus määrää seurata työajankäyttöä. Näin pysytään esimerkiksi aikataulussa, työhyvinvointi säilyyy hyvänä yms.
Asiakassegmentti
Asiakasryhmä, jolla on samanlaiset käyttäytymiset ja tarpeet, myös toiveet.
Pääviesti
Yrityksen pääviesti, joka tulee ilmi kaikessa sen tekemässä toimissa. Esimerkiksi eri kanavien mainoksissa, julkisissa tilaisuuksissa ja yritystapaamisissa yrityksenhenkilöstö painottaa yrityksen sisällä sovittua pääviestiä eli kenttää jolle yrityspainottuu ja tekee siitä täten muita kilpailijoitaan paremman. Esimerkiksi operaattorin pääviesti voisi olla tehokas huoltopalvelu, jota vain sovelletaan erikanaviin mainostamalla huoltopalvelua tai puheessa painotetaan huoltopalvelun toimivuutta.
Kotisivut ja verkkopalvelut
Verkkopalvelut tarkoittaavat nettiin liitettyä tietojärjestelmän tarjoamaa palvelua. Kotisivut tarjoavat niinikään nettiin liitettyä verkkosivua, josta saa palvelua.
SAAS-pohjainen softa
Verkossa oleva softa, jota ei erikseen tarvitse ladata koneelle/tarvi ostaa fyysisesti kallista ohjelmistopakettia.
Mediatila
Sähköistä tilaa verkossa, johon voi tallentaa erinäköistä mediaa rajatun tai rajattoman määrän, ilmaiseksi tai maksua vastaan. Riippuu palveluntarjoajasta. Sosiaalinen media, tallennuspaikat verkossa (Flickr, Google Docs etc. yms.)
Sisältöalusta
Verkkosivujen käyttöjärjestelmä drupal, joomla yms. Sähköisen sisällön käyttöjärjestelmä (?)
Mobiili
Kämmenlaite, johon on muokattu tietokoneen tavoin toimivia käyttöjärjestelmiä, ohjelmistoja ja sovelluksia. Älypuhelin ja myös sen edeltäjät.
Älypuhelinsovellukset
Sovellus, joka toimii kämmenlaitteessa ja joka on varta vasten suunniteltu toimimaan pienemmässä laitteessa sen suorituskyky ja muut huomioon ottaen. Facebook sovellukset (kevennetty versio selaimen ja verkkosivun yhteistoimesta, josta on muokattu sovellus, jota älypuhelin käyttää.)
Viraalikampanjat
Mainontaa, jota yritetään saada mahdollisimman paljon leviämään kohdeyleisön sisällä heidän omasta toimestaan. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa leviävä hauska mainosvideo, jota käyttäjät jakavat toiselleen. Usein huumorin tai poikkeuksellisen erikoisen sisällön omaavaa mainontaa.
SMS-mainonta
Ehkä hieman vanhanaikaista, mutta tekstiviestitse lähetettyjä mainoksia, joissa usein tarjouksia. Aikaisemmin tuotteena oli mobiilituotteet, mutta nykyään on siirrytty kuluttajatuotteisiin.
SMS-muistutukset ja muut järjestelmät
Tekstiviestitse muistutetaan kuluttajaa tulevasta esim. Tapahtumasta tai muusta aktiviteetista. Hammaslääkärit voivat esimerkiksi muistuttaa tulevasta hammaslääkäriajasta (eräänlaista markkinointia?) tai tapahtuman järjestäjä voi lähettää tietoa/muistutuksen tulevasta tapahtumasta.
TV-laite ja TV-kanavat
Liikkuvan kuvan ja äänen sähköistä lähettämistä. Eri taajuuksilla lähetettyjä audiovisuaalista sisältöä, joita on tilattavissa tehdaskanavapaikkojen lisäksi maksullisesti.
Netti-TV
Internetin yli tapahtuvaa videolähetystä, jotka palveluntarjoajasta riippuen joko maksavat tai ovat ilmaisia. Yleensä tarjonta on aikaisemmin esitetty televisio-lähetyksenä ja siirretty netti-tv:hen myöhempää katselua varten. Joskus netti-tv:ssä on myös suoria lähetyksiä.
Tilauselokuvat ja --ohjelmat
Kuluttaja voi tilata haluamanaan aikana katsottavaksi elokuvan yleensä internetin välityksellä tapahtuva lähetys.
Streamline vai download
Stream on Internetin välityksellä tapahtuvaa materiaalin siirtämistä palvelimelta esim. Selaimeen tai ohjelmaan. Ei vaadi kovalevyn käyttöä, mutta materiaalia ei voi esim tallentaa suoraan kovalevylle. Vaatii melko nopean internet-yhteyden riippuen siirrettävän datan koosta.
Download on internetistä tapahtuvaa latausta, joka vie kovalevytilaa.