You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 171 Next »

Unable to render {include} The included page could not be found.
Unknown macro: {div}

Nykyinen Confluence-wiki mahdollistaa työtilojen ja wikisivujen tarkkailun siten, että tapahtuneista muutoksista ilmoitetaan sähköpostiviestillä. Jos tarkkailtavia sivuja on paljon, voi ilmoitusviestien määrä häiritä. Asetuksia kannattaa säätää seuraavasti:

  • Ilmoitusasetusten sivulla on ensimmäisenä asetus Autowatch. Jos se on päällä, menevät kaikki luomasi, muokkaamasi tai kommentoimasi sivut tarkkailulistalle automaattisesti. Jos haluat itse määritellä tarkkailulistalle päätyvät sisällöt, ota tämä asetus pois päältä.
    • Kun haluat lisätä jonkin sivun tarkkkailuun, onnistuu se sivun Tools-valikosta Watch-asetuksella.
  • Poista asetussivulta myös muut sellaiset ilmoitukset, joita et halua sähköpostiisi (esim. Subscribe to daily updates, Subscribe to all blog posts ja Subscribe to network).
  • Page Watches eli tarkkailusivulla poista tarkkailusta sellaiset sivut, joiden muutoksista et halua sähköposti-ilmoituksia. Tarkkailuasetus poistuu klikkaamalla sivun oikeassa reunassa olevaan kirjekuoren kuvaa.

Voi olla hyvä pitää tarkkailulistalla vain erittäin tärkeitä sivuja ja työtiloja, jolloin sähköpostiin saapuvien ilmoitusten sekaan ei eksy turhanpäiväisiä päivitysilmoituksia.

Metropolian Confluencessa on tällä hetkellä jo lähes 150 eri työtilaa. Itselle tärkeät työtilat kannattaa merkitä suosikeiksi, jolloin niiden löydettävyys paranee ja käyttäminen helpottuu. Tähän on pari eri tapaa:

Wikin Dashboard

Wikin kotisivun eli Dashboardin vasemman palstan alareunasta löytyy listaus kaikista työtiloista. Kun klikkaat työtilan nimen yhteydessä olevaa tähteä (star), saat lisättyä työtilan suosikiksi:


View All -linkin takaa pääset selaamaan kattavaa työtilalistausta.

Työtilan Advanced -asetukset

Kun olet jossain työtilassa, jonka haluaisit lisätä suosikiksi, avaa työtilan yläpalkin Browse-valikosta Advanced-sivujonka vasemman palstan alareunasta löydät asetuksen "Add Space to Favourites":


...ja siellä:


Kun lisäät usein käyttämäsi työtilat suosikeiksi, löydät ne helposti Confluencen etusivulta, jolle ne listautuvat vasempaan palstaan heti kalenteri-ikkunan alapuolelle:


Tämä tekee wikin käyttämisestä monin kerroin kivempaa.

Confluence-wikissämme on useita näppäinoikoteitä, joista osa on varsin tehokkaita ja työskentelyä nopeuttavia. Kokeile vaikka seuraavia:

  • "e" - avaa esillä olevan sivun editointitilaan (sinulla pitää luonnollisesti olla oikeudet editoida kyseistä sivua)
  • "c" - luo uusi sivu (sen sivun alasivuksi, jolla olet)
  • "b" - luo uusi blogimerkintä (siihen työtilaan, jossa olet)
  • "k" - avaa ikkunan, josta löydät lyhennetyn linkin esillä olevalle sivulle
  • "?" - avaa ohjeikkuna, josta näet kaikki käytössä olevat näppäinoikotiet

Jos käytät wikiä säännöllisesti, voivat sopivat nåppäinyhdistelmät ja -oikotiet nopeuttaa työskentelyä tuntuvasti, joten kipin kapin harjoittelemaan.

Nykyisessä Confluence-wikin versiossa on helppo hyödyntää wikisuvuilla valmiita asettelumalleja (eli tässä tapauksessa erilaisia palstajakoja). Editointitilan työkaluvalikossa on alasvetovalikko, jonka takaa nämä oletusmallit löytyvät:

Verrattuna edellisten Confluence-versioiden edellyttämään Section- ja Column-makrojen avulla tehtävään palstoitukseen tämä todella näppärää.

Kävin eilen Helsingin yliopistossa järjestetyssä sulautuvan opetuksen ja oppimisen seminaarissa esittelemässä Vyyhti-projektin Sähköisiä jumppakerhoja.

Ohessa presentaatio, jonka mukaisesti pieni mutta innokas osallistujajoukkio sai kuulla jumppakerhojen sisällöistä ja toteutustavoista:

Aika: 3.11.2011 klo 16:30 =>
Ope: Mariana

Luennon kulku

Konseptisuunnittelun eteneminen

  1. Definition of the concept
  2. Data collection
  3. Ideas take shape
  4. Structuring the idea (me olemme suunnileen tässä...)
  5. Making the idea concrete
  6. User test (tämä pitää tehdä viimeiselle kerralle)
  7. Redefining the concept

Viimeisen kerran raportin sisältö:

  • Message
  • Implementation plan / Road map
  • Experience
  • Drafts/prototypes
  • Evaluations with user groups
  • Design/Re-Design
  • Future developement

Matskua kuvailuun: http://www.servicedesigntools.org/

Projektien esittelyä

Käytiin mukavalla tavalla läpi projekteja... Opiskelija esitteli asiansa, ja muuta kirjoittivat Post-it ® -lapuille SWOT-analyysin mukaisia huomioita työhön liittyen.

Näkymätön oppiminen tuore tapa hahmottaa ihmisen tapaa omaksua uusia asioita. Metropolian sulautuvan oppimisen seminaarissa Terhi-Maija käsitteli näkymätöntä oppimista omassa puheenvuorossaan.

Juuri käynnissä olevassa webinaarissa ideaa Suomeen tuonut Tero Toivanen esittelee asiaa, ja tässä Qaiku palvelun keskuteluketjussa on mainioita muistiinpanoja ja koontia aiheeseen liittyen.

Kaikki merkinnät

Unknown macro: {div}

Tervehdys! Olen Jussi Linkola ja toimin projektisuunnittelijana viestinnän koulutusohjelmassa.

Tällä hetkellä työsketelen Vyyhti-projektin ja Somakoulutuksen parissa ja suoritan mediatuottamisen YAMK-tutkintoa. Olen wikisensei:

Unknown macro: {center}

Muualla verkossa:

Unknown macro: {center}

Viestittelemisiin :)

  • No labels
You must log in to comment.