Johdanto
Näillä sivuilla on kuvattu opettajapalvelut osioon kuuluvat moduulit. Kuvauksissa on mukana:
- Moduulissa muokattavat ja näytettävät tiedot
- Käyttötapaukset
- Käyttöliittymät
- Käyttöliittymäkuvat
- Käyttöohjeet
- Prosessikuvaukset
- Tila (missä vaiheessa moduulin toteutus on)
Moduulit
Työaikasuunnitelmien hallinta
- Opettaja näkee edellisen ja kuluvan lukuvuoden työaikasuunnitelmansa. Opettaja näkee myös tulevan lukuvuoden työaikasuunnitelmaehdotuksen siinä vaiheessa, kun esimies ehdottaisi työaikasuunnitelmaa opettajalle.
- Työaikasuunnitelmaan liittyvät muutospyynnöt voi lähettää järjestelmän sisällä niin, että opettaja ja esimies näkisivät viestit omalla sähköisellä työpöydällään. Esimies voi lähettää pyynnön hyväksyä työaikasuunnitelma ja opettaja voi hyväksyä sähköisesti.
- Hyväksytyn työaikasuunnitelman jälkeen järjestelmään tallentuu muutoshistoria, josta näkee mitä muutoksia työaikasuunnitelmaan on tullut hyväksynnän jälkeen ja mitä, kuka ja milloin muutokset koskevat
- Opettajalla voi myös olla mahdollista muuttaa työaikasuunnitelmassa olevien tuntien jakautumista opetukseen, ohjaukseen ja muihin töihin, jos esimies on tämän sallinut.
- Opettaja voi tätä kautta esittää vapaajaksotoiveensa (TES:stä poikkeavat), jotka esimies hyväksyy samalla kun työaikasuunnitelma hyväksytään
- Työsuunnitelma voitava tulostaa paperille, kaikki kerralla lukuvuosittain sekä yksittäin
- Opettava henkilö voi olla laboratorio-henkilö jonka opetus tapahtuu kahdessa eri roolissa, eri roolin tunnit voitava eritellä. Jatkossa roolitus voi olla tärkeä myös eri tehtävissä toimiville (esim. osa-aikainen päällikkötehtävä)
Toteutustenhallintaväline
- Opettajien on mahdollista nähdä ja muokata omien toteutustensa joukkoa. Opettaja voi täydentää toteutuksien kuvaustietoja ja tarkentaa ajankohtia.
- Toteutussuunnitelman kuvaustietoja voisi täyttää valmiin mallipohjan avulla ja kopioida myös vanhoista saman opintojakson toteutuksista. (ajoituksiin liittyvää tietoa ei voi kopioida)
- Opettajan on myös mahdollista lisätä tuleville toteutuksille rytmitys & tilatoiveita, jotka olisivat lukujärjestyksen tekijän nähtävissä.
- Jos opetuskerta on tarkoitus toteuttaa verkkoympäristössä, se merkitään näkyviin, eikä opetuskerralle varata luokkatilaa.
- Opettaja voi valita mitä muita sähköisiä työtiloja toteutukseen liittyy (Moodle, Mahara, Wiki, Connect, SL, opettajan omat webbisivut jne)
- Opettaja voi toteutusten hallintavälineen kautta tehdä kaikki yksittäiseen toteutukseen liittyvät asiat, kuten hyväksyä toteutuksille tulleet ilmoittautumiset tai
antaa arvosanat. - Opettaja voi ylläpitää opiskelijoiden arviointia ja laskea järjestelmän kautta
annettavan arvosanan arvioinnin pohjalta, painoarvot huomioiden - Opintojaksopalautteen hallinta
- Osa mainituista palveluista voisi olla myös toteutukseen liittyvässä sähköisessä
työtilassa ja ne käsittelisivät samaa tietoa.
Oman työjärjestyksen hallintaväline & opetustapahtumien ylläpito ja hallinta
Palvelu toteutettavissa vain, jos Peppi kokonaisuuteen otetaan mukaan resurssiensuunnittelu ja -varausväline!
- Palvelu, jonka kautta (niille opettajille, joille oikeus annetaan) on mahdollista suunnitella omien opintojaksototeutustensa opetus- ja ohjausajat kalenteriin ja tiloihin.
- Palvelun kautta pystyy myös ylläpitämään omaa kalenteritietoa sekä perumaan tai muuttamaan aikoja.
- Palvelussa pystyy myös syöttämään tapaamisaikoja, joihin esim. opiskelijoilla on mahdollista tehdä varauksia (esim. opinnäytetyönohjaus).
- Palvelussa pystyy lisäksi syöttämään opetuksen kuvauksia, jonka avulla opettaja voi esimerkiksi viestittää opiskelijoille, miten toteutus jäsentyy ja mitä aihealueita käydään läpi eri opetuskerroilla.
- Opettaja voi eritellä opetustyön (opetus/ohjaus/oppimateriaalin tekeminen/suunnittelu) ja lisätä tapahtumia omaan työjärjestykseensä, jotta lukkarintekijät näkisivät, paljonko ja milloin opettajalla on työaikaa varattu muihin tapahtumiin (esim. verkko-opetus, vapaajaksot, harjoittelun ohjaukset, tutorajat jne.) ja viikkotyöaika pysyisi kohtuullisena ympäri vuoden
Opintojaksototeutusten ilmoittautumisten hallinta
- Palvelu jonka kautta opettaja näkee omille toteutuksilleen ilmoittautuneet opiskelijat. Palvelussa on mahdollista hyväksyä ilmoittautumiset sekä nähdä opiskelijakohtaisesti eri tietoja ja raportteja esimerkiksi aikaisemmista suorituksista.
- Valmis Excel tiedosto hyväksytyistä opiskelijoista
Väliarviointi, arviointi ja arvosanojen hallinta
- Palvelu, jonka kautta opettaja voi antaa väliarviointia, arviointia ja syöttää arvosanoja omien toteutusten opiskelijoille.
Opintojaksopalautteen hallinta
- Palvelu, jonka kautta opettaja voi nähdä annetut opintojaksopalautteet sekä antaa palautetta opiskelijoille.
Opiskelijakansio
- Opettaja voi syöttää tietoja opiskelijasta esimerkiksi tiettyyn toteutukseen liittyen tai muuten. Näkyy opettajalle ja opiskelijalle. Näkyy mitä on sovittu esimerkiksi
korvaavista suorituksista. - Listattuna opettajan omat tutoroitavat opiskelijat
- Palvelu, jonka kautta näkee opiskelijoiden opintoihin liittyvää tietoa
- opettajan ja opiskelijan yhteinen historia (millä opintojaksototeutuksilla sekä opettaja että opiskelija ovat olleet)
- opintosuoritusote
- opiskelijan eHops jos olet opiskelijan tutor
Sähköisten työtilojen ja oppimisympäristöjen hallinta
Opettajan on mahdollista hallita opintojaksototeutuksiin liittyviä sähköisiä työtiloja ja oppimisympäristöjä
Oppimateriaalien hallinta & toteutussuunnitelmatietojen kopiointi
Palvelu, jonka avulla opettaja voi hallita sähköistä oppimateriaaliaan ja tehdä materiaaleista "paketteja", jotka liittyvät esimerkiksi opintojaksoon. Tätä pakettia ehdotetaan opettajalle liittetäväksi toteutukseen siinä vaiheessa, kun opintojaksosta tehdään toteutus ko. opettajalle. Samalla syntyy käsitys karkeasti myös opintojaksotasolla, mitä eri oppimateriaaleja saman opintojakson sisällä käytetään.