You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Nukufilm on tallinnalainen nukkeanimaatioon erikoistunut tuotantoyhtiö, joka on toiminut jo yli 50 vuotta.

Tuotantopäällikön sekä ohjaajan haastattelut

  • Suurin osa tuotannosta on nukkeanimaatiota, jonkun verran tehdään myös tietokoneanimaatiota. Nuket tehdään talossa käsin, vakituisella henkilökunnalla. Koko tuotanto tehdään muutenkin talon sisällä, jälkitöihin asti.
  • Jälkitöihin käytetään PC-koneita, ei käsittääkseni kovin ihmeellisiä efektejä tuoteta postissa.
  • Esimerkki: tarkoitus räjäyttää nukkekartano: lavastaja tekee pienoismallin kartanosta, joka räjäytetään livenä. Räjäytyksen suunnittelee henkilö joka on tehnyt pienoismallien kanssa työtä pitkään, osaa asiansa.
  • Ohjaajat, kuvaajat ym. palkataan tuotantokohtaisesti, työskentelevät ilmaiseksi kehitystukipäätökseen asti
  • Ensin haetaan "development money", jolla kehitetään käsikirjoitusta, piirretään storarit ja tehdään joitain (kuva)testauksia. Sen jälkeen haetaan "production money", joka sisältää ennakkosuunnittelun, tuotannon ja jälkituotannon. Hakuaikoja on kolme kertaa vuodessa. Animaatioille on oma rahoituskategoria, ei kilpaile muiden pitkien leffojen kanssa samoista tuista.
  • Nukkeanimaatioiden ennakkosuunnitteluaika on pitkä, voi kestää puoli vuottakin. Kun kuvataan, tehdään mahdollisimman valmista jälkeä.
  • Muiden "tavallisten" tuotantojen ennakkosuunnittelu koostuu lähinnä tapaamisista, joku tila johon kerätään valokuvia ym. Ei verkkoa käytetä juurikaan yhteydenpitoon tai materiaalin levitykseen. Kysymykseen "käytetäänkö vfx-supervisoria" vastaus oli "mikä?" Eri vaihtoehtojen hintoja lasketaan etukäteen, esim. tyttö kävelee parvekkeen kaiteella 5. kerroksessa. Tuotantoyhtiö oli selvittänyt hinnat sekä stuntin käytölle että nukeilla tehtävälle versiolle. Kun kysyin eikö selvitetty green screen -vaihtoehtoa, se olisi kuulemma ollut hankalaa koska oli kameranliike ja joku toinenkin henkilö piti näkyä jossain.
  • Suurimmat ongelmat on pienet budjetit, ei voida palkata tarpeeksi isoa ryhmää. Toinen ongelma on hyvien ammattilaisten puute; jos samaan aikaan useita tuotantoja, ei pätevää porukkaa riitä kaikkiin tuotantoihin.
  • No labels
You must log in to comment.