<Toiminta kansainvälisissä verkostoissa
Tänne laitetaan linkit kurssin liveraportteihin.
Työtunnit
Kurssilla kaikesta tekemisestä pidetään kirjaa, jotta ihmiset pysyvät kirjoilla tunneista ja niiden suhteesta opintopisteisiin. Saamme lomakkeet, joihin voi helpommin lisätä omia tunteja ja on omalla vastuulla siirtää tunnit sinne oikein. Myös tammikuun aikana tehdyt tunnit voi lisätä lomakkeeseen takautuvasti.
Wiki
Wiki on tuottanut ihmisille päänvaivaa ja mietimme tunnin tai kahden mittaista opastusta ihmisille. Tällä kertaa on niin paljon muuta asiaa, ettei keskitytä siihen liikaa.
Myös itsekin voi etsiä netistä tietoa Wikin käytöstä ja muokkaamisesta. (Esim.Pikaopas).
Muistakaa tarkistaa henkilökohtaisen tilanne lukuoikeudet niin, että tila on julkinen kaikille. Löytyy kohdasta Browse -> Space Admin -> Permissions ja merkatkaa sieltä kohtaan Anonymous -> view.
Oppimisportfolion etusivu kannattaa muokata helposti käytettäväksi eli luoda esim. otsikoidut linkit erilaisiin artikkeleihin.
Kysymyksiä Wikin käytöstä voi esittää opettajille, kun kysymyksiä ilmenee!
Wikiworkshopista ollaan kiinnostuneita, ajankohta on: to 26.1. klo 16.00 Hämeentie
Oppimisportfoliot
Ne jotka eivät ole lähettäneet linkkiä oppimisportfolioonsa niin voi nyt jälkeenpäin lisätä sen kurssin etusivun 'Oppimisportfolio' alle.
Blogipostauksia kannattaa tehdä silloin, kun kirjoittaa omasta oppimisesta päiväkirjan tyylisesti. Asiatekstit on suotavaa tehdä omille selkeille sivuilleen.
Tehtävä
Teht. 1. Teemu Arina: Pilvioppiminen
On suositeltavaa, että kirjoitetaan muistiinpanot ko. esitelmästä, jotta niihin on helppo palata muita tehtäviä tehdessä.
Ihmiset kokivat esitelmän mielenkiintoiseksi ja siitä heräsi paljon mielipiteitä mm. työnteon muuttumisesta prosessiluontoiseksi ja ns. keskeneräiseksi. Myös Arinan mainitsema 200 dollarin logo herätti kiivaita mielipiteitä työn hinnoitelusta ja siitä kuinka digitaalinen maailma vaikuttaa siihen. Hinnoitteluun vaikuttaa tottakai myös se, missä työn tekijä sijaitsee maantieleellisesti (esim. hintataso). Maailma muuttuu ja on jännittävää nähdä mihin suuntaan tämä menee. Ammattilaisen tekemä työ saa arvostusta ja kilpailu on kovaa myös kulttuurituotannossa.
Työnteon pirstaloituminen sisältää hyviä ja huonoja puolia, kestääkö pää kilpailun? Toisaalta tarjontaa on paljon ja omalla ammattitaidolla ja taidolla verkostoitua pärjää pitkälle. Tavallaan verkostoitumisesta tulee omanlaisensa kansalaistaito, jota kannattaa alkaa opetella jo ajoissa.
Konferenssit
Tiina tulee puikkoihin nyt ja kaikki menee päin p***tä sen jälkeen.
LiveraportointiLiveraportointia tulee harjoitella jossain pienemmässä konferenssissa Suomessa
- EDUCA 2012 on hyvä vaihtoehto (27.1.-28.1.). Raportointi tapahtuu informatiivisessa tilanteessa esim. puheenvuorossa, seminaariohjelma kannattaa katsoa etukäteen, jotta muutkin tietävät milloin seurata liveraportointia. Pohjatyönä kannattaa tehdä sivusto valmiiksi, jottei siihen mene aikaa itse seminaarissa/ puheen aikana. Livaraportointiin pitää siis ehdottomasti valmistautua ja tutustua ennakkoon materiaaliin ja muuhun ohjelmaan! PItää myös muistaa verkostoituminen tilanteissa, käy juttelemassa puhujan kanssa muutama sana ennen tai jälkeen esityksen! Educan nettisivut ja ohjelma
- Designpääkaupunki viikonloppu? 3.-5.2. Helsingissä, missä on paljon erilaisia tapahtumia.
- Kamera-messut maaliskuussa Messukeskuksessa, siellä voi olla myös jotain seminaaritilaisuutta!
- Opintojen ja hanketyön integroituminen 7.2. klo 13-16 seminaari (Hämeentien Metropolian auditoriossa) voisi olla myös hyvä liveraportointikerta.
Ilmoittakaa aina Facebookissa, jos olette menossa johonkin ja monen aikaan olette liveraportoimassa.
Ulkomaan konferenssitKäydään läpi, mihin kukin kurssilainen on kiinnostunut lähtemään. Max 4 opiskelijaa per konferenssi on mahdollinen, mukaan pitää lähteä myös opettaja. Konferensseja saa ehdottaa myös annettujen ulkopuolelta. Konferenssien pitää ajallisesti istua Lyonin ja Istanbulin välillä.
Muita esille tulevia asioita:Järjestetään tieteellisen kirjoittamisen info/tunti, jos on vain mahdollista.
Kaikki haluu Berliiniin, muutama Lontooseen. Perusteluita käydään läpi, että kuka pääsee lähtemään.
Ehdotusten läpikäynti:
Lyon huhtikuu 2012 http://www2012.org/
Berliini toukokuu 2012 http://nextberlin.eu/ ?
Århus kesäkuu 2012 http://www.catacconference.org/
Lontoo syyskuu Encatc 12.-14.9.2012 [http://encatc.org/
http://encatc.org/pages/index.php] |
Istanbul lokakuu 2012 http://www.ecrea.eu/news/article/id/104
Tai ehdota muuta konferenssia!