You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 49 Next »

Liveraportointi 7.2.

(Mara liveraportoi)

Ennen liveraportointia käytiin läpi 3. tehtävän tehtävänanto ja ohjeistus: 28.2. kirjoittamistyöpajaan (Tuuli) teemme ensimmäisen version kirjatekstistä. Tulemme valitsemaan kukin kirjalistasta kirjan ja merkkaamme "varauksemme" kirjalistaan. Listalle lisättiin pdf-kirja "Brand thyself", johon saanemme linkin tutustumista varten.

Sovittiin, että tekstiemme ensimmäiset versiot lisätään wikiin Tuulille tutustuttavaksi viimeistään maanantaiaamuna 27.2. Tuuli pyytää tuomaan valitsemamme kirjat mukana työpajaan 28.2. Oleellista tekstin tekemiseen on, että se kohdistetaan kirjaan tutustumattomalle henkilölle. Matti vinkkaa, että valittuun käsittelynäkökulmaan saattaa löytyä verkosta osuvia audiovisuaalisia lisämateriaaleja. Näkökulman voi poimia vaikkapa Teemu Arinan "Pilvioppiminen" -esityksen pointeista.

Käsitellään sanaa "liveraportointi". Tuuli: Sana lienee ok käytettäväksi tällä kurssilla, vaikka sitä ei koeta kielellisesti parhaaksi. 

Oppimisportfolio- ja wiki-kysymyksiä käsitellään vielä illan päätteeksi. Markus suosittelee, että kukin lisää oman oppimisportfolionsa linkkinä Oppimisportfolio-sivulle. Myös labelien lisäystä Markuksen ohjeiden mukaan suositellaan vahvasti, jotta päivitykset näkyvät myös ko. sivun "Recently updated" -feedissä. Niiden ryhmäläisten, jotka ovat rajoittaneet sivujensa näkyvyyttä vain Confluenceen kirjautuneille, päivitykset näkyvät feedissä myös toki vain kirjautuneille.

Teemu Arinan "pilvioppiminen" -muistiinpanot tulee vielä lisätä wikiin, jos ei sitä ole jo tehnyt. Asiaan palataan myöhemmin, takaa Matti.

Konferenssivalinnat on pitkälti tehty ainakin läsnäolijoiden puolesta, matkajärjestelyt vauhdissa.

Budjetti-kohdan "miten haetaan tukea" ohjeistoon kannattaa tutustua. Suositellaan, että koulutusohjelman maksaman ja KV-toimiston maksaman tuen hakeminen kannattaa hoitaa samalla kertaa, vaikka KV-toimiston tuen voi hakea etukäteen. Kuluarvioiden tekemiseen kannattaa panostaa, sillä eri konferenssit ovat eri hintaisia – kalliimpia konferensseja saatetaan tukea hivenen enemmän. 

Käydään läpi tehtävää 2: Tutustu konferenssisi aihepiiriin jne -raportti. Jatkamme esitelmillä.

Tanja kertoi NEXT Berlin -konferenssiin tutustumisestaan. Tanja tutustui edellisvuotisten konferenssien luonteeseen ja ilmapiiriin ja totesi "intohimon" olevan vahva vaikutin NEXT Berlin -tapahtumissa. 2010 konferenssin teema oli The Game Changer  ja 2011 Data Love. Jälkimmäisessä esiintyi mm. Rovion Peter Vesterbacka. Konferenssien henki on teemoiteltu vuosittain. Tämän vuoden konferenssissa haetaan sataa (100) alan vaikuttajaa, joita voi nimetä ja äänestää. Tanja uskoo löytävänsä jossain määrin näkökulmaa ja ideoita myös oman opinnäytetyönsä laadintaan. NEXT Berlin 2012:n ohjelmaa ei vielä ole julkaistu, ja Markus kehottaa löytämään itseään kiinnostavia puheenvuoroja etukäteen. Visuaalisen ilmeen merkitys brändinrakentamisessa on aihe, joka kiinnostaa Tanjaa opinnäytetyön laatimisessa ja myös muutenkin. Tanjan opinnäytetyö liittyy käyttöliittymäsuunnitteluun. Kohteena ehkä Metka, jonka sivut on viimeksi uusittu pari vuotta sitten ja joiden hierarkiassa, käyttöliittymässä ja ulkoasussa on kehitettävää. 

Berliiniin menijöistä Henriä kiinnostaa innovaatio myös oman opinnäytetyönsä aiheen kautta. Berliini kun keskittyy siihen, mitkä ovat seuraavat alan ilmiöt ja trendit, ja Henrin opinnäytetyö-verkkopalvelujen myyntiä ajatellen Berliini olisi oiva foorumi. Markus toivoo, että Henrin opinnäytetyö-konferenssi-artikkelista muodostuu kokonaisuus, jossa osat nivoutuvat luontevasti toisiinsa. 

Matti mainitsee ja suosittelee "Sosiaalinen media oppimisen tukena" -kurssia, joka järjestetään intensiiviviikolla 20.2.-24.2. (vko 8).

(Maija liveraportoi)

Mara keskittyi raportissaan NEXT12:n eri linjojen tutustumiseen (Technology, Start-up, Creative Fashion, Experience, Mobile) ja avauspuheenvuoroihin tutustumiseen. Tämän vuoden konferensissa areena-tapahtumatilassa esiintyvät ennakkoon äänestetyt puhujat (äänestys konferenssin verkkosivuillaa). Linjojen teemoista: Technology: mitä alalla tapahtuu? Innovaatiot ja näkymät tulevaisuuteen, Creative: luovat toimistot ja niiden ydintoiminta tulevaisuudessa?, Fashion: miten muotiteollisuus ja elämäntyylimme on muuttunut digitalisoitumisen myötä?, Start-Ups: innovaatioyritykset ja innovaatioyrittäminen, Experience: inspiroivat ja kokeelliset ideat innovaatioissa ja projekteissa, Mobile: mobiililaitteiden kosketus-, liike-, ääni- tai video-ohjaus, älylaitteiden rooli nykyisillä laitemarkkinoilla, digimaalaus ja musiikin tuotanto ja jakelu.

Sovitaan Berliinin lähtijoiden kesken ennakkoon kuka raportoi mistäkin sessiosta ja kuka osallistuu mihinkin. Näistä yksityiskohdista jutellaan Matin kanssa huhtikuun puolivälissä (myöhemmin sovittavana ajankohtana). Berliiniin lähtijät tutustuvat ennen tätä konferenssin ohjelmistoon ja valitsevat sieltä kiinnostavat aiheet. Vinkkinä Berliiniin lähtijoille http://www.sugarhigh.de/ (vaatii rekisteröitymisen).

Tiina suuntaa Lyoniin World Wide Web --konferenssiin 16.-20.4.2012. Konferenssi on selkeästi yksi alan isoimmista tapahtumista. Konferenssissa keskitytään internetin tekniseen puoleen sekä sosiaalisiin vaikutuksiin. Osallistujia on laajasti eri puolilta maailmaa. Vuoden 2012 teemoista nousevat esiin yhteiskunnallinen- ja sosiaalinen vaikuttaminen, käytettävyys ja saavutettavuus ja se kuinka maailmasta saisi internetin käytön suhteen tasa-arvoisemman. Paikalla ovat mm. Neelie Kroes (Euroopan komission varapuheenjohtaja) ja internetin keksijä Tim Berners-Lee. Konferenssin yhtenä teemana on myös verkkomainonnan kehitys viimeisen 15 vuoden aikana.

Pohdittiin eri vaihtoehtoja tehdä harjoittelu-liveraportointia. Kaikki eivät vielä ole löytäneet sopivaa tilaisuutta. Muista ilmoittaa etukäteen FB-ryhmään missä/milloin teet harjoitteluraportoinnin. Harj.raportoinnit tulisi tehdä mahdollisimman pian. Myös web-seminaarit (webinaarit) käyvät raportointikohteeksi. Myös esittävän taiteen puolen Studia Generalia-luennot (parittomien viikkojen perjantaisin klo 13 - 16, Hämeentie 161:n auditorio H1009) ovat kaikille avoimia (ja ilmaisia), ohjelma löytyy esittävän taiteen sivuilta.

Tiina kertoi oman harjoitusraportointinsa (EDUCA2012) haasteista. Hyvänä huomiona tuli esiin esityksen kuvaaminen (visuaaliset esitykset) josta saa myös hyviä muistiinpanoja. Lisäksi hän painotti raportointiin valmistautumisen tärkeyttä (wikisivun luonti valmiiksi, konferenssin wlan-tunnukset valmiiksi tiedossa jne.). Lisäksi oli puhetta tilanteen muista haasteista (nälkä, vessahätä, tekniset haasteet) ja esim. vireystilasta raportoidessa. Puhuttiin myös vieraskielisen presentaation raportoinnista: Ideana on että asiaa ei tulekaan kääntää sanasta sanaan (kun kyse ei ole tulkkauksesta) vaan tavoitteena on raportoida pääkohdista ja ottaa huomioon samalla myös raportin lukija. Esitelmöitsijöihin on myös hyvä mahdollisuuksien mukaan tutustua etukäteen. Lukijalle voi linkittää raporttiin etukäteen lisäinfoa puhujasta.

Reitittimen sivuilta löytyy matkaraporttipohja (linkki). Pojan voi kopioida ja muokata kuhunkin tapahtumaan sopivaksi. Esimerkkinä löytyy raportti viime vuoden On-line Educa-konferenssista Berliini (29.11. - 3.12.2011). Raporttiin on lisätty mm. kuvia ja linkkejä. Sivupalksta (Facts & figures) löytyy tiivistettynä tapahtuman tärkeimmät tiedot ja teemat.

Tyajanseurannasta: työajanseurantalomake löytyy kurssin wikisivulta kohdasta Yleistä.

  • No labels
You must log in to comment.