1. opetuskerta 16.1.2012
Kävimme läpi saamamme toimeksiannon ("ongelma"), joka kuulostaa mielenkiintoiselta ja taloudellisesti haastavalta. Silti uskon, että ryhmänä saavutamme jotain todella kivaa.
Eeva Meltio esitteli luovan innovaatioproseessin kulkua ja ideointitekniikoita. Hyvät, tiivistetyt aineistot ja ohjeet.
Kävimme ryhminä läpi 8-vaiheisen innovaatioprosessin neljä eri vaihetta: virittäytyminen, ongelman ymmärtäminen, mahdollisuuksien näkeminen ja toiveiden kartoittaminen. Ryhmädynamiikka toimi oikein hyvin, mitä nyt mopo alkaa välillä keulia ideoiden pulpahdellessa ulos innovaatioprosessin kannalta ennen aikojaan.
2. opetuskerta 17.1.2012
Jatkoimme innovaatioprosessia kahteen ryhmään jaettuna ja kävimme läpi seuraavat vaiheet: tosiasioiden listaaminen ja ongelman täsmentäminen, ideointi ja ideoiden karsiminen. Viimeksimainittu taisi jäädä vähän vaiheeseen. Ideointiprosessin tahti tuntui aika nopealta (olikohan aikaa puoli tuntia), sillä lienen tottunut hieman verkkaisempaan ja uumoilevampaan ideointiin. Lähiopetuksen vähäiseen määrään nähden ymmärrän kiirehtimisen, ja ennen seuraavaa opetuskertaa meillä on taas kuukausi aikaa antaa alitajunnan toimia ja tuottaa jotain, jota ei vielä ole mainittu.
Värikoodaus tulee olemaan suhteellisen varma ratkaisu, välineet vielä vähän hakusessa. Toivon kovasti, että "varainhankinta" toimii ja saamme tarvittavia tuotteita (ilmapallot, tulosteet, painotuotteet, valaistus?) jne. mahdollisimman edullisesti ellei jopa veloituksetta vastineeksi näkyvyydestä (sponsorilla tulisi olla oikeus lisätä logonsa varsinkin ilmaiseksi annettuihin tuotteisiin).
Jäämme odottelemaan tarkempia tietoja Kepalta (alueen pohjapiirrokset, näytteilleasettajien jako eri aihealueisiin, rajoitukset ym.). Seuraava opetuskerta on helmikuun 13. päivä. Viimeistään silloin syytä päästä prosessissa vauhtiin, sillä eri tuotannot (esim. isot tulostelakanat?) saattavat vaatia aikaa. On toukokuu ennen kuin huomaammekaan.