Aika: |
11.4.2012 kello 14.00-16.10 |
Paikka: |
Hki Eduix Ratapihantie 11 ja TAMK: neuvottelutila |
Kokouksen kuvaus: |
Projektin tilannekatsaus ja jatkotoimenpiteet |
Läsnä: |
Metropolia: Mika Lavikainen, Heikki Visti, Riikka Vähätalo, Soile Bergström, Tiina Kokko, Jaakko Rannila |
1. Kokouksen sisältö
Terveiset raportointiryhmältä:
Raportointiryhmä toivoo listauksia kaikista tarvittavista raporteista wikiin. Nyrkkisääntönä kirjatkaa esimerkit raporteista joita halutaan paperille / exceliin.
Peppi resurssiensuunnittelujärjestelmä:
Tiedoksi:
- Testiympäristössä uusi tapa kirjautua. Ttunnukset jaossa tamkissa: eija, ismo, katja. mika jakaa resurssiensuunnitteluporukalle tunnukset Metropoliassa.
- Resurssiensuunnitteluvälinettä päivitetään 12.4.2012
Käytiin läpi resurssiensuunnitteluvälineen demoa sekä kahta mockup -kuvaa
Todettiin että useimmissa tapauksissa varauksia tehdään toteutuksen kautta. Käytiin läpi esimerkkinäkymää jossa automaattisia toteutuslistoja saisi toimipisteen mukaan tai organisaatioyksikön mukaan joko em. ehtojen mukaisten ryhmien kautta tai opettajien kautta. Todettiin, että ajatus on kannatettava mutta siihen halutaan vielä yksi taso eli koulutusohjelmataso. Sekä toimipisteperusteinen että organisaatioyksikköperusteinen toteutushaku siis halutaan ryhmä/opettajakohtaisesti. Lisäksi omien hakujen tallentaminen on tärkeä ominaisuus.
Mitä tarkoittaa ”omat toteutukset” resurssiensuunnitteluvälineessä?
Jos on toteutuksella merkitty opettajaksi (=opetustehtäviä) tai ylläpitäjäksi niin toteutukset nämä toteutukset näkyvät omat toteutukset --listassa. Lisäksi keskusteltiin siitä pitäisikö listassa näyttää kaikki meneillään olevat ja tulevat toteutukset. Tässä työryhmä päätyi siihen ratkaisuun että järjestelmässä pitäisi pystyä määrittämään suunnittelujakso jolle suunnitellaan ja silloin listassa (sekä tässä että yllä mainituissa automaattilistoissa) näkyisi toteutukset jotka ovat käynnissä suunnittelujaksolla. Eli järjestelmään tarvitaan johonkin näkyviin haluttu suunnittelujakso, jota käyttäjä voi muuttaa.
Myös välineet näkyviin resurssivarauslomakkeeseen.
Varauksen tyyppi - tarkoittaa esim - opetus, luento, harjoitus, labra - tarvitaanko?
Tieto tulee tulee vuosisuunnittelusta ja resurssisuunnittelijan olisi hyvä päästä itse luomaan/muokkaamaan näitä myös resurssiensuunnittelunäkymästä (esim. kun toteutuksen jaksotustiedot klikkaa auki niin siitä pääsisi niitä muokkaamaan). Koulutusohjelmissa itse päätetään kuinka tarkkaan tämä etukäteen määritellään (kattava tai karkea), jota ei kuitenkaan pakko määrittää tarkasti. Oletustyyppi varaukselle voisi olla ”opetus”, jotta jokaiselle opetuksen varaukselle tulisi joku tyyppi.
Näkymistä/raporteista muuta:
Halutaan kokonaisnäkymä valitusta toteutus/ryhmäjoukosta, joka haluttaisiin suoraan resurssiensuunnittelunäkymään (keskusteltiin kalenterinäkymänäytöstä). Ryhmän toive olisi että tässä näkymässä näkisi samaan aikaan valitun joukon sijoittelutilanteen eli näkisi suoraan kuinka paljon mitäkin listalla olevaa toteutusta on sillä hetkellä suunniteltu/sijoiteltu eli koosteinen lista. Todettiin kuitenkin että tämän näkymän mahduttaminen tähän samaan kalenterinäkymään voi olla hyvin haastavaa ja vaihtoehdoksi ehdotettiin sellaista, että valitun toteutusjoukon vieressä olisi nappi josta saisi em. raportin pop-uppina toiseen ikkunaan ja suunnittelija käyttäisi tuplanäyttöä suunnittelussa. Raportissa näkyisi:
- Lista valituista toteutuksista ja niiden alla reaaliaikainen tieto kuinka monta tuntia mitäkin toteutusta on sijoiteltu eri tyyppien mukaan (esim. opetus, labra, harjoitukset jne.). Edelleen tässä raportissa verrataan sijoitettua tietoa (tehtyjä varauksia) suunniteltuihin määriin (laskenta kuten mockupissa oli esimerkkinä). Lisäksi voisi näkyä esim. suhde kuinka monta sijoitettua tuntia on milläkin statuksella tällä hetkellä (luonnos,ehdotus,julkaistu). Näin suunnittleija pysyy kokoajan kärryillä kuinka paljon ja mitä hänellä on vielä sijoitettavana.
- Lisäksi halutaan yhteenvetoraporttia toteutuksien jaksotustoiveista, tilatoiveista ja välinetoiveista. Eli ennen suunnittelua voidaan katsoa raportista mitkä tilat ja välineet ovat kriittisimpiä ja ne voidaan sijoittaa ensin. Lähtötietona toimii edelleen vuosisuunnittelussa toteutukselle esitietona annettavat jaksotus-/tila-/ ja välinetoiveet.
Testaukset ja kannanotto
Sovittiin että pidetään toukokuussa kaksi testaustilaisuutta samaan aikaan Metropoliassa ja TAMKissa. Jälkimmäisen tapaamisen aikana ja jälkeen testaajat kirjoittavat omat kannanottonsa jotka kootaan yhteiseksi kannanotoksi ohjausryhmälle.
testaus 1: 9.5.2012
testaus 2: 23.5.2012
Tarkemmat paikat tarkentuvat myöhemmin