You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 4 Next »

Seminar 4: Peer to Peer: Developing creative entrepreneurship through peer networking

Siân Prime, Goldsmiths, University of London, United Kingdom

Seminaarihuoneessa pöydät on jaettu pieniin ryhmiin. Prime avaa seminaarin puhumalla omasta työstään ja metodeistaan Goldsmithissä, sekä taiteilijoita usein vaivaavasta burnoutista. Hän kertoo, että aikoo kertoa omista kokemuksistaan ja epäonnistumisistaan kulttuuriyrittäjyyden alalla. Kuinka asioita voi parantaa? Seminaari tulee olemaan interaktiivinen ja Prime rohkaiseekin ihmisiä keskeyttämään hänet, osallistumaan tai olemaan osallistumatta sen mukaan, miltä heistä tuntuu.

Hän näyttää dialla kuvan näkisestä tiestä ja kysyy ihmisiä kertomaan mitä he näkevät. Kuhmuja, jokapäiväistä elämää, mutkia, vuoristorata! Hän toteaa, että jos tunne siitä, että on vuoristoradassa on ok, on sinulle todennäköisesti ok toimia yrittäjänä ja yrittäjien kanssa. Muuten voi olla hankalaa.

Prime ottaa esille ongelman, joka vaivaa taidemaailmaa tällä hetkellä. Hänen mukaansa nykyprojekteissa ja taiteessa on jokin vialla, siitä puuttuu kipinä. Hänen yliopistonsa päätti luoda opinto-ohjelman, joka voisi muuttaa tämän. He saivat kolmen kuukauden koe-ohjelman, jota varten he etsivät luovia ihmisiä jotka pystyivät työskentelemään ryhmissä. Heidän tuli myös nähdä taiteen kaupalliset mahdollisuudet positiivisina.

Joitain henkilöitä, joita hyväksyttiin tähän ohjelmaan oli mm. interaktiivinen muotoilija, lasintekijä, arkkitehti, viestintä-muotoilija, taidevalokuvaaja. Interaktiivisen muotoilijalla oli ajatus siitä, että hän halusi luoda puun, jossa olisi tämän ja tämän tyttöystävän DNA:ta. Hän halusi herättää ihmisiä ajattelemaan mitä teemme omille kehoillemme, viljalle, ympäristölle. Tämä olisi elämä muistomerkki.

  • No labels
You must log in to comment.