You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 26 Next »

TÄRKEÄÄ!! Hahhaa, tämä ei olekaan viimeinen tapaaminen vaan 27.11 klo 16.30 on oikea viimeinen kerta. Tähän kertaan mennessä kaikki tehtävät on oltava tehtyinä, 27.pvä tehdyt tehtävät käydään vielä läpi. Täydet 6op saa vain tekemällä kaikki tehtävät JA palauttamalla työajanseurantapohjan. Onko kaikki valmista? Ilmoittakaa opeille!

Esittely 1

Marja esittelee työnsä, jonka aiheena on innovaation keinot muotoiluajattelussa. 

Luovan ajattelun pointtina on olla laatikon ulkopuolella. Marja käy läpi lukemansa kirjan kirjoittaja Lundinin ajatuksia innovaatiosta ja luovan ajattelun haasteista ja ominaisuuksista, liittyen erityisesti muotoiluun. Lopuksi käydään läpi vielä niksejä ja työkaluja innovaattorin arkeen.

Opponointi: Mielenkiintoinen aihe, perusteellisesti avattu ja käsitelty perusteellisesti. 

Muita kommentteja: Innovaatio on sellainen muotisana että, mikä on se seuraava juttu? Mikä tulee innovaation jälkeen? V: luovuus, eli ideaa seuraava juttu

Keskustelu siirtyy sanoihin ja niiden käyttöön. Ovatko luovuus, keksiminen ja innovaatio samoja asioita (eivät ole)? Sanan "innovaatio" käyttäminen tuntuu ärsyttävältä, kun sitä viljellään kuin ruokaperunaa. Syntyykö innovaatio vasta, kun se on nimetty innovaatioksi tai vasta sitten kun siitä maksetaan? Tarvitseeko kaikkea uudistaa, innovoida innovaation takia?

Tieteellisen artikkelin kirjoittamistapoihin ei kuulu luettelot, joten sellaisia olisi hyvä avata. Jos tekstissä on ajatuksia, jotka yhdistelevät useampia lähteitä niin voisi lisätä esimerkkilähteitä kappaleen loppuun. Ja lähteet aakkosjärjestykseen lähdeluettelossa. Puhutaan otsikoinnista ja eri näkökulmista joilla tekstejä voi kirjoittaa. (Ehdotus:) Esimerkiksi artikkelin voisi kirjoittaa myös henkilökohtaisesta näkökulmasta, jolloin se voi tuoda syvyyttä artikkeliin. Tieteellisessä artikkelissa pitäisi olla joko omaa tutkimusta tai autenttinen näkökulma tuomalla omaa näkemystä.

Kurssista

Päivä quote: Koko kurssi on ollut yksi muotoiluajatteluharjotus! ;)

Lähdeviitekäytännöt puhuttavat, tehdäänkö samoin kuin oppareissa ja harjoitusseminaarissa vai miten? Joo tehdään, vaikka em. esimerkkien käyttö on ok. Tämän kokoisiin artikkeleihin ei tarvita otsikoiden numerointia tai alaotsikoita.

Esittely 2

Tiina kertoo omasta työstään, joka muistuttaa paljon tämän opinnäytetyötä ja omalta osaltaan sekoittaa artikkelia, eri näkökulmaa kaivataan. Duuni on vielä aika vaiheessa, mutta käynnissä kuitenkin! Kommentteja, näkökulmia, apua?

Kommentteja: Jos matskua on mutta kaikki on sekavaa voi ruveta kirjoittamaan tiivistelmää.

Tiina puhuu kunnallispolitiikasta ja opinnäytetyönsä teemoista. Voisko hyvä rajaus olla esim. some-vaalikampanjointi?

Muuta?

Käydään vielä läpi Hennan työn muutokset. Vielä voisi vähän hioa.

Istanbul

Oli loistava kokemus ja kiinnostavia puheenvuoroja oli vaikka millä mitalla. Verkko tökki ja raportointi oli haastavaa, oli todella tiukat puheenjohtajat ja osa esityksistä mentiin juosten läpi. Olikin haastavaa raportoida ja kuunnella kaikki, jos jäi kelaamaan yhtään sanaa niin se oli sitten siinä. Viini oli superkallista! Mainitaan erityisen kiinnostava esitelmä (johon ei oltu päästy, harmi) sukupuolieroista suhtautumisessa somen vaaroihin. Aiheiden pompottelu yhdessä oli inspiroivaa, auttoi paljon. Paluumatkalla Tampereen yliopiston työntekijä oli kiinnostunut tästä hankkeesta siitä kuullessaan.

  • No labels
You must log in to comment.