Hei arvon opinnäyteohjattavani,
Olen saanut Pauli Laineelta tiedon, että te kuulutte opinnäyteohjattaviini. Heti pienenä korjauksena 3D:n Teemu T. --> ota yhteyttä Kristian Simoliniin: hän vastaa 3D:n OPN-seminaarista. Jos joku toinenkin tunnistautuu muuksi, kuin digitaalisen suvan opiskelijaksi, ilmoita asiasta, jotta saadaan listat korjattua. Mutta asiaan (pahoittelut, että viesti pitkä kun paljon asiaa):
Viestin keskeiset asiat
1. ensimmäisen pienryhmätapaamiskerran sopiminen
2. wiki-työskentelytilaan tutustuminen
3. ensimmäiseen tapaamiseen valmistautuminen
1.
Osoitteessa http://www.doodle.com/tmkuz65dup5rachr on vaihtoehtoja ensimmäiselle pienryhmätapaamiselle, ilmoita nimesi ja valitse itsellesi sopivat ajat perjantaihin 24.9. klo 11 mennessä niin saan koottua infon ja ilmoitan s-postitse tapaamisajan. (Otathan ensimmäiseen tapaamiseen kalenterin mukaan: sovimme syksyn tapaamiset yhdessä.)
2.
Keskeinen idea on se, että työstöprosessissa otetaan käyttöön Metropolian Confluence-wiki, joka löytyy osoitteesta http://wiki.metropolia.fi
Pienryhmämme seminaarin pääsivu löytyy osoitteesta https://wiki.metropolia.fi/pages/viewpage.action?pageId=19509225
(Wikiin kirjaudutaan omilla Metropolia-tunnuksilla) Huomaa, että materiaalia päivitetään toteutuksen edetessä: nyt sivulla näkyy esim. vaaleanpunaisella ne kohdat, joihin linkitän liitetiedostoja. Tutustu materiaaleihin silmäillen niin, että saat kuvan kokonaisuudesta. Luo myös omaa opinnäytetyötäsi varten jo pohja --> ensimmäisessä tapaamisessa voimme tarkistaa, että oikeudet yms. kunnossa. Ideana on, että seminaarityöskentely linkitetään vahvasti wikityöskentelyyn.
Sivulle kerätään kaikki aiheeseen liittyvä tarvittava tieto ja aineisto. Kaikki materiaalit, tehtävät ja tekstit palautetaan tästä lähtien wikiin. Seuraavassa tarkempaa tietoa siitä, miten.
*********************
Taustaa
Confluence on wiki, jossa voidaan luoda erillisiä työtiloja. Aamuseminaarin pääsivu sijaitsee digitaalisen viestinnän työtilassa. Tässä tilassa teillä kaikilla on oikeus lukea, kommentoida ja muokata sivuja (kunhan olette loganneet wikiin sisään omilla käyttäjätunnuksillanne).
Jokaisella teistä on mahdollisuus myös luoda oma henkilökohtainen työtila, jossa edellämainittujen oikeuksien lisäksi teillä on mahdollisuus hallinnoida käyttäjäoikeuksia eli voitte valikoida, ketkä saavat henk. koht. työtilassanne lukea, muokata, kommentoida ja esim. tuhota dokumentteja. Työtila luodaan sisään kirjautumisen jälkeen oikealla ylhäällä löytyvästä "oma nimi" > "preferences" > "you can create your personal space".
*********************
Toimintamalli
Jokainen luo oman henkilökohtaisen työtilan. Opinnäytetyö ja siihen liittyvät osatehtävät kirjoitetaan tästä lähtien jokaisen omassa työtilassa. Esimerkkietusivu omalle työlle löytyy täältä: https://wiki.metropolia.fi/x/3gBI eli voitte copy-pasteta tämän esimerkkisivun wiki-koodin oman työtilanne "pääsivuksi". Tämän jälkeen voitte sitten ryhtyäkin kirjoittamaan ja työskentelmään.
Hienoa tässä on se, että ohjaava opettaja/ opponentti/ muu ryhmä voi seurata aidosti etenemistänne ja kommentoida asiaa wikissä koko matkan ajan. Kaikilta säästyy paljon vaivaa, kun kenenkään ei tarvitse arvailla, missä kukin menee vaan koko prosessi on heti kaikkien nähtävissä. Parhaimmillaan tämä parantaa annetun ohjauksen ja avun laatua ja nopeuttaa sen antamista. Wikitoiminta antaa myös mahdollisuuden ohjata ja kommentoida työtä seminaaritapaamisten väleissä.
*********************
Oikeudet
Antakaa luku, kommentointi ja muokkausoikeudet ainakin seminaarin vetäjälle Katri Myllylälle (a17309). Oikeudet annetaan siten, että valitsette oikeasta ylänurkasta Space > Space Admin > Permissions ollessanne omassa työtilassanne. Myös muille seminaarin opiskelijoill pitää antaa oikeudet, jotta esim. opponointi onnistuu (löydätte muut opiskelijat esim. findilla tuolla permissions-osiossa).
*********************
Myös tämä sähköposti löytyy seminaarin wikistä, eli kommentoikaa sinne, jos tähän liittyy epäselvyyksiä tai muuta ihmeteltävää. Näin tieto saavuttaa kaikki osapuolet.
3.
Pauli Laineen pitämässä suurryhmäseminaarissa (17.9.) oli puhe, että jokainen laatii ideadokumentin seminaarityöstään. Valmistele ensimmäistä tapaamista varten ideadokumentti, jonka olet valmis suullisesti pienryhmässä esittelemään. Toimita dokumentti wiki-sivullesi ja/ tai lähetä s-postina Katrille viimeistään paria päivää ennen tapaamista. Ideadokumenttiin voi sisällyttää liitteenä havainnollistavan mind map -kuvion.
Työskentelyn käynnistymisen kannalta on tärkeää, että kaikki pääsevät osallistumaan eritoten ensimmäiseen tapaamiseen.
Mukavaa päivänjatkoa kaikille!
Katri M.