AIKA 15.6.2011 KLO 13-15
PAIKKA Lummetie 2, saunaneukkari 362
LÄSNÄ Päivi Fredriksson (pj), Saija Heinonen (sihteeri), Päivi Keränen (sihteeri), Merja Kosonen, Merita Soini, Eeva Hämeenoja, Taru Uotila, Pauli Vennervirta, Pasi Pänkäläinen, Juha Ainoa, Mika Ihanus, Tuomo Äijälä
Kokous alkoi kl.13.10
1. ESITYSLISTAN TARKISTAMINEN
Ei ehdotettuja muutoksia
2. KÄYTÄNNÖN ASIAT (RAPORTIT, TUNTILISTAT, KÄYNTIKORTIT YM.)
Saija muistutti Uudenmaan liiton ohjeesta, että joka maksatushakemuksen yhteydessä on toimitettava väliraportti (Saija tarkistaa vielä millaisesta raportista on kyse). Jos kyseessä on muuta kuin tiivistelmä, kannattanee täyttää yhteisesti wikissä. Päivi F. selvittää asian hankkeen valvojan kanssa ja on tarvittaessa yhteydessä SYKLIin.
Tuntilistoja toivotaan täytettäväksi joka kuukausi, lähetys saman tien. Näin kustannusseuranta pysyy paremmin ajan tasalla ja maksatushakemuksen tekijä on tyytyväinen. Listoihin on valmiiksi lisätty kuukausi, viikonloput ja mahdolliset pyhäpäivät. Arkipyhiltä ei tule tunteja (0h), mutta vuosiloma merkitään täysiksi työpäiviksi, ja merkintä ”vuosiloma” kaikilta lomapäiviltä. Samoin sairaslomat tulee merkitä. Tehtyihin toimenpiteisiin ei riitä yleisilmaus, esim. ”suunnittelu”, vaan pitää merkitä tarkemmin esim. ”syksyn seminaarin suunnittelu”.
Saija näytti myös käyntikorttipohjan, johon voi tehdä ehdotuksia. Merita ehdotti kaksipuoleista korttia. Hän ja Päivi K. jatkavat kortin suunnittelua, tilaukseen niitä kannattaa laittaa vasta elokuussa. Kilpailutus painopaikasta pitää tehdä.
Eeva Syklistä mainitsi yhteistyösopimuksista, niissä on vielä toteutettavia muutoksia. Koetetaan saada sopimukset kuntoon (myös kaupunkien kanssa) ohjausryhmän kokoukseen mennessä.
3. PROJEKTIN TILANNEPÄIVITYS JA TULEVAT TOIMENPITEET
Sykli esitteli omaa osuuttaan ensin; rajaus on tehty siten että keskitytään pääasiassa Malmin asemaan. Päärautatieasema jos otetaan mukaan, niin siellä ei mitään kovin isoa voi tehdä, se olisi sitten esim. jätehuoltoon ja valaisuun keskittymistä. Malmin aseman osalta on käyty jo neuvotteluja mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa ja VR on ollut mukana Syklin kanssa suunnittelemassa toimenpiteitä.
Pauli Vennervirta esitteli Powerpointin avulla mistä on kyse, mitkä ovat menetelmät, miten edetään ja kenen kanssa. PP on nyt saatavilla wikissä.
Todettiin, että päärautatien osalta Syklin ja Metropolian suunnitelmat linkittyvät, mm. pyöräparkin osalta. Alun perin pyöräparkkia ajateltiin Kontulaan, se oli Marek Salermon idea, mutta Pasi totesi, että paikkana Kontula ei ole enää relevantti.
Todettiin myös, että otetaan opiskelijoita mukaan suunnitteluvaiheeseen jo, eli alkusyksystä. Esitettiin taideaineiden opettajaa Ilona Huolmania mukaan suunnitteluun.
Saija muistutti lopuksi mahdollisista yhteistyökuvioista KatuMetro ja Kansalaisnavigointia -hankkeiden kanssa, myös Etelä-Tapiolan lukio otti yhteyttä, heillä on oma ”Fillarit Liikkeelle”-projekti, olisivat mielellään mukana LADissa. Alkusyksystä kannattaa pitää palaveri, johon kutsutaan kaikkien näiden edustajat ja katsotaan millaista yhteistyö voisi olla.
Merita esitteli Metropolian osuutta; ensi syksynä ryhmä teollisuusmuotoilun opiskelijoita (3. vsk) ja sisustussuunnittelun opiskelijoita (3. vsk) osallistuvat hankkeeseen 8 viikon ajan ennen lähtöään työharjoitteluun. Muutama opiskelijoista voi mahdollisesti jatkaa hankkeen parissa myös työharjoittelujaksolla. Seminaari ajoittuu hanketyöskentelyn 4. viikolle. Seminaarin lisäksi kaivataan myös muita asiantuntijaluennoitsijoita opintojakson ajaksi. Myös keväällä 2012 on tiedossa opiskelijaryhmiä, joiden opintoihin hanketyöskentely voidaan sisällyttää ja mukana tulee olemaan monipuolisesti eri suuntautumisvaihtoehtojen opiskelijoita. Tilanne kuitenkin tarkentuu vielä vuosikellon laatimisen myötä ja mukaan pyritään saamaan myös muiden koulutusohjelmien opiskelijoita.
4. SYKSYN SEMINAARIN SUUNNITTELU
Tilanvaraus on tällä hetkellä Albertinkadun auditorioon (sekä to 15.9 iltapäivä että pe 16.9 aamupäivä) ja Bulevardin juhlasaliin pe-ap. Torstaina siellä oli jo päivän mittainen seminaarivaraus. Sykli ilmoitti että heille ei käy oikein perjantai, torstai olisi parempi. Päädyttiin siis Albertinkadun saliin, ajankohta olisi kl.12--16 kahvitauolla. Ehdotettiin noin 15 minuutin puheenvuoroja seitsemältä esiintyjältä sekä näitä pidempi keynote-puheenvuoro. Metropolialta voisi tulla tilaisuuden juontaja ja puheenvuorojen jakaja. Hän voisi samalla esitellä hankkeen alussa. Tämä henkilö on varmaankin Merita.
Osallistujia tulee: opiskelijoita n.35, ohjaajia n.10, eli Metropolian puolelta noin 45 henkilöä + projektihenkilöstöä. Lähetetään seminaarista tieto ohjausryhmäläisille ja sidosryhmälle, pyydetään heitä kutsumaan paikalle sopivaksi katsomiaan henkilöitä. Pyydetään ilmoittautumiset etukäteen, näin ainakin kutsutut henkilöt mahtuvat paikalle. Muutoin tilaisuus voi olla avoin.
Puhujiksi ehdotettiin seuraavia henkilöitä: keynote-puhujaksi Osmo Soininvaara. Lisäksi pyydetään Juhana Kokkonen (Metropolia), Syklin edustaja, VR:ltä mahdollisesti Otto Lehtipuu, Kerkko Vanhanen (HSL), Reijo Sandberg/Lea Varpanen (Vantaa), Marek Salermo (Helsinki), Mari Siikonen (WSP). Mietittiin myös josko opiskelijat pääsisivät estradille myös, tämä harkintaan vielä.
5. ENSIMMÄINEN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS
Päivi F. muistutti siitä että ensimmäisessä ohjausryhmän kokouksessa pitäisi olla kaikki raportit, sopimukset ja paperit kunnossa. Myös matkasuunnitelmat olisi hyvä olla tehtynä varsinkin, mikäli matkat ajoittuisivat syyskaudelle. Niistä voi kysyä samalla rahoittajan edustajalta.
Kokouksessa on varmaankin aiheena sekä seminaari että toimintatavoista sopiminen pidemmällä aikavälillä. Saija ehdotti myös, että kaikista epäselvistä hallintoon liittyvistä kysymyksistä kannattaa tehdä kysymyslista, niitä voi tarkentaa sitten rahoittajan kanssa. Kokoustilaksi on varattu 4. kerroksen iso neuvottelutila.
6. MUUT ESILLETULEVAT ASIAT
Ei muita asioita
7. SEURAAVA KOKOUS
Seuraava kokous sovittiin ma 15.8 kl.13.
Kokous päättyi kl.14.50