Opening remarks
Avajaisistunnon pitäisi alkaa tuota pikaa ja tämän session olemme sopineet niin, että Matti raportoi nämä avajaispuheenvuoprot ja Lea ja Sanna sitten jatkavat key-notepuheenvuoroissa. Jos homma katkeaa välillä niin se tarkoittaa, ettei verkko kestä mliian monia käyttäjiä samaan aikaan. Siinä tapauksessa raportointi tulee jollakin viiveellä.
François Heinderyckx, President, ECREA
Käy läpi lyhyesti Ecrea-konferenssin kehittymisen kolmessas aikaisemmasa tapahtumassa sekä ECREAn kasvun sekä toiminnallisesti että myös esim, julkaisutoiminnassa. Toivotti tervetulleesi myös kouden maanosoien ja järjestöjen edustajat.
Kertoi, että tapahtuman järjestäminen on ollut haasteellista Turkissa. Esitteli tapahtuman sponsorit ja kumppanit. Kehui järjestelijitä ja heistä mainitsi erityisesti muutamia.
58 maata osallistuu ja osanottajia on yli 1 000.
Nurçay Türko¤lu, ECREA 2012 Conference Chair
Toivotti kaikki tervetuleeksi Istanbuliin ja kiitti ILAD -järjestoä valmiusta päävastuuseen. Kertasi lýhyesti laajan ohjelman rakenteen. Kitti myös yliopistoa, jonka tiloissa tämä tapahtuma järjestetään. KIitti jokaista sponsoria erikseen. Totesi valmistelun olleen turkkilaisille järjestäjille erityisen hedelmällistä.
Hifzi Topuz, President, ILAD
Toivotti tervetulleeksi ja esitteli useita läsnäolevai professoreita nimelta. Kertoi järjestöön kuuluvan yli 300 jäsentä. Esitteli myös ILADin toimitaa ja järjestämiä tapahtumia. Samoin kertasi prosessin kuinka tämänkertaisen konfernsssin teemaan päädyttiin.
Meral Özbek, Mimar Sinan Fine Arts University
Yliopiston edustaja toivotti tervetulleksi yliopiston tiloihin sekä vierailemaan eri tiloissa ja näyttelyissä. Saanut alkunsa 1882 kuvataidekouluna. Nykyään 3 tiedekuntaa sekä tutkimuskeskuksia. Hallussa myös laaja turkkilaisen taiteen kokoelma. Nyt olemme uudessa rakennuksessa sillä vanhaa peruskorjataan ,kestämään maanjärjestyksiä,
Esitteli koulutusohjelmia ja perusteli myös miksi sosiaalinen media ja demokratia ovat tärkeitä heille.
esittei uskonsa onnistuneesta konferennssista ja tervetuloa vielä uudestaaan
Keynote Speech 1
Donatella Della Porta (European University Institute) : E-democracy? Social movements as agent of communication
Chair: Beybin Kejanlioglu (ILAD)
Puhuja esitellään. Donatellla on sosiologian professori. Puhuu siis e-demokraitiasta.
Kittää.puhuu sosiallisen median vaikutuksesta demokratiaan. puhuu kahdesta mielipiteestä: 78 haastateltu parlamentin jäsentä ja sitten vuon 2001 jotakuta muuta. ihan en kuule vahvan italian murteen ja kaiun takia. Enkä ihan ymmärräkään kaikkea. Kuitenkin sosiaalisen median vaikutuksesta demokratiaan hän puhuu. Demokratian päätöksistä kuinka se on aiemmin ollut eliitin, osan kansan hallussa, kun nyt enemmän kuuluu kaikelle kansalle. Näyttää kuvaa Occupysta slideä, esimerkiksi.
Sosiaalinen media vaikuttaa uudistaa kommunikaation menetelmiin. Kaikki ääneet on tulevaisuudessa otettava huomioon. näyttää diaa: jossa jaoteltu. Innovation / political innovations / organi. jaa, dia vaihtui.
Dia:
Parliamenttary democracy: mieleipide muodostuu parlamenttien sisällä
Democrasy of the party: mieleipide muodostuu puolueiden sisällä
Democracy of the public: Yksittäiset mielipiteet jotka ei välttämättä sovi ylempii. mutta saattavat muodostaa isoja joukkoja.
Dia
jaettu vaalikampanjoint kolmeen osaan erikoispiirteineeni: premodern, moderni ja postmodern.
Dia
jossa demokratian neljä mallia Liberaali, radikaali osallistava demokratia, liberaali deliberatiivinen? demokratia, osallistava deliberatiivinen demokratia.
sitten Donatella puhuu counterdemokratiasta. käänteisdemokratia? en ihan pysy nyt taas mukana. selitti kaikki nämä dedellä mainitut demokratiat: ehdin vain vimmeiseen eli Osallistava deliberatiivinen demokratia: identiteetin rakentaminen kommunikaation kautta. Sen jälkeen puhuu kuinka iso osasta kansasta on sosiaalisen median käyttäjiä ja kuinka tärkeää onn kunnellaa tunteita jota kommunikkoinnissa on.
yhteenveto:
erilaiset kommunikaation mallit johtavat erilaisiin demokratian malleihin
kompleksit tavat kanssakäynttiin.
laajat kommunikaation kenätät (non solo mass-media)
Keynote Speech 2
Clemencia Rodríguez (University of Oklahoma); Five Challenges in the Field of Alternative/Radical/Citizens' Media Research
Chair: Sevda Alankufl (Izmir University of Economics)
Puhujan esittely: Clemencia on viestinnän professori Oklahoman yliopistosta. Kirjoittanut useita kirjoja, tehnyt kenttätutkimusta ja vaikka mitä. Clemencia Rodriguez Wikipediassa.
Puhuja muutti otsikon neljäksi haasteeksi.
Ensimmäinen haaste;
Ottakaa historialliset muutoksen vakavasti. Puhutaan vallankumouksista esim. Facebookin ja Twitterin vallankumouksista, joten joku oli ehdottanutkin Nobelin rauhanpalkintoa Twitterille. Kun tutkitaan viestintädataa esim. tviittien pohjalta, pitää olla varovainen ja muistaa mmiten helppoa niitä on ”manipuloida”. Kun Oprah tviittaa jonkun youtube videon, sen käyttö räjähtää.
Cross-pollination of media as used by movements: (puhuja on ollut tukimassa Zaopatista-liikettä kotimaassaan Kolumbiassa, joten hän käyttää sitä esimerkkinä)
- miten Zapatistat käyttävät medioita
- miten media myös muokkaa ja muutta Zapatistoja
- miten valtavirtamediat käyttävät ja hyödyntävät
Sitten puhutaan Libanonin sodasta ja Kristin Shamasin ”Beirut Fragments” romaanista, jossa hän raportoi Libanonin sotaa. Siellä kerrottiin myös vaihtoehtoisista medioista joita käytettiin sodan aikana; esim. radiosasema, jonka kautta kuultiin aseiden ja pommien ääniä sekä lasten itkua yms. sodan ääniä. Vastaavia kirjoja eri sotien ajalta on useita.
Aina ei tarvita digitaalista tai perinteistä mediaa, viestiä saadaan eteenpäin muutenkin. Puhuja korostaa sitä, että kun tutkitaan viestintää, on muistettava kaikki vaihtoehtoiset keinot.
Toinen haaste:
Mediateknologiat eivät aina ole kaikkien käytettävissä
Kun perinteisiä viestintäkanavia seurataan esim. hallituksen toimesta, ihmiset keksivät uusia viestintäkanavia. Esimerkkinä pyörään kyhätty mobiili radioasema, joka liikkuu koko ajan ja jonka sijainnista viestitään jouluvaloilla. Kun tarve on suuri, niin ihmisten kyky keksiä uusia viestintätapoja on loputon. Viestintä luo yhteinäisyyttä, tuo valtaa, voimaannuttaa. Viestinnän avulla ei vain välitetä sanomia vaan se on tapa saada jotain tapahtumaan.
Mutta myös sosiaalista mediaa käytetään tämän tyyppiseen viestintään. Nuoret käyttävät status päivityksiään tavalla, jota Facebook ei varmasti osannut ennustaa. Haasteena se, että sen kautta on vaikeampi viestiä anonyymisti..
Kolmas haaste:
Take political economy seriously.
Kaikkea modernia viestintää ohjailee politiikka ja hallitukset. On monia tapoja ohjailla ihmisten viestintää. Esim. Kolumbiassa kännykät toimivat niin, että vain soittaja maksaa. Suurella osalla on siis kännykkä, jolla voi ottaa vastaan puheluita, mutta ei voi soittaa.
Neljäs haaste meni ilmeisesti minulta ohi. Puhuja oli itse tehnyt paljon kettätutkimusta ja korosti siis sen merkitystä. Viestinnän tutkimus ei ole pelkkää tviittien seuraamista…