Sannan ja Susannan matkapäiväkirja Berliinistä 22.-25.5.2013
Keskiviikko 22.5.2013
Lento klo 14.10-15.10
Saapuminen hotellille
Pääsimme vierailemaan Soho Housessa, joka on luovan alan yhteisö, johon pääsee vain kahden kutsumana ja hakemuksen lähettäneenä, jos hyvin käy.
Torstai 23.5.2013
Seminaari klo 10-16.30
OHJELMA:
- Highlights of the Pergamon Museum, German and English
- Samarra - Centre of the World at Museum of Islamic Art, curently scheduled in German
Iltatilaisuus klo 19-
Konferenssin avasi Michael Heine, Htw Berlin noin 30 tuhatta opiskelijaa. Viisi opintolinjaa.
11.konferenssi. computer science ja kulttuuri käsi kädessä antavat uusia mahdollisuuksia toteuttaa erilaisia uudenlaisia projekteja.
Kertoi esimerkiksi siitä miten call for papers oli seminaarin tuotannossa hankalaa sillä hyviä puhujia olisi ollut tarjolla niin paljon.
Seminaarin ensimmäiset puheenvorot olivat aika vähän Vyyhtiä liippaavia. Seminaarin rakenne kuitenkin antoi hienosti osviittaa Vyyhdin oman päätösseminaarin rakentamiseen. Tämän pohjalta syntyi Musiikkitalon Black Boxin ohjelmarunko. Ohjelma avattiin lopullisesti internettiin vasta ilmoittautumissten jälkeen. Vyyhti valitsi perjantaipäivän käytettäväksi haastatteluihin Berliinissä. Perjantai olisi myös ollut Vyyhdin kannalta mielenkiintoisempi sisällöltään seminaarissa.
Seminaarista sai monia hyviä puhujiin liittyviä vinkkejä ainakin siitä, miten asioita ei pitäisi tehdä. Seminaarissa oli pelkästään ylätason huippuasiantuntijoita. Heti alkuunsa seminaarin aikataulu oli hurjasti jäljessä, sillä puhujat käyttivät liian paljon aikaa slotteihinsa. Ulospäin tällainen puhujakattaus näyttää ja vaikuttaa todella hienolta. Onko kuitenkaan tarpeen nykyaikana järjestää seminaareja, jossa sisältö ja kuulijoiden tarpeet jää "pönötystarpen" alle?. Ei twitteriä, ei mitään seurantaa, puhujat lukevat paperilta, ei etäosallistumismahdollisuutta, ohjelma tuli liian myöhään julki (ei tiedä mihin päiviin ja tapahtumiin on ilmoittautumassa). Hirmuisa määrä ylätason asiantuntijoita, yleisössä kuitenkin aika paljon nuoria osallistujia. Mikä hyöty seminaarista on osallistujalle? Seminaarissa ei myöskään ole internettiä, joten liveraportointi on mahdotonta.
Alussa ei avattu chairman-toimintamallia, joten katsojalle (etenkin kansainväliselle) lavalla oli hämmentävästi aina joku uusi ihminen eikä tiennyt, milloin varsinainen esitys alkoi.
Perjantai 24.5.2013
Woogalla haastattelut:
Emma Kiiski, luovan alan opiskelija (game design, TAMK) työharjoittelussa Woogalla.
Stephanie Kaiserin, verkostoitumisen gurun tapaaminen
Lauantai 25.5.2013
Lento klo 8.45-11.40