You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 26 Next »

 

Elokuvan ja television opinnäyteseminaarit lv. 2013-2014

Lukuvuonna 2013-2014 opinnäyteseminaariin tapaamisia järjestetään parittomien viikkojen keskiviikkona 25.9.2013 alkaen.

Opinnäyteseminaarista löytyy tarkempaa tietoa täältä.

Aikataulu

Seminaarilla on kaksi vaihtoehtoista aikaa: iltapäiväseminaari klo 13-16 ja iltaseminaari 16:30-19:30.

Syksyn tapaamispäivämäärät ja paikat ovat seuraavat (molemmat seminaarit samassa paikassa)
:
Ke 25.9. Kuvapaja (H103)
Ke 9.10. Kuvapaja (H103)
Ke 23.10. Kuvapaja (H103)
Ke 6.11. Maisemaluokka H 150
Ke 20.11. Maisemaluokka H 150
Ke 4.12. Maisemaluokka H 150

Kevään aikataulu päivitetään myöhemmin.


Opinnäyteseminaarin toiminta syksy 2013-kevät 2014


Mikä opinnäyteseminaari on?


Opinnäyteseminaari on osa kirjallisen opinnäytetyön ohjausta ja sen tavoitteena on auttaa kirjoittamaan opinnäytetyö.

Seminaariin osallistuminen helpottaa opinnäytteen tekemistä. Opinnäytteen kirjoitusprosessi jakautuu osiin, joilla kullakin on oma tavoitteensa ja aikataulunsa. Seminaarissa omasta opinnäytetyöstä saa palautetta sekä seminaarin vetäjältä että muilta seminaarilaisilta. Myös muiden suunnitelmiin tutustuminen auttaa oman työn tekemisessä; opinnäytetyöhön liittyvät kysymykset ja ongelmat ovat usein samantyyppisiä, ja muiden saama palaute ja muiden töistä käyty keskustelu on hyödyksi myös oman työn tekemisessä.

Mitä opinnäyteseminaarissa tehdään?

Seminaarin kesto on kaksi lukukautta. Perustilanne on se, että ensimmäisen lukukauden aikana tutustutaan opinnäytetyöprosessiin, tehdään suunnitelma omasta opinnäytteestä ja aloitetaan kirjoittaminen. Toisen lukukauden aikana työn kirjoittaminen jatkuu ja työ saatetaan valmiiksi. Työ esitellään seminaarissa ja siitä keskustellaan. Lukukausijako on suuntaa-antava, koska seminaarilaisten aikataulut voivat poiketa toisistaan.

Menetelmäopinnot-opintojakson tehtäviä voidaan soveltuvin osin integroida seminaariin. Seminaarin tehtävistä / ohjelmasta sovitaan tarkemmin ensimmäisen seminaaritapaamisen yhteydessä.

Alla jaottelu kahden lukukauden mallin mukaan. Yksittäisen opiskelijan kohdalla aikataulu voi tilanteesta riippuen poiketa tästä.

1. Ensimmäinen lukukausi

Ensimmäisen lukukauden tavoitteena on
a. Rajata tutkimusongelma / -tehtävä
b. Kirjoittaa tutkielmalle alustava sisällysluettelo
c. Kirjoittaa tutkielmalle alustava johdanto (2-3 sivua) johon sisältyy käytettävien menetelmien alustava kuvaus

Vaikka johdanto ja sisällysluettelo vielä elävätkin tutkimuksen edetessä, on niistä kuitenkin esitettävä alustavat versiot seminaarissa. Teksti on myös asemoitava ja viitteitä on käytettävä annettujen ohjeiden mukaisesti. (ts. tekstiä kannattaa alkaa kirjoittaa heti opinnäyteen mallipohjaan ja tutustua viitekäytäntöön).

2. Toinen lukukausi

Toisen lukukauden seminaarissa tuodaan opinnäytteestä luettavaksi laajempi versio (n. 10-15 s. tai enemmän; esim. 1-2 lukua), joka opponoidaan.

Pienryhmät


Seminaari toteutetaan osittain pienryhmätyöskentelynä siten, että osallistujat jaetaan n. 3-5 hengen ryhmiin jonkin yhdistävän tekijän (esim. opinnäytteen aihe, yhteinen teososa, valmistumisaikataulu, jne.) perusteella. Ideana on, että pienryhmän jäsenet kommentoivat toistensa töitä ja sparraavat toisiaan. Yksittäisissä tapaamisissa keskitytään pääsääntöisesti aina yhden tai kahden pienryhmän opinnäytteisiin. Pienryhmätyöskentelyn apuna voidaan käyttää myös verkkokommentointia Metropolian Proksi-alustan kautta, ks. tarkemmin alempana.


Proksi - seminaarityöskentely verkossa


Seminaarissa voidaan tarvittaessa hyödyntää verkossa toimivaa Metropolian Proksi-alustaa, jonka kautta omaa opinnäytettä voi jakaa kommentoitavaksi. Seminaariin osallistuminen ei edellytä Proksin käyttöä, mutta sen hyödyntäminen seminaarin tukena on suositeltavaa. Tarvittaessa on mahdollista korvata läsnäolo seminaaritapaamisissa Proksissa tapahtuvan verkkotyöskentelyn avulla. Proksin käytöstä seminaarissa on tarkempaa tietoa seminaarin google docs-sivulla.

Proksia voi hyödyntää omien tarpeiden mukaan, mutta samassa pienryhmässä toimivien kannattaa valita sama toimintatapa, ts. a) seminaariosallistuminen ilman Proksin käyttöä, b) materiaalin jako Proksin kautta ja keskustelu seminaarissa tai c) pienryhmän koko toiminta Proksissa.

 

  • No labels
You must log in to comment.