Sunnuntai 11.4. klo 12-20
Hämeentie 28, Helsinki
m-cult järjestää Avoin mediatuotanto työpajan sunnuntaina 11.4. kello 12-20. Pajan kohderyhmänä ovat kulttuuri ja mielipidelehtien tekijät ja tavoite on tukea lehtien toimitusta kustannustehokkaiden nettivideoiden liittämisessä osaksi lehtien julkaisuprosessia.
Työpaja tarjoaa osallistujille perustiedot ja -taidot audiovisuaalisesta tuotannosta yhteisölliseen verkkojulkaisuun. Pajassa perehdytään avoimiin työvälineisiin, jakeluympäristöihin sekä videojournalismin perusteisiin.
Pajan osallistujat toteuttavat myös pienimuotoisen ohjelman esisuunnittelusta julkaisuun. Työskentelyssä käytetään open source -ohjelmistoja (Kino, OpenShot, Audacity) ja julkaisuympäristöjä (WordPress).
Ohjelma
12-13 Johdanto
- Yhteisömedian työkalupakki - johdanto yhteisömedian käytäntöihin.
- Avoimet ohjelmistot ja julkaisukanavat - saatavilla olevat avoimen lähdekoodin mediaohjelmat ja julkaisukanavat.
- Kevyt tuotantotapa ja kansalaisjournalismi - videojournalismi välineillä.
- Tekijänoikeudet - johdanto Creative Commons ja GPL -lisensseihin.
13-19 Harjoitus
- Ohjelmasisällön ja kuvausten suunnittelu - tehdään käsikirjoitus pieneen ohjelmaan.
- Kuvaukset ja aineiston siirto - kuvataan videomateriaali ohjelmaan ja siirretään se tietokoneelle.
- Editointi open source -ohjelmilla - leikataan ohjelma valmiiksi Kinon, OpenShotin ja Audacityn kaltaisilla ohjelmilla.
- Julkaisu eri verkkokanaville - ohjelman lataaminen avoimille videokanaville.
19-20 Katselut ja arviointi
Osallistuminen
Työpaja on maksuton ja siihen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta videotuotannosta. Mukaan mahtuu korkeintaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli kysyntää on enemmän, uusintapaja voidaan järjestää touko-kesäkuussa.
Ilmoittaudu pajaan 6.4. mennessä lähettämällä sähköpostia Tomi Toiviolle - tomi@flossmanuals.net
Lisätietoja
Suomen FLOSS Manuals toteutuu osana Euroopan Sosiaalirahaston ja Etelä-Suomen Lääninhallituksen rahoittamaa osallistuvan median Medios-projektia. Projektissa m-cult vastaa avoimen lähdekoodin FLOSS Manuals -opaskirjaston suomenkielisen versiosta ja avoimen lähdekoodin ohjelmien käyttökoulutuksesta. Työpajatyöskentely perustuu FLOSS Manualsissa julkaistuihin oppaisiin sekä ohjelmiin, jotka voi ladata ilmaiseksi netistä.