You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 21 Next »

Hei kaikki! 

Saavuin juuri luokkaan ja täällä on pöydät on kaikki siirretty huoneen reunoille, eli menee varmaan hetki ennen kuin päästään aloittamaan. Opettajakaan ei ole vielä saapunut paikalle..

Luokassa paikalla kuusi oppilasta ja opettaja, joka tutkii konettaan hiljaisuudessa.

Päivän aiheet:

- suunnittelun menetelmät- argumentaatio- tutkimusetiikka- taiteellinen tutkimus- hiljainen tieto

Saammekin heti alkuun tehtävänannon; meidän pitää valita viidestä kahdeksasta vaihotehdosta yksi tehtävä:

1. Giambattista Vico oli napolilainen filosofi 1700-luvulla. Selvitä mitä tarkoittaa verum factum? Miten se eroaa Descartesin tavsta ajatella? Onko tällä käsitteellä jotain rekevanssia siihen miten ymmärrämme designin ja suunnittelun käytäntöä?

2. Mitä on design science?

3. Liittyykö opinnäytetyön harjoitusaiheeseesi jokin debatti? Mistä debatissa keskustellaan? Minkälaisia väitteitä esitetään? Miten väitteet persutellaan?

4. Viime aikoina on jonkin verran keskusteltu B Wahlroosin lausunnoista. Mistä on keskusteltu? Mitkä ovat olleet väiteet ja perustelut?

5. Miten aikaisemmissa opinnäytetöissä on käsitelty taiteellista työskentelyä? Etsi aesimerkkejä, listaa 1-3 opinnäytettyötä ja vapaamuotoisia huomioita, kommentteja ja ajatuksia 1 A4 verran. Sisällytä tekstiisi myös ainakin yksi suora lainaus per opinnäytetyö, joka jotenkin kuvaa taiteellista työskentelyä tai siihen liittyvää pohdintaa.

(Lisään loput kysymykset myöhemmin, keskityn ottamaan ylös opettajan sanomisia)

Opettaja lisäsi kysymyksen hiljaisesta tiedosta, koska hänen kollegansa mielestä olisi hyvä tutkia sitä miten hiljaista tietoa tutkitaan. Vaikuttaa vähän siltä, että opettaja ei itsekään tiedä mitä hiljainen tieto on..

Tutkimusetiikka on yksi tämän tunnin aiheista, mutta opettaja tajusi juuri että ei laittanut yhtään tehtävää siihen liittyen.

Nyt opettaja aloittaakin luennon. Ensimmäisenä aiheena on erottelut.

Erottelut

Argumentti

Selitys

Kuvaus

Argumentista pitää aina löytyä väite ja peruste. Joskus ei ole helppoa löytää argumentteja.

Käymme läpi esimerkkejä ja meidän pitää miettiä ovatko ne argumentteja selityksiä vai kuvauksia? Haluaisin huomauttaa, että opettaja tosiaan ei selittänyt kuin vain mikä on argumetti eikä käynyt selityksen ja kuvauksen tuntomerkkejä ja eroja. Opiskelijat ovat vähän pihalla ja yrittävät arvailla.

Seuraavaksi hyppäämme tutkimusetiikkaan

Tutkimuseettinen neuvottelukunta <- sieltä voi etsiä lisää tietoa.

Opettaja toteaa nopeasti että lähdeviittaus on meille tärkeä aihe ja näyttää siihen liittyvän sliden. JA sitten hyppääkin seuraavaan asiaan!

  • No labels
You must log in to comment.