Kirja
Fuchs, Christian. Internet and Society: Social Theory in the Information Age. New York: Routledge, 2008.http://www.amazon.co.uk/Internet-Society-Information-Routledge-Technology/dp/0415889928/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1308301218&sr=1-1
Näkökulmia
- Kuinka Internetin kontrollointi/vapaus vaikuttaa kulttuurituottajan työhön (tekijänoikeudet, sosiaalinen media, verkostot)?
- Itsejärjestäytyvät (self-organization) tapahtumat
Aikataulu
- Vko 12: Kirjan hankkiminen
- Vkot 12 – 14: kirjan lukeminen ja tekstin raakaversion kirjoittaminen
- Vko 15 tekstin valmistuminen
Yhteys ECREAan
ECREAn aiheena on myös sosiaalinen media ja verkostot, sekä niiden käyttö poliittisessa ja yhteiskunnallisessa kontekstissa. Kirja käykin yksi yhteen konferenssin kanssa.
Lisätietoa aiheesta
- Lehtijutut esimerkiksi SOPA-laista
- Anonymous -liikettä käsittelevät kirjoitukset
PÄIVITYS 24.04.2012
Kirjan saamisessa kesti aivan älyttömän pitkään. Tilasin sen Yliopiston kirjastosta heti edellistä opetuskertaa seuraavana päivänä, ja odotin viime viikkoon asti ennen kuin sain teoksen käsiini. Metropolian omassa kirjastossahan tätä kirjaa ei ollut, ainakaan itse en sitä löytänyt. En myöskään Arscan tai kaupunginkirjaston kautta. Joka tapauksessa nyt kirja on viimein käsissäni! Paha kyllä edessäni on myös muutaman todella laajan muun työn palautus ja monta deadlinea ensi viikolla. Näihin kuuluu muun muassa laajahko markkinointisuunnitelma, joka ei voi myöhästyä deadlinesta.
Tarkistettuani siis aikataulua tässä vaiheessa, voin luvata tämän työn varmasti valmiiksi toukokuun aikana. 07.05 - 20.05.2012 minulla on jo paljon paremmin aikaa keskittyä tähänkin. Minun osaltanihan aikataulut eivät ole tämän suhteen pitäneet ollenkaan. Aluksi en saanut kirjaa käsiini, sillä en ollut maassa, sen jälkeen joku istui sen päällä kirjastossa. Nyt nämä suurten asiakastöiden deadlinet pitävät kyllä otteessaan tämän viikon.
Olen myös jo kirjoittanut opinnäytetyöni, eli sinänsä tämä menee vähän hassussa järjestyksessä. Minun pitäisi jo osata merkitä lähteet Metropolian standardien mukaisesti, tai ainakin siihen suuntaan ;) Harjoitus tässäkään ei ole varmaan pahitteeksi, kirjoitan kuitenkin välillä muitakin artikkeleita joissa lähteiden on hyvä olla kunnossa.
Uusi aikataulu
- 2.5 - 6.5 Kirjan lukemista ja raakaversion tapailua
- 7.5 - 13.5 Tekstin kirjoittaminen
- 14.5 - 20.5 Teksti valmistuu
-------------------------
PÄIVITYS 24.5
Hienosti! Vain pari päivää myöhässä viimeisimmästä aikataulusta, ja olen saanut valmiiksi ensimmäisen pätkän tekstiä. Kyllä tämä tästä. Kirja on itse asiassa todella mielenkiintoinen, enemmänkin sosiopoliittinen katsaus verkostoihin ja eri teorioihin kuin digitaalinen. Sopii minulle, en saa juuri mitään irti teknologisesta mehustelusta. Tapahtumatuottamiseen sidottuna suurin osa teknologiaan liittyvästä tekstistä on joka tapauksessa vaikea saada toimimaan.
TAUSTAA
The European Communication Conference järjestetään nyt neljättä kertaa. Ensimmäisen kerran se järjestettiin Amsterdamissa vuonna 2005. Sitä järjestää ECREA, European Communication Research and Education Association. ECREA on “oppinut yhteisö viestinnän tutkijoille halki Euroopan ja sen ohi”.
Yhdistys pitää sisällään kolme eri verkostoa, eli nuorten tutkijoiden, naisten ja keskisen ja itäisen euroopan verkostot. Niin yksilöt kuin instituutiotkin ovat tervetulleita ECREAn jäseniksi.
ECREA 2010 Hampuri
Konferenssi järjestettiin edellisen kerran kaksi vuotta sitten, vuonna 2010 Hampurissa. Teemana oli “transcultural communication and intercultural comparisons” eli vapaasti kääntäen yhteen sulautuvien kulttuurien kommunikaatio ja vertailu kulttuurien välillä. Kuulostaa paljon raflaavammalta englanniksi.
Konferenssi keskittyi innovatiiviseen tutkimustyöhön, jonka avulla ymmärtää tarkasti määriteltyjä kommunikaatiotiloja Euroopassa. Se rohkaisikin erityisesti papereita liittyen transkulttuuriseen keskusteluun ja vertailevaan tutkimukseen, sekä otti osaa Keski- ja Itä-Euroopan tutkijoiden parempaan integraatioon Euroopan tieteelliseen yhteisöön.
Työryhmiä, paneeleita ja kokouksia järjestettiinkin muun muassa aiheista kommunikaation tutkimus Keksi- ja Itä-Euroopassa ja julkisen keskustelun laatu WEB 2.0:n aikana. Monet tapaamisista pyrkivät verkostoitumiseen.
ECREA 2012 Istanbul
Tänä vuonna konferenssi järjestetään Istanbulissa, Bilgi Universityn tiloissa ja järjestämänä.
Sen aihepiirit liikkuvat sosiaalisen median parissa. Sen teema onkin “Social Media And Global Voices”, eli vapaasti kääntäen "sosiaalinen media ja maailman äänet". Aihe jatkaa Hampurin keskusteluja, syventäen niitä sosiaaliseen mediaan.
Avainsanoja ovat muun muassa uusmedia, rauhan ja konfliktien journalismi, verkostoitunut yhteiskunta, ihmisten välisen kanssakäymisen kulttuuriset tilat, sosiaalisen median käyttö ja saavutettavuus, media demokratian alustana, uuden ja vanhan median lainsäädölliset rajoitukset, taiteilijan itseilmaisun rajoitukset ja multikulttuurisuuden ongelmat/aiheet.
Pääteemat liikkuvatkin sosiaalisen median ja sen globalisaation parissa, kriittisellä otteella. Sosiaalisen median eettisyyteen ja poliittis-taloudelliset kysymykset siinä missä akatemian ja käytännön yhteentörmäys ovat tärkeässä roolissa.
Konferenssin aikataulu:
Important Dates |
|
1 December 2011: |
Open call for paper, poster and panel proposals |
28 February 2012: |
Online submission deadline |
30 April 2012: |
Notification of the acceptance |
15 June 2012: |
Confirmation of participation deadline |
30 June 2012: |
Final programme |
15 August 2012: |
End of early bird registration fee |
1 October 2012: |
Online registration deadline (for presenters) |
24-27 October 2012: |
The ECC12 conference |
Kommetteja
Aihe varmasti puhuttaa erityisesti Turkissa näin arabikevään (Arab Spring) jälkimainingeissa. Tavallaan sosiaalinen media alkaa olla ilmiönä jo viime vuoden juttuja, vaikka sen luomat mahdollisuudet ovatkin olemassa, eikä niitä varmasti käytetä vielä hyväksi maksimimäärää. Tekijänoikeudet ja internet ovat puhuttaneet myös jo vuosikausia, tosin ehkä näin Mediafiren sulkemisen ja SOPA blackoutien jälkeen keskustelu kiihtyy ja tuloksia alkaa syntyä.
Olen aina ollut innokas pienlehtien lukija, niinpä eri blogit ja twitter ovatkin muodostuneet minulle tärkeäksi mediaksi. Vapaus jakaa se, mikä on juuri sinusta kiinnostavaa ja tärkeää on yksi keskeinen elementti ja se mikä tekee sosiaalisesta mediasta niin kiinnostavan kohteen. Konferenssin keskustelut tulevat varmasti olemaan mielenkiintoisia, ja omat odotukseni ovatkin korkealla erityisesti taiteen, vapauden ja itseilmaisuun liittyvien luentojen suhteen, sekä noin ylipäänsä konferenssin poliittiseen puoleen.
Yksi ECREAn verkostoista on Women’s network, mikä tietysti kiinnostaa minua feminismin kautta. Olisi kiinnostavaa saada luettavaksi työryhmän julkaisuja, mikäli sellaisia on. Itse en löytänyt pienellä etsimisellä.