...
Ulkoasu: Etusivun ja työtilanäkymien teemojen toteutus on uudistettu kokonaan, mikä aiheuttaa töitä graafikoille. Kaikki teemat menevät uusiksi. Uudet Moodle 2.0:n teemat eivät tue IE6-versiota, joten ne eivät toimi kunnolla vanhoilla selainohjelmilla. Selaimen päivitys on On tärkeää ohjeitaa ohjeistaa myös opiskelijoille, että he päivittävät selaimet kotikoneille. Graafinen ulkoasu mahdollistaa aiemman kolmipalstaisen jaon lisäksi kaksipalstaisen jaon, jossa työtilan sisältö on toisella lastalla palstalla ja modulit ja lohkot on niputettu toiselle lohkollepalstalle. Nykyisessä Moodlessa oleme olemme tottuneet, että työtilan sisältö on aina keskellä ja lohkot ja modulit ovat molemmilla sivuilla. Koska työtilojen ulkoasu uudistuu uusien teemojen myötä, opettajille ja ylläpitäjille tarvitaan koulutusta. Opiskelijoiden kannalta muutokset eivät ole kovin suuria, joten opiskelijoita ei tarvitse erikseen perehdyttää Moodlle 2.0:n käyttöön.
Kuvassa on Moodle 2.0:n työtilanäkymä, jossa sisältö on vasemmalla palstalla ja lohkot oikealla.
Oppimispolku: Mielestäni yksi opettajan kannalta paras muutos on oppimispolku, joka on vihdoin valmis. Etapilta etapille etenevää polkua alettiin suunnitella jo kesällä 2003 Kyproksen seminaarissa. Ideana on, että työtilaa rakentaessa voi luoda oppimispolun, jossa toteutuksen pedagoginen rakenne mietitään etukäteen. Oppimispolulla edellisen tehtävän suorittaminen avaa seuraavan tehtävän. Tämä mahdollistaa kunkin opiskelijan etenemisen polulla omaan tahtiinsa. Opettajan ei myöskään tarvitse käydä availemassa osioita yksi kerrallaan. Oppimispolkuajattelu on tuttu jo aiemmassa versiossa mukana olleesta oppitunti-työkalusta, mutta nyt se on laajennettu koko työtilaan. Oppimispolku edustaa Moodle 2.0:n uutta ohjauksellista ajattelua, jossa tekninen rakenne tukee tehokkaasti ohjauksellista prosessia. Oppimispolkua ei ole kuitenkaan pakko käyttää, vaan työtilaa voi käyttää ilman oppimispolkua kuten ennenkin.
...
Tapaamisessa tuli esiin myös näkemys, jonka mukaan kannattaa odottaa päivittämien kanssa rauhassa, sillä kesällä 2012 Moodlesta saattaa olla jo versio 2.1 tai 2.1.1 ta jotain, jossa pahimmat lastentaudit on korjattu. Tämän merkityksen ymmärtävät ainakin kaikki ne, jotka olivat mukana joululomalla 2006 kun päivitimme Stadian Moodlen 1.6-versiosta juuri ilmestyneeseen, uuteen ja edistykselliseen 1.7-versioon, jossa oli mukana myös kauan odotetut roolit. No, saimme ne roolit lopulta oikein, vaikka se tarkoitti valvomista lähes viikon putkeen kun teimme roolikarttoja yötä-päivää. Kuitenkin tuloksena Tuloksena oli ensimmäisenä Suomessa suurella käyttäjämäärällä toimiva Moodle 1.7, joten se oli sen arvoista. Kokemus opetti kuitenkin sen verran varovaiseksi, että vaikka Moodle 2.0 näyttää nyt testipalvelimella joitakin suomennoksen keskeneräisyyksiä lukuunottamatta "ihan kivalta", niin emme ala asentaa sitä tuotantokäyttöön heti hiihtolomalla viikolla 8.
Kuvassa on Moodle 2.0:n työtilanäkymä, jossa sisältö on vasemmalla palstalla ja lohkot oikealla.