You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 12 Next »

Inforyhmän tuotos ja arviointiraportti

Täällä on nyt käytetty sekä posteria että julistetta, muuttakaa yhdenmukaiseksi ennenkun palautatte (smile) Täällä on mun tekstiosuus ja Outi kävi myös lisäämässä jotain. (julia)

 Tää arviointiraportti pitää olla valmis 23.4 klo 20 mennessä, ilmeisesti riittää että on wikissä. Joten täytelkää vielä loppuun ja muokatkaa fiksuksi tekstiksi/kokonaisuudeksi. Ei oo hirveästi enää tehtävää.

Edit. Ilmeisesti pitäis vielä tän lisäks tehdä joku tiivis koostearvionti pp-pohjalla. Mikä onnistui, mikä ei? Mitä opimme, mitä jäimme ilman? ...


 

  1. Suunnitelma 

    Tavoitteena oli tuoda alle kouluikäisten lasten vanhemmille tietoa tule-terveydestä konkreettisella tavalla. Pääpaino oli ennaltaehkäisevässä tiedossa. Tavoitteena oli myös tuoda tietoa ja ideoita lähialueen liikumismahdollisuuksista. Tavoitteiden toteutumiseksi oli tarkoitus järjestää tiivitä asiantuntijaluentoja, ottaa tapahtumaan näytteilleasettajia eri teemoista, tehdä seinille laitettavia tietopostereita, koota alueen liikkumismahdollisuuksia yhdelle seinälle.  Metropolian jalkaterepauttien kanssa oli puhetta heidän osallistumisesta tapahtumaan pisteellä, jossa voitaisiin tarkistaa ovatko lasten kengät sopivan kokoiset.

  2. Budjetiksi olimme laskeneet mahdolliset tulostamiskustannukset sekä ulkopuolisten asiantuntijaluennoitsijoiden palkkiot. 


  3. Toteutus 

Kutsuimme tapahtumaan kolme luennoitsijaa puhumaan lasten liikkumisesta ja tule-terveydestä hieman eri näkökulmista. Luennoimassa olivat osteopaatti Eero Palevaara, liikuntatieteiden opettaja Anita Ahlstrand ? ja henkinen valmentaja ja liikunnan opettaja Iira Riihilahti. Tietoiskumaiset lyhyet parinkymmenen minuutin luennot pidettiin tapahtumassa auditoriossa. Luennot videoitiin ja sekä videot että luennoitijan materiialit laitetaan jakoon internettiin Tule ry:n sivuille. Luennoitsijat saivat luentopalkkion (100 vai 150 e?)

Teimme myös julisteita tapahtumaan ajatuksen herättäjiksi. Niiden aiheina oli liikunnan vaikutukset ja välipalojen sokerimäärät. Tietoja julisteisiin haettiin luotettavista lähteistä Internetistä, esim....  Julisteet laitettiin käytävien seinälle sekä portaikkoon.

Näytteilleasettajista saimme paikalle vain luustoliiton. He saivat kuitenkin sitten paljon esittelytilaa. Luustoliitto vaikutti olevan ..... tapahtumaan (tietääkö joku millainen fiilis jäi?. 

Käytetty budjetti: luentokorvaukset ja printtaus kustannukset, jotka hoisi Metropolia

Seinää lähialueen liikkumismahdollisuuksista ei toteutettu. Jalkaterapeuttien piste ei toteutunut, sillä he jättivät tulematta.

 

  1. Arviointi 
    1. arvio tavoitteiden toteutumisesta

      Tietopostereiden tavoitteen toteutumista on vaikea arvioida. Niiden näkökulma oli ennaltaehkäisevä ja niitä oli sekä ylä- että alakerrassa. Alakerran käytävä oli niin pitkä, että osa saattoi "hukkua" sinne eikä erottunut niin hyvin kuin mitä olisi voinut. 

      Luennoitsijoiden hankkiminen oli odotettua helpompaa, koska Anita oli jo käytännössä ennakkoon lupautunut tulemaan luennoimaan. Kaksi muuta luennoitsijaa (Ira ja Eero) tulivat kuitenkin mielellään myös paikalle parin yhteydenoton jälkeen ja luentojen sisällöt olivat hyviä ja aihetta vastaavia. Luentojen kävijämäärät jäivät hieman alhaisiksi. Kävijämääriin vaikutti varmasti osaltaan, että vanhemmat eivät halunneet jättää lapsiaan yksin esimerkiksi temppuradalle muiden valvovan silmän alle vaan halusivat itse katsoa lapsiensa perään.

      Näytteilleasettajia oli vaikea saada osaksi siitä syystä, että heillä oli jo koko kevät varattu täyteen. Kysely olisi pitänyt aloittaa jo paljon ennen koko projektin alkua. Luustoliiton piste oli kuitenkin hyvä ja aulatila pysyi selkeänä, kun siellä ei ollut monta eri toimijaa. 

    2. arvio oman ryhmän toiminnasta

      Alusta asti ryhmässämme oli selkeä työnjako ja jokainen tiesi roolinsa ryhmässä. Tehtävät sovittiin jo ekoilla kerroilla mitä osa-aluetta kukakin ryhmän jäsen lähtee rakentamaan ja näin jokaisen oli helpompi organisoitua omaan tehtäväänsä ja keskittyä pelkästään siihen kuin hyppiä tehtävästä toiseen. Ryhmämme tiedostus ja tehtävänjako toimi kokonaisuudessaan hyvin. Jokainen sai oman vastuualueensa, johon sai itse vaikuttaa, mutta esimerkiksi tietoposterit tehtiin yhdessä. Yhteisten tapaamisten oheella kävimme sähköpostikeskustelua tarvittavista asioista. Yhteiset päätökset olivat melko helppoja ja jokainen teki kompromiseeja.

    3. arvio innoprojektin toteutumisesta

      Projekti oli nopeahkolla aikataululla toteutettu. Loppuvaiheessa osalla oli alkanu jo työharjoittelu, mikä ei ollut hirveän hyvä ratkaisu. Työharjoittelun vuoksi yhteistä aikaa oli vaikeampi löytää kokoryhmän aikaansaamiseksi paikalle, mutta sähköpostikeskusteluiden avulla saatiin helposti sovittua asiat kuntoon ja pidettyä jokainen ryhmän jäsen ajantasalla.
      Innoprojekti on ehkä hieman outo käsite, sillä kysehän on projekteista eikä mistään uusista loistavista innovaatiosta, kuten kurssin nimi antaa ymmärtää. Tärkeintä loppujen lopuksi oli onnistunut tapahtuman järjestäminen ja se, että se houkutteli hyvin kävijöitä paikalle ja palaute on ollut tapahtumaa koskien positiviivista.



  • No labels
You must log in to comment.