Tein välitsekkausta viimeksi joskus viiden viikon työskentelyn jälkeen. Silloin olimme VOIMAAn kanssa vielä aivan alkutekijöissään. Rahoituspäätöksen saamisen merkitys on ollut suuri paitsi käytännössä, myös henkisesti: nyt tiedämme, että projekti on olemassa. Ihan oikeasti. Enää ei mietitä ja pohdita, vaan käydään toimeen.
Pitkä valmisteluaika ei valunut hukkaan, muun muassa wikin toiminnallisuuksien selvittäminen ja sivustojen rakentaminen nollasta on vienyt oman aikansa ja vaatinutkin sopivaa kypsymistä.
Eniten tällä hetkellä huolestuttaa se, että tuntuu kuin wikissä kävisivät aktiivisesti vain metropolialaiset. Uuden työskentelyalustan omaksuminen ei tietenkään ole yksinkertaista. Jos ei yritä muuttaa työskentelyrutiinejaan, sitä vaikeammaksi kynnyksen ylittäminen voi käydä.
Tämän viikon olen miettinyt oman työni kannalta seuraavia (varmasti koko työskentelyajan toistuvia) teemoja:
- Mitkä ovat kohderyhmämme
- Kuinka kohdentaa viestintä kohderyhmittäin oikein.
- Miten projektiryhmäläiset, ohjausryhmäläiset saadaan wikin ääreen säännöllisesti. Aineisto wikissä paisuu koko ajan (suhteellisen hallitusti toistaiseksi), eikä materiaalin löytäminen välttämättä ole helppoa, jos wikissä käy kerran viikossa. Auttaako viikkokirje mitään?
- Miten tiedottaja voi ennakoida eri työkoreihin liittyviä tulevia tapahtumia, tilaisuuksia, joista pitäisi lähettää kohderyhmille ennakkotietoa.
- Mitkä ovat tiedottajan tehtävät tässä vaiheessa projektia: missä kaikkialla tulee olla mukana fyysisesti (henkisen mukanaolon oletusarvo: kaikesta pitäisi tietää kaikki koko ajan) ja mitkä toimenpiteet jäävät täysin työkorien vastuulle. Miten varmistetaan, että työkorit saavat viestiä itsenäisesti, mutteivät kuitenkaan jätä tiedottamatta tiedottajaa viestintätoimenpiteistään? Eivätkä unohda logoja aineistoista?
- Miten tiedottamista, valtavirtaistamista ja juurruttamista voisi ennakkosuunnitella paremmin. Palautetta huonosta suunnittelusta ei ole tullut, mutta itsellä on koko ajan sellainen tunne, että kokonaisuus on vielä hahmottumatta paria viikkoa pitemmälle, eivätkä toimenpiteet ole jalkautuneet käytännön tasolle. Ehkä web-sivun, rss-syötteiden, esitteen ja kuukausikirjeen julkaisu sekä promomateriaalien teettäminen helpottavat tätä ahdistusta.
- Miten wikissä viestiminen ja tiedonsiirto poikkeaa eri työkorien välillä (yksinkertainen taulukkomalli).
On enää 27 kuukautta ja kaksi viikkoa ja projekti loppuu.